Ik weet dat het niet vanzelfsprekend is, dat ik gevaarlijke tabletten slik en dat ik eerst van mezelf moet gaan leren houden. Ik weet het allemaal. En toch is ze daar, de dame in mij die zo graag 3 kinderen wou (vroegah) en wil.

Afgelopen week heb ik mijn koperspiraal laten verwijderen, iets waarbij ik erachter kwam dat er een taboe heerst op geen anticonceptie (meer) gebruiken. Waarom? Geen idee, maar mijn inbox stond roodgloeiend omdat ik heel droog vertelde dat, dat rotding mijn lichaam uit ging. Voor mij was dat een dingetje, dat een man mijn hoeha in zou gluren en vervolgens moest gaan zoeken naar 2 touwtjes, voor hem was het de normaalste zaak van de wereld. Binnen 2 min waren we klaar (insert; vieze mannenhumor grappen 😂)

Goed, anticonceptie loos liep ik naar huis. Een beetje een gek idee wel, maar volgens de hematoloog was de koperspiraal absoluut niet goed bij al mijn ziektebeelden en andere anticonceptie middelen kunnen niet. Ineens ben ik weer vruchtbaar en bij die vruchtbaarheid kreeg ik mevr kinderwens gratis als bonusartikel. Maar een kinderwens als je ptss hebt? Dat is absoluut geen praatmateriaal, dat is een taboe.

Want men denkt dat mijn leven ophield toen ik de diagnose chronische, complexe ptss kreeg. Ineens mag ik geen kinderwens meer hebben, geen dromen, geen doelen. Ineens is mijn ziektebeeld mijn hele zijn geworden en waag het dan maar eens om een kinderwens uit te spreken. Nee, dat kan echt niet. Je kunt nog beter een unicorn goudvis wensen, dat lijkt 300 x vanzelfsprekender dan deze wens.

Dus ik heb hem braaf in de kast gelegd, naast al andere mijn ontoereikbare dromen.

Dag kinderwens, ooit zien we elkaar weer maar nu is nog niet onze tijd.

Author

Founder van #maarjezieternietsvan. Trotse moeder van de liefste kinderen. Vrouw van de liefste man. Baasje van de liefste golden retriever. Ging van jaren leven op medicatie naar leven zonder medicatie en is daar mega trots op.

1 Comment

 1. Vader van anoniempje Reply

  Hey anoniempje

  Als vader snap ik volkomen je gedachten en ben ik blij dat je zoals je hetzelf zegt hem braaf in de kast hebt gelegd en toch snap ik je, immers het gaat over het mooiste dat je je maar kan wensen.
  Nu begeef ik me natuurlijk door hier te tikken op maarjezieternietsvan op heel glad ijs immers ben het niet klakkeloos met je eens maar hoop toch echt dat je wacht tot je in ieder geval van je gevaarlijke tabletten af bent
  Gezien de situatie waarin jij nu persoonlijk verkeerd weet ik zeker dat je het op DIT moment niet aan kunt en je je echtgenoot met een taak opzadeld waarmee je hem mijn inziens niet op mag zadelen zeker ook gezien het feit dat meer kids ook financieel gezien meer kosten.
  Wacht tot je jezelf weer hebt terug gevonden en tot je weer het anoniempje bent dat je tot pakweg een jaar geleden was.
  Love you

  Vader van anoniempje

Write A Comment