Overal in Nederland is de zomervakantie al even aangebroken. Misschien heb je een intensief school- of werkjaar achter de rug óf een intensief “thuisblijf” leven (chronisch, lichamelijk of psychisch ziek).
Of dat nou tijdelijk is, of voor de rest van jouw leven. Zelfzorg blijft een belangrijke zaak! Wij nemen jou wederom mee in onze zelfzorg momenten van de afgelopen week in de hoop dat het jou wat inspiratie kan geven.
Lees je mee?

Zelfzorgmoment van Suus:
In de afgelopen week had ik nog 2 afspraken met mijn psycholoog. De 2 laatste afspraken. Het was oké om af te sluiten omdat ik me zo volledig kan richten op mijn webshop (Post van Suus), het bloggen hier en natuurlijk mijn zwangerschap!
Toch is het wel een tikkeltje spannend: Alles wat ik geleerd heb, moet ik nu zelf doen, geen bevestiging of spiegel meer, niet meer ventileren. Maar ik ben er ook aan toe. Met af en toe een pauze ben ik vanaf mijn 14de al bezig.
Toen ik thuis kwam van de allerlaatste therapie heb ik dit ook gedeeld op insta en kreeg ik super veel lieve, steunende en motiverende berichten.
Ook kreeg ik appjes van de naaste mensen om mij heen.
Voor mij is dit zelfzorg, het delen van deze mijlpaal met anderen, zodat het niet stilletjes aan iedereen voorbij gaat. Een plekje innemen, laten zien waar ik trots op ben, wat ik tóch even geflikt heb.
Op een later moment heb ik dit gevierd met ijs. Food is life.

Zelfzorgmoment van Naomi & Bernice:
In veel gevallen betekent een nieuw huis; klussen. En met dat Naomi een nieuw huis kreeg, ging er geen dag voorbij om haar paleisje zo mooi mogelijk te maken. Op vrijdag hebben we samen in de auto eindeloze kilometers gemaakt. Alles wat nodig was voor in huis hebben we gehaald. Met de muziek zo keihard mogelijk, maakte we het een stuk aangenamer, want energie hadden we niet zoveel meer. Vandaag – terwijl ik dit typ- zitten we compleet aan onze tax. Ophouden doen we niet, want alles moet af (vinden we zelf dan). Muren verven, schoonmaken, afplakken. Alles komt voorbij. Uiteindelijk zitten we dan even met een kop koffie, de muren beginnen er al mooi uit te zien en stukje bij beetje komt het einde in zicht.

Zelfzorg moment van Shirl:
Joehoe daar ben ik weer! Na een kleine vakantie zonder telefoon (aanrader trouwens) ben ik achter de schermen alweer druk bezig met het regelen van dingen. De afgelopen week deden we het heel rustig aan en heb ik genoten van het niks moeten en alles mogen maar nu we weer thuis zijn voel ik dat mijn lichaam en geest wel even een mokerslag hebben. Het was leuk, mooi en bijzonder om met z’n vieren het kamperen maar het was lichamelijk wel heel zwaar merk ik nu.

Op de camping had ik natuurlijk niet mijn eigen, vertrouwde thuis, geen fatsoenlijk bed en geen comfort en nu we weer thuis zijn merk ik ineens dat, dat best een behoorlijke opgave was en dat ik menig grens overschreden heb; alles voor een leuke vakantie. Vandaag doe ik uit zelfzorg daarom even helemaal niets, leg ik mijn telefoon weer zoveel mogelijk weg en ga ik liggend de dag door. Even pas op de plaats, ook dat is zelfzorg.

Zelfzorgmoment van Bas:
Zoals Shirl al noemde waren wij afgelopen (anderhalve) week op vakantie op de camping. Even er tussenuit gaan met ons gezin was nodig. We hebben veel uitgerust, leuke spelletjes gedaan, uitstapjes ondernomen en met mijn zus, zwager en ouders gezellig samen gezeten. Het was fijn en ik kijk er met veel plezier op terug.
Eenmaal thuis heb ik grotendeels de boel weer uitgepakt en een deel moeten we nog doen omdat we beide op waren. Zaterdagavond heb ik even tijd voor mezelf genomen, naar de wedstrijd van FC Twente gekeken en een spelletje (F1) gespeeld. Daarna zijn we vrij vroeg gaan slapen, heerlijke zelfzorg 😉

Hoe zorg jij voor jezelf tijdens je (thuisblijf) vakantie?
Liefs van ons allemaal!

Suus | 31 - Woont in Friesland | vriendin - vrouw - tante - zusje Schrijft graag | Doet het liefst alles achter de schermen | Houdt van indie/alternatieve muziek - gaat graag naar concerten | Zwanger van onze eerste | Heeft haar eigen webshop: www.postvansuus.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *