Op dit moment zit ik met koffie en de laptop in kleermakerszit op onze bank. Op de achtergrond staat een fijn, rustig, muziekje op. De kachel staat aan en ik heb een plaid om me heen geslagen.
Het klinkt heel simpel – en dat is het ook – dit is zelfzorg voor mij.
Het zijn de kleinste dingen die maken dat iets zelfzorg is.
Hieronder weer sterke zelfzorg momenten van ons en onze #MJZENV – team! Laat jij je inspireren?

Zelfzorg moment van Suus:
Eigenlijk beschreef ik het hierboven al een klein beetje. In de afgelopen week kocht ik een hele warme en fijne plaid als cadeautje voor mezelf.
Het wordt weer wat kouder (in de afgelopen week moesten we hier de autoruiten al weer ijsvrij maken) en ik heb steeds meer rustmomenten nodig.
Ik vond nog een bon die ik had gekregen voor mijn verjaardag, en kocht er een plaid en een zachte kussenhoes van. Voor mij is dit 2x zelfzorg. Eigenlijk besteed ik een cadeaubon vaak aan iets wat we echt nog nodig hebben in huis, of koop ik er een cadeautje van voor mijn man. Deze keer kocht ik er dus een heerlijke plaid van en een zachte kussenhoes, helemaal alleen voor mij! Genieten!

Zelfzorg moment van Bernice:

Afgelopen maandag nam ik jullie mee in een dagje van mijn vrijwilligerswerk. Dit doe ik bij een jongerenorganisatie en doordat we de dagen zo vol en leuk mogelijk plannen, is het altijd zoeken naar ruimte voor jezelf. Toch lukte dat maandag ontzettend goed. Steeds als er trainingen bezig waren, namen we als team tijd voor een lekker kop koffie en daarna gingen we weer door. Ook heb ik even heerlijk van het uitzicht genoten in een van de mooiste kamers van het gebouw. 
 In de avond moest er een moordspel opgelost worden. Ik fixte voor het heen en weer lopen van de deegbollen dat er heerlijke pizza’s gemaakt werden. Nommm! 

Ben je trouwens benieuwd naar mijn take over? Je vindt ‘m tussen de hoogtepunten, op Insta

Zelfzorg moment van Shirl:

Het gaat slecht met me deze week. Ik dissociëer weer veel, ben slecht te pas en val vaak weg in een soort van slaap waarin ik alles om me heen nog wel hoor. Omdat het slecht gaat trek ik me terug en wil ik graag alleen zijn, op deze momenten is het afdakje buiten echt mijn plek. Ik ga in de hangmat liggen en zie wel wat me lukt om online te doen. Op dit moment is dat dit kleine stukje schrijven en dan weer rust nemen. Het is nu 5 uur in de ochtend en ik lig lekker in m’n hangmat, dat is voor mij nu zelfzorg.

Zelfzorg moment van Rina:

De laatste weken merk ik dat mijn depressie toch weer meer op de achtergrond aanwezig is, dan dat het de bedoeling is. En daardoor ben ik erg prikkelbaar en heb ik mijn emoties niet zo heel erg goed onder controle.
Met als gevolg óf kortsluiting in mijn hoofd óf een huilbui om het minste of geringste.

Omdat ik donderdagavond aanvoelde dat mijn hoofd praat moe was na de vele gesprekken die ik die dag had gehad. En ik het ook al zag gebeuren dat ik met de planning van vrijdagavond en zaterdagavond in gedachte, zondagmiddag compleet overprikkeld thuis zou komen. Moest ik een beslissing nemen. Ik moest ergens een grens trekken, want ik zou anders mezelf weer voorbij lopen.

En zo komt het dat ik op zaterdagmiddag niet in Utrecht tussen de mensenmassa in de stad loop, maar met een extra warm vest, een grote beker thee en mijn koptelefoon op mijn hoofd, thuis op mijn eigen bank zit.
Terwijl de muziek van Edith Piaf mijn hoofd vult met Franse chansons, merk ik dat ik langzaam weer wat energie terugkrijg, die ik een paar uur daarvoor verloor op het moment dat ik een overvolle trein op Utrecht Centraal instapte.

Je eigen grenzen aanvoelen en deze duidelijk stellen is dus ook een hele goede manier van zelfzorg.

Wat was jouw eigen favoriete zelfzorg moment deze week?

Liefs van ons

Suus | 31 - Woont in Friesland | vriendin - vrouw - tante - zusje Schrijft graag | Doet het liefst alles achter de schermen | Houdt van indie/alternatieve muziek - gaat graag naar concerten | Zwanger van onze eerste | Heeft haar eigen webshop: www.postvansuus.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *