Wekenlang schrijven we achter elkaar een zelfzorg op zondag. En vorige week besefte ik me ineens dat het iedere keer ‘zo alleen’ was. Iedereen deed zijn of haar ding als zelfzorg alleen en daar lieten we het dan ook bij. Toch kan een zelfzorgmoment samen ook heel waardevol zijn. Vandaar dat we deze week daar deze week speciaal de ruimte aan wilden geven. Samen ruimte nemen voor zelfzorg. Pak een goed kop thee of lekkere koffie en lees maar weer mee!

Zelfzorg moment van Suus:

De afgelopen week hadden we de -voorlopig- laatste verbouwing in huis. Onze wc werd namelijk gerenoveerd. Dat betekende dat er 3 dagen lang een timmerman over de vloer was van 08:00/16:00.
We hebben hem al vaker over de vloer gehad en hij is heel kalm, zorgvuldig, netjes en humoristisch dus ik vond het wel oké. Toch kon ik niet helemaal mezelf zijn en me overgeven aan de rust die ik af en toe nodig had.
Vrijdag besloot ik dan ook de boel de boel te laten en extra bij te slapen (mijn zwangere lijf heeft het nodig).

Afgelopen zaterdag deden mijn man en ik wat baby-inkopen en besloten samen spontaan even te gaan lunchen. Zo fijn, een lekker broodje, samen kletsen en auwehoeren.
Eenmaal thuis was ik erg moe en hebben we nog even een film gekeken.

Zelfzorg moment van Rina:

Even een rustig hoekje  op zoeken in de stilteruimte van de bibliotheek. Na een lange, maar enerverende dag kan ik daar echt even tot rust komen. Met mijn eigen muziek aan en mijn laptop mee om te schrijven, merk ik dat ik daar al snel kan ontspannen. Met een warme Latte Macchiato en een fijn uitzicht op de Oudegracht van Utrecht, voel ik dat mijn energie met kleine beetjes terugkomt.
Ik app mijn vriend, die nog onderweg is naar huis, dat ik het fijn lijkt om even samen een hapje in de stad te gaan eten. En dat ik in de bibliotheek op hem zal wachten. Hij geeft aan met een klein uurtje daar te kunnen zijn. Dat geeft mij de tijd op weer op te laden en de rest van de avond te kunnen genieten van zijn aanwezigheid om mij heen.
De bibliotheek is in het afgelopen jaar voor mij al meerdere malen een rustplek geweest. Dus zodra ik in de stad ben en merk dat de drukte van de mensen om mij heen me aanvliegt, vlieg ik snel de bibliotheek in en zorg ik dat ik tussen al die vele boeken een rustig plekje voor mezelf kan vinden.


Zelfzorgmoment van Bernice:
Een van de meest bijzondere zelfzorg momenten van de week was toch wel mijn afscheid bij Scelta. Ondanks het misschien gek klinkt als zelfzorg, wil ik ‘m wel zo benoemen. Ik ben iemand die ruimte nodig heeft om dingen los te laten, afscheid te nemen van mensen en iets van mezelf achter te laten in de vorm van iets creatiefs. We dronken koffie met de hele groep, kletsten wat en met mijn eigen groepje maakten we een rij waar ik dwars door heen rende. Het was puur en oprecht. Daarna ben ik met een lief vriendinnetje nog de kas in gedoken om mooie foto’s te maken tussen de planten.
Ook heb ik bij lieve vrienden geslapen. Met de meiden gekletst, spelletjes gedaan en mijn all time favorite gekeken; Orphan black.

Zelfzorg moment van Bas:

Samen zelfzorg, dat doen Shirl en ik regelmatig. Zo zitten we hele avonden een serie te kijken, drinken we samen de lekkerste thee en als we op de markt zijn zoeken we regelmatig iets uit waar we echt van genieten. Gisteren was het opblijfavond voor de kifs en dus weinig tijd voor onszelf. Omdat we wel tijd aan zelfzorg wouden besteden maakten we een kop verse muntthee en genoten we samen van het moment dat Max weer een pole position naar binnen sleepte. Zoals je ziet doen wij geen ellenlange ingewikkelde dingen samen want juist zelfzorg kan ontzettend klein zijn, zoals onze lievelings thee drinken samen 🙂

Zelfzorg moment van Shirl:

Vorige week zaterdag ging ik met mijn beste vriendin naar de stad. Ik was al langer dan een jaar niet meer wezen stappen, vanwege de demonen die ik met mij mee draag, maar besloot dat als ik dan een eerste keer weer wou gaan, dat dat met haar moest zijn want bijna al “mijn eerste keren” (sinds de rolstoel) waren met haar of Bas. ‘Samen staan we sterker dan ik alleen’ zo praatte ik mezelf moed in en zo geschiedde. Ondanks alles wat ik overal zag, en zij natuurlijk niet zag, was het een heerlijke avond. Ik heb seconden gehad dat ik even helemaal niet dacht aan de stemmen die ik hoor en waarin de tijd stil leek te staan en minuten die de pijn verdoofden. Na een lange nacht ging ik naar huis met een tevreden gevoel, ik heb het in tijden niet zó leuk gehad!

Dit was ons weekoverzicht weer. Wat is jouw favoriete zelfzorg moment samen met iemand?

2 gedachten over “Zelfzorg op zondag #28”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *