Lieve Finn, hoe is het daar? Heb je je plek gevonden? Hoor je al onze mooie gedachten en gebeden? Ze zeggen dat het went en ik heb het geprobeerd maar ze hebben het verkeerd. We missen je en dat went niet. Nachten lang droom ik over jou, over al het mooie wat jij hebt achtergelaten en hoe jij in ons voort leeft. Lief ventje, wat heb jij ons laten beseffen wat liefde is.

Ik weet dat de wereld verder gaat, dat er een moment komt dat mensen zeggen dat het slijt. Ik weet dat je ouders ongelooflijk sterk zijn en zoveel mogelijk liefs uit jouw korte leven willen halen. Ik weet dat zij trots zijn dat ik probeer het beste uit het leven te halen voor jou maar lief neefje, het wordt steeds moeilijker. In de eerste week na jouw leven mocht ik huilen, mocht ik schrijven en mocht ik als jouw tante stampen omdat ik zo boos was op deze oneerlijke wereld. In de tweede week mochten we afscheid van je nemen en ons verdriet delen. Maar nu, heel binnenkort komt week 3 ons tegemoet.

Week 3 lieve Finn, week 3! De week die weer vol staat met afspraken, de week dat mensen weer verwachten dat ik klaar ben met rouwen. In week 3 mag ik wel over je praten maar verwacht men dat m’n tranen op zijn. De eerste weken willen mensen hun schouder geven, snappen ze dat ons leven even stil stond.

Ik ben nog niet klaar voor een leven zonder jou. Ik ben nog niet klaar met me schuldig voelen; ‘heb ik niet genoeg naar je leven verlangt?’ Ik ben nog niet klaar met mezelf te verwijten dat jij niet meer bij ons bent. Ik ben nog niet klaar voor het idee dat het leven gewoon doordraait, ik ben nog niet klaar voor een “nieuwe maan” en een nieuwe fase.

Lieve Finn, hoe kan het nou dat je ouders zo sterk zijn en ik met tranen over m’n wangen over jouw korte leven schrijf? Ik probeer écht het beste te denken en alles voor jou uit het leven te halen want alles wat de stemmen in mijn hoofd zeggen is niet eerlijk tegenover jou. Ik doe zo m’n best en toch zijn er dromen waarin ik je plaats in neem en jij veilig hier beneden bent.

Lief neefje, ik denk dat het nooit zou wennen en ik weet zeker dat dit gevoel nooit zou slijten want jij bent mijn held. Voor en door jou wil ik me laten opnemen om samen met jou als beschermengel te vechten tegen alle demonen en horrormonen. Samen met jou is #fuckyouhenk nóg sterker. Ik kan je plek niet innemen en we kunnen niet ruilen maar vechten, dat kunnen we wel. Ik zal er altijd voor je ouders zijn, zelfs wanneer iedereen vind dat het leven door gaat; kom maar bij mij ❤️

Dag schatje, dag liefje, ik hou van je.

#Finnismijnheld

Liefs, je tante

Author

Founder van #maarjezieternietsvan. Trotse moeder van de liefste kinderen. Vrouw van de liefste man. Baasje van de liefste golden retriever. Ging van jaren leven op medicatie naar leven zonder medicatie en is daar mega trots op.

2 Comments

  1. Ook in Week 3 , 4 , 5 en de overige weken mag je bij ons huilen hoor. hier in dit huis staat er geen tijd op het wel of niet mogen. Hier mag het altijd als je dat nodig vindt dus mocht je denken ik mag niet dan ben je hier gewoon welkom

Write A Comment