Mamaandag

Mamaandag: Moeders voor moeders

Een nieuwe rubriek; Mamaandag. Een beetje met woorden spelen vinden we (oke, vooral Shirl) wel leuk en zo kwamen we op Mamaandag. Op Maandag zul je voortaan altijd een blog vinden van een moeder, over een moeder, met een moeder, het moederschap. We beginnen met een van de belangrijkste dingen als we het over moederschap hebben; moeders voor moeders! Zonder deze fantastische organisatie zou Nederland nog veel meer vergrijzing hebben. Kende jij ze al? Mijn zus schreef er afgelopen week het volgende over:

Kleine moeite, groot gebaar
De hashtag #alszwangerwordennietvanzelfgaat heb ik de laatste week veel voorbij zien komen. Onder mijn volgers zijn meerdere wensmama’s die heel dapper hun verhaal/traject delen op insta. Zwanger worden is niet vanzelfsprekend, zeker niet voor iedereen.
Ook ik heb dit zelf ervaren. 9 jaar geleden stopte ik met de pil waarna een zwangerschap uit bleef. 7 jaar terug is er bij mij een vorm van PCOS geconstateerd. Een syndroom waardoor ik niet goed ovuleer. Door hulp van hormoonmedicatie zijn deze 2 fantastische jongens geboren!

Moeders voor Moeders
Kennen jullie moeders voor moeders ? Een fantastisch initiatief! Moeders voor Moeders verzamelt urine in van zwangere vrouwen.
De urine die ze inzamelen wordt vervolgens verwerkt tot een geneesmiddel voor stellen met vruchtbaarheidsproblemen.
Het is misschien even een drempel waar je overheen moet voor wat betreft je urine opvangen maar als je in gedachten houdt dat je hier écht een verschil mee kunt maken dan kun je toch niet meer twijfelen?

Uiteraard respecteer ik de keuze van iedereen want niemand is verplicht om mee te doen! Laten we dat voorop stellen. Toch kan ik het erg jammer vinden als er wordt afgezien van deelname omdat ik lees dat het ‘zo’n gedoe’ is.
Maar weet je wat een gedoe is? Zo graag zwanger willen worden, terwijl het niet lukt. Dat is een gedoe. Zacht uitgedrukt.
Deel je geluk met de minder vruchtbare vrouw! Ik ben enorm dankbaar voor deze 2 boefjes in mijn leven. Mijn grote trots! Maar als ik iets zeker weet dan is dit geluk alles behalve vanzelfsprekend is.”

Meer informatie vind je op de site: www.moedersvoormoeders.nl. Hier vind je dingen zoals wie zij zijn, hoe zij tot stand zijn gekomen, hoe je je aanmeld en als moeder van 2 kinderen weet ik dat ze altijd hele leuke extra’s hebben. Extra’s zoals een test die je kunt doen en in een heel leuk doosje kunt bewaren, een leuk cadeautje en de ‘berichtje uit je buik’ service. Wekelijks leuke mailtjes krijgen met de leukste weetjes over je kleine spruit, hoe gezellig is dat? Of je nou meedoet aan moeders voor moeders of niet, je mag en kan je altijd aanmelden en dat kan hier: www.berichtjeuitjebuik.nl/

Hieronder vind je nog een filmpje over mvm. Aanmelden en mee doen is zo’n kleine moeite en je doet een ander er zoveel goeds mee!

Heel veel liefs van ons!

Shirl

Founder van #maarjezieternietsvan. Moeder van 2 kinderen, vrouw van de liefste, baasje van een Golden retriever (Sem) Naast mijn chaotische gezinsleven ben ik ook nog in het bezit van veel te veel diagnoses, een heus pretpakket waar ik graag over schrijf. Ik haat taboes en stigma's en krijg jeuk van burgerlijke dingen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *