Hoe gaat het nu met mijn eetstoornis en hoe zorg ik ervoor dat mijn eetproblematiek geen negatieve invloed heeft op de opvoeding van mijn dochter?

Vaak merk ik, dat wanneer er veel veranderingen gaande zijn in mijn leven, ik het lastiger vind om goed te blijven eten. Stress kan er bij mij namelijk voor zorgen dat ik minder goed voel wanneer ik trek heb.

Wanneer ik dit opmerk, plan ik mijn eetmomenten bewust(er) in. Zo zorg ik ervoor dat ik tóch eet en dus voor mijn lichaam zorg. Juist dán, wanneer het alle energie nodig heeft om de dagen zo goed als mogelijk door te komen.

Voor mij is het erg helpend om samen te eten. Dit geeft mij een stok achter de deur om daadwerkelijk te gaan koken én het brengt een stukje structuur in de dag.

Het samen aan tafel zitten en het zien van Jade haar blije hoofdje zorgt voor de juiste hoeveelheid ontspanning om ook aan mijn bord te beginnen.

Eetmomenten probeer ik zo fijn als mogelijk te maken. Verhalen delen, hier en daar een lollig grapje en bovenal lekker samen zijn. Zo probeer ik de focus weg te halen van de “regels” rondom eten.

Doe het samen, niet alleen, nooit alleen

Eén gedachte over “Eetproblematiek & opvoeden”

  • Wat eerlijk dit! Het lijkt me niet alleen moeilijk om ervoor te zorgen dat je zelf voldoende eet, maar ook om ervoor te zorgen dat je kinderen de eetstoornis door wat ze zien niet ‘overnemen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *