Deze week besef ik ineens even extra dat iedereen een eigen weg gaat. Ik wist het wel, maar deze week is het gewoon net wat extra. Misschien dat door mijn opname dit besef groeide. Jij gaat jouw weg, ik de mijne. En daarin heeft iedereen op zijn manier tijd om ruimte te geven aan zelfzorg. Wanneer je werkt, naar school gaat of thuis zit, kan zelfzorg soms een heel ander beeld vormen. Dat vind ik misschien ook wel het mooiste aan ons team van bloggers; de diversiteit van mensen en achtergronden. Iedereen vult in, maakt tijd en kijkt naar de behoefte wat nodig is voor hem of haar.

Zelfzorg moment van Suus:
Afgelopen maandag was het tijd om de garage op te ruimen. Ik kon het niet helemaal zelf ivm het sjouwwerk (hi zwangertje), en heb mijn moeder om hulp gevraagd. Ook goede zelfzorg toch?
We hebben alles uit de kasten en schappen gehaald om daar een behoorlijke stoflaag af te vegen. Ik heb de spullen geschift en mijn moeder heeft het zwaardere werk gedaan.
Met als resultaat: een redelijk schone en vooral opgeruimde garage, spullen voor de kringloop en marktplaats. Ik hou er van dat spullen nog een tweede (of derde) keer meegaan.
Jammer dat ik geen voor en na foto’s heb gemaakt want het is écht een wereld van verschil!
Aan het eind van de middag was ik redelijk gesloopt. Mede door de temperatuur denk ik.
Dinsdag heb ik dan ook even een relax dagje ingevoerd. Even 2 afleveringen van een serie op netflix gekeken. Lekker theetje erbij en een smoothie en vooral rustig aan gedaan. In de avond nog heerlijk wezen zwemmen! Voelt érg goed voor mijn lijf momenteel.

Zelfzorg moment van Shirl:
Deze week zou mijn absolute zelfzorg moment moeten zijn nietwaar? Tenminste, volgens mijn zelfzorg weekplan en als ik me daar een heb gehouden, wat denk je? Zou het gelukt zijn?

Het plan was als volgt (ik zou achter de plannen zetten of en hoe de gelukt zijn)

  1. Een heel lang bad nemen met een bruisbal (ofzo, bruisballen zijn helemaal hip toch?) >> In bad gaan met veel badschuim lukte me wel, maar naar de winkel gaan voor een bruisbal lukte niet. Ach, badderen met zeep is óók fijn!! <<
  2. Een manier vinden waardoor ik weer kan sporten. Ik las iets over steppen dus daar ga ik mij maar eens verder in verdiepen >> Done, steppen gaat het worden zodra ik een goede step heb!<<
  3. Knutselen, post maken en schrijven. Kortom; mezelf even terugtrekken op zolder en alleen maar denken aan wat mij ontspant. >> Het lukte niet lang (de pijn is HELL deze week!!) maar ik heb toch 4 post dingen kunnen maken en opsturen<<
  4. Mijn favoriete thee drinken. Met pepernoten natuurlijk >> Elke ochtend gedaan om 4 uur smorgens<<
  5. Nieuwe pepernoten kopen, vind ik ook zelfzorg. >> Lang leve de HEMA!!<<
  6. Lang douchen wanneer ik mij daar goed genoeg voor voel. >> jaaaaaa wel 3 keer!! Super trots op!<<
  7. Op bed liggen wanneer ik op ben, wat wie dan ook daar ook meer van vind. >> Ook gelukt, jeaaaaaj!!<<

Dit weekplan heeft dus heel goed uitgepakt, ik heb goede doelen gemaakt die voor mij heel haalbaar waren en ben er trots op dat het allemaal gelukt is! 🙂


Zelfzorg moment van Bernice:
Het was ontzettend nodig om deze week wat tijd voor mezelf te hebben. Maar hoe in hemelsnaam doe je dat in een overvolle therapieweek. Maandag zit ik met een aantal groepsgenootjes te kletsen. Met elkaar besluiten we af te spreken bij de piano en daar heerlijk liedjes mee te zingen. Ik kies voor mij een veilige plek in de ruimte, boven op de kast. Werd helaas niet helemaal gewaardeerd door de socio’s – maar hey, veiligheid ;). De rest van de week heb ik vooral veel tijd genomen voor een kort koffiemoment of een fijne skeelersessie. Maar wat me ook echt goed deed en goede zelfzorg was, waren de momenten dat als ik er doorheen zat, dit met groepsgenoten besprak.

Zelfzorg van Anne:

Mijn zelfzorgmoment deze week: weer eens mijn camera erbij gepakt en wat foto’s gemaakt! Heel ontspannend omdat ik met niks anders bezig kan zijn dan het beestje dat ik op de foto wil zetten.

Zo, dit was ons weekoverzicht voor deze week weer. De laatste week dat er nog scholen waren die vakantie hadden is voorbij. Vanaf morgen gaat iedereen weer naar school en wij wensen jullie (en de kinderen) veel succes dit nieuwe schooljaar!

Tot volgende week, liefs van ons!

Founder van #maarjezieternietsvan. Moeder van 2 kinderen, vrouw van de liefste, baasje van een Golden retriever (Sem) Naast mijn chaotische gezinsleven ben ik ook nog in het bezit van veel te veel diagnoses, een heus pretpakket waar ik graag over schrijf. Ik haat taboes en stigma's en krijg jeuk van burgerlijke dingen.

Eén gedachte over “Zelfzorg op zondag #20”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *