Woohoo, deel 8 van zelfzorg op zondag! Dat betekend dat we maar liefst 2 hele maanden deze rubriek kunnen vullen óndanks alle psychische en of lichamelijke klachten die we er gratis bij krijgen.
Meestal is het lastig voor ieder voor ons om een bijdrage te leveren. De meesten van ons moeten er écht even voor gaan zitten en diep graven.
Zelfzorg is denk ik wel één van de lastigst haalbare doelen. Zéker ook voor (chronisch) zieken.
Want hallo, waarom zou ik iets liefs voor mezelf doen als ik toch al niet zo veel kan betekenen in deze maatschappij (of in huis, of vul maar in)? Een super destructieve gedachte, maar zo gaat het vaak wel automatisch in mijn (en ik denk onze?) gedachten.
Bernice schreef er afgelopen week een hele mooie blog over:
hoe kun je een stukje zelfzorg makkelijker maken Misschien heb je er wat aan!

Wat ook nog wel even leuk is om te vermelden: We hebben er een nieuwe blogheld bij: Anouk! Ook zij zal hier af en toe komen schrijven.

Komt ‘ie dan onze zelfzorg van de afgelopen week:

Favoriete zelfzorg moment van Bernice:
Even dwaal ik af met mijn gedachten naar zondag. Het was ontzettend warm en niet lekker om binnen te zitten, dus met een tas gevuld met lekkere dingen, spelletjes en kleedjes wandelde ik met twee lieverds naar het park waar ik uren heb doorgebracht. Het was fijn om mijn zondagmiddag zo door te brengen. 

Door de week heen, moest ik echt even zoeken naar zelfzorg momenten. Ik ben veel bezig geweest met dingen en er was veel onrust in me. Toch lukte het woensdagavond even om met Vos op de bank te liggen. De afgelopen dagen heeft hij het huis letterlijk op z’n kop gezet door overal op of onder te klimmen. Soms was ik hem zelfs even kwijt en was hij achter de oven gevallen.
Hij moet erg wennen aan alles maar dat heb ik dus ook met hem. En er kwam dus mooi een moment dat hij wat rust vond en languit ging liggen. En woensdag kwam hij op de bank op m’n buik liggen en al snel zelfs tegen me aan naast me. Iets wat ikzelf veel fijner vind. Het is zo fijn om een lief beestje te hebben!

Favoriete zelfzorg moment van Sarah:
Als onderdeel van continue zelfzorg kook ik graag voor een aantal dagen. Lekker eten, makkelijk en gezond. Dit gerecht maakte ik tot nu toe telkens in een gewone koekenpan, waardoor een gedeelte altijd op het fornuis terecht kwam.
Voor mijn zelfzorg op zondag heb ik mezelf een hapjespan cadeau gedaan, deze is een flink stuk hoger. Nu ik dit zo zie begrijp ik niet hoe ik het zo lang uit heb kunnen houden met alleen een koekenpan!
Soms moet je jezelf verwennen en gewoon iets handigs erbij kopen.

Geniet van je week en zorg goed voor jezelf!

Favoriete zelfzorg moment van Suus:
In de afgelopen week was ik eigenlijk heel erg moe. Ik loop steeds achter de feiten aan en áls ik dan iets doe, dan kan ik me er slecht op concentreren vanwege vermoeidheid.
Ik besloot een dagje in te lassen met véél rust. Filmpjes kijken, chillen met Tommy de kat (zoals je op de foto kunt zijn, is hij er extreem goed in) en een lekker stokbroodje in de (nieuwe!) oven.
Als ik door was gegaan was er minder uit handen gekomen dan met een dag rust. Door op te laden had ik weer meer energie en werd ik weer een stuk productiever!
Aanradertje dus.

Favoriete zelfzorg moment van Kirsten:
Mijn zelfzorg-moment van afgelopen donderdag was dat ik met de huishoudelijke hulp in huis ben gaan ‘rommelen’ nadat ik vanochtend eerst 3 uurtjes gerust heb.

Hoe zag jouw fijnste zelfzorg moment er uit afgelopen week?
Liefs van ons
Suus | 31 - Woont in Friesland | vriendin - vrouw - tante - zusje Schrijft graag | Doet het liefst alles achter de schermen | Houdt van indie/alternatieve muziek - gaat graag naar concerten | Zwanger van onze eerste | Heeft haar eigen webshop: www.postvansuus.nl

Eén gedachte over “Zelfzorg op zondag #8”

  • Best herkenbaar dat zelfzorg een lastig doel is. Ik had het daar toevallig van de week nog met vriendinnen over. Dat heet dan vast weer zelfzorg, dat ik het erover had;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *