ONZE VISIE

Onze visie

Maarjezieternietsvan.nl van staat voor ruimte geven aan wat je niet ziet. Wij willen ruimte geven aan iedereen die strijd, maar niet alleen wil strijden. Wij willen een gezicht geven aan dat wat er van binnen is. Wij geven een gezicht aan (onzichtbaar) psychisch en lichamelijk lijden.

De maskers waarmee we eenzaamheid, pijn en verdriet verbergen, die mogen hier af. Hier zijn geen taboes, hier staan we niet alleen. Verhalen die niet verteld mochten worden, die mogen naar buiten.
Wij schrijven samen om te helen en we schrijven voor degenen die nog niet kunnen of durven schrijven.

Als je deelt sta je samen sterker

Maarjezieternietsvan.nl

Het onstaan van maarjezieternietsvan.nl


Laten we bij het begin beginnen. In 2018 zag Suus berichten op sociale media van Shirl. Shirl schreef openlijk over psychische klachten, waar Suus dat nog binnen hield. Shirl inspireerde om open te zijn, om niet meer alleen te strijden en taboes te doorbreken.
We spraken samen het idee uit om dit online verder uit te werken en zo ontstond stap voor stap ‘Maar je ziet er niets van’ Shirl en Suus begonnen te bloggen over psychische gezondheid. Over klachten die je van binnen ervaart, maar aan de buitenkant niet ziet.
We begonnen te bloggen over psychische en lichamelijke klachten die we ervoeren. Dit had een soort dagboekvorm. We kregen veel positieve reacties over het normaliseren van psychische en lichamelijke klachten en het taboe doorbreken. We kregen óók berichten met: “Wat mooi dat jullie schrijven. Ik durf dat nog niet, maar ik haal hier steun uit”.

Vernieuwing van maarjezieternietsvan.nl


Het ‘MJZENV jasje’ werd te klein en daarom zijn we in 2021 gaan vernieuwen. We zijn inmiddels uitgegroeid met een team van vaste bloggers, gastbloggers en bijzondere samenwerkingen.
We schrijven inmiddels ook niet meer uitsluitend in dagboekvorm, maar in onze blogs geven we een boodschap mee. Een boodschap om (h)erkenning te vinden, maar ook om kennis en begrip te creëren bij naasten, hulpverleners, artsen en omstanders.
Wij hebben de ervaring dat delen kan helen. Dat als je deelt, je niet meer alleen staat.

Er zijn in de wereld te veel taboes waar niet over gepraat wordt. Juist hetgeen bespreekbaar maken, is belangrijk. Loop niet alleen. Doorbreek het taboe en ga samen met ons de strijd aan. Want een leven waar je onzichtbaar bent, is ontzettend eenzaam.

Wij staan voor kracht en willen samen sterk staan

maarjezieternietsvan.nl


Op instagram zijn we actief onder de naam Maarjezieternietsvan

Pin It