Deze keer is de zelfzorg op zondag speciaal een keer over vakantie. Tijdens de vakantie kan zelfzorg echt compleet anders zijn en dat is goed om eens een keer te bekijken. Hoe doe jij dat in de vakantie?

Zelfzorg van Eenwereldvanverschil:

Mijn zelfzorg op zondag bestaat uit de rust opzoeken in mijn hangmat. Ik heb een drukke periode achter de rug waarin ook wat heftige dingen zijn gebeurd, dus nu is het tijd om mezelf even rust te gunnen.

Zelfzorg van Suus:

Afgelopen week werd ik streng toegesproken door mijn psycholoog. 

Ze gaf aan dat ik wel meer rustmomenten kon gaan nemen (iets wat ik een ander altijd adviseer maar wat ik dus zelf ook rete lastig vind). 
Ze gaf aan dat dieren ook maar een klein percentage van de dag aan het jagen zijn en voor de rest rusten óf doen wat goed en fijn voor ze is. 
Nu ga ik mezelf niet vergelijken met een dier, maar ik begrijp de strekking van het verhaal.
We hebben afgesproken dat ik een tijdschrift ga lezen. Dat tijdschrift werd voor mij een paar hoofdstukken van een boek. Ook hiermee loop ik er tegen aan dat iets ‘nut’ moet hebben. Een tijdschrift lezen puur voor vermaak, zonder echt iets te leren vind ik óók een lastige. 
Ik kan nog veel leren. Zucht.
Hopelijk ging zelfzorg bij jou je deze week beter af dan bij mij. 

Zelfzorg van Shirl:
Zelfzorg op vakantie of een vrije dag, dat probeer ik inmiddels al een jaar. Een jaar geleden viel mijn leven in duigen en sindsdien kan ik niet meer naar school, niet meer zomaar naar vriendinnen (die ik overigens ook bijna niet meer heb hierdoor) en moet ik over alles wat ik wil doen eerst heel goed nadenken; ‘gaat dit geen pijn doen of dissociatie opleveren?’
Afgelopen week gingen Bas en ik een nachtje weg en heb ik met mezelf afgesproken zo min mogelijk op mijn telefoon te zitten maar zat ik uiteindelijk nog te werken aan de blog, Whatsapp groep en insta, maarjezieternietsvan los laten is dus zeg maar niet zo mijn ding.
Wel heb ik de afgelopen week goed voor mezelf gezorgd, ik ben vaak vroeg gaan slapen en heb een nieuwe ereader voor mezelf gekocht zodat ik weer wat boeken kan lezen zonder mijn telefoon aan te hoeven raken.
Aankomende week ga ik 1,5 week weg met Bas en de kinderen en hebben we afgesproken dat ik m’n telefoon thuis laat. Zo kan ik meer tijd besteden aan m’n gezin, m’n boeken en de vakantie. Volgende week zul je mij vanaf Donderdag dus niet op de site tegenkomen.

Fijne vakantie lieve mensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *