Zelfzorg

Goedemiddag lieve volgers, het is alweer tijd voor de 24ste keer zelfzorg op zondag. De week waarin vorige week zondag nog een mooie zomerse dag mocht zijn en ook de week waarin de herfst zijn (officiële) intrede deed.
Ondanks dat de temperatuur daalt, het wat vaker regent en het langer donker overdag is,kun je toch voor wat extra warmte zorgen voor jezelf.
Hoe? Dat lees je in onze ervaringen van de afgelopen week.

Zelfzorg moment van Suus:
Herfst. Ja, ik vind het vaak nog wel lastig. Zelf wandel en fiets ik overal naar toe en dat betekent steeds meer een nat pak. Het is straks in de ochtenden langer donker, het wordt overdag eerder donker en daarnaast houd ik écht maar dan ook ECHT niet van kou.

Steeds meer probeer ik de schoonheid van de herfst te zien en ik probeer het niet alleen, het gaat me ook steeds beter af.
Deze week heb ik dan ook her en der wat kaarsen in de woonkamer neergezet en steek ik deze aan als het hard regent en donker is in huis.

Bewust neem ik ook fijne theemomentjes. Ik drink meestal losse thee en op dit moment vind ik ‘aardbei- cranberry’ het lekkerst. Dan zit ik even op de bank, met een dekentje om me heen geslagen en zet ik één van mijn favoriete muziekjes op: ALT-J of Beirut.
Fijne momentjes creëren, iets wat ik toch echt zelf moet gaan doen deze herfst. Doe je met me mee?

Zelfzorg moment van Anouk:
Normaal gesproken geniet ik echt van de lente en de zomer en zie ik erg tegen de donkere dagen op. Maar dit jaar is het anders. Ik zit vanaf de zomervakantie al af te tellen naar de donkere, kortere, koude dagen. Ik weet niet precies waarom, maar ik heb het gevoel dat het komt doordat 2019 vooral een jaar van tegenslagen was, terwijl ik dacht dat dit mijn jaar was…tijd voor een nieuw begin dus en in de tussentijd genieten van het knusse binnenshuis zijn met kaarsjes aan, het liefst met de gordijnen dicht ‘s avonds. En een filmpje op, in een fijn huispak (inclusief huissokken) gehezen, tussen de kussens en woondekens op de bank…om het af te maken. Of genieten van het uren in de keuken staan voor het maken van hachee met hutspot, draadjesvlees of boeuf bourguignon.
*Tip: doe wat koffiebonen in de waxinelichthouders met daarin een vanillekaarsje. Het huis krijgt een heerlijke vanille-koffiegeur. 


Zelfzorg moment van Bernice:
Het liefst sloeg ik deze zelfzorg over. Want het was niet mijn week. Ik scrolde meerdere malen door mijn foto´s en er zat niet letterlijk één herfstfoto tussen. Sterker nog het waren allemaal Foto´s van Vos waarvan ik hoopte op te vrolijken. Wel maakte ik voor onderweg naar een evenement waar ik moest werken een kop verse muntthee – helaas geen foto.

Zelfzorg moment van Bas:
Na een drukke werkweek weer wat rust ”tussen haakjes” kunnen pakken. De duizeligheid, lamme armen/benen en flinke vermoeidheid kwamen weer om de hoek kijken. Maargoed het was weer tijd voor Max (Verstappen 😜). Met een paar lekkere Espresso’s er bij goed te doen. Beetje opladen dit weekend. Straks weer hard aan de bak.


Zelfzorg moment van Shirl:
Herfst, herfst, wat heb je te koop? Honderduizend tranen op een hoop! Ja, dat lees je goed, een heleboel tranen heb ik al gelaten sinds de herst zichzelf aankondigde, de duisternis daaromheen doet dit jaar veel met mijn al duistere ziel. Maar toch is de herfst (waarvan ik het woord pas sinds enkele jaren goed kan uitspreken) mijn favoriete seizoen! Nog eventjes geen bevroren straten, geen sneeuw en nog kunnen genieten van het herfst zonnetje. Heerlijk! Ik vind het zo fijn dat ik elke dag weet wat ik aan kan doen (zonder 3 x een weer-app te hebben gechecht) en dat het weer wat kouder is. Maar waar ik het meeste van geniet zijn de kaarsjes, pepernoten in alle smaken, regen die op de ramen tikt, dekentjes en liters thee.
Wanneer ik dit schrijf (04:01) zit ik dan ook onder een dekentje, met kaarsjes en thee. Het enige wat nog mist is de tikkende regen… Tja, je kunt niet alles hebben 😉

Wij hopen dat jullie ook lichtpunten kunnen blijven zien, zelfs als de herfst echt niet jouw seizoen is. Dat je nooit vergeet aan jezelf te denken en goed voor jezelf te zorgen, hoe regenachtig je dagen ook zijn.

Happy new fall!

Liefs van ons

Suus | 31 - Woont in Friesland | vriendin - vrouw - tante - zusje Schrijft graag | Doet het liefst alles achter de schermen | Houdt van indie/alternatieve muziek - gaat graag naar concerten | Zwanger van onze eerste | Heeft haar eigen webshop: www.postvansuus.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *