Onzichtbaar Shirl

Leven op Saturnus

Hallo, hallo. Hier volgt een bericht vanaf Saturnus. Sinds een tijdje spreken Bernice en ik over het leven op Saturnus en ik merk dat ik dat steeds vaker gebruik in mijn vocabulaire. “Nu even niet, ik leef even op Saturnus” komt dus redelijk vaak voor en niet iedereen snapt wat ik daarmee bedoel. Of eigenlijk; ´wat wij daarmee bedoelen´. Daarom bij deze een lijstje met kenmerken en eigenschappen van het leven hier, op Saturnus:

  1. Ik ben wel aanspreekbaar maar reageer vaag of helemaal niet. Het leven op Saturnus is hard en het is er koud. Ik heb al mijn energie dus nodig om te overleven snap je?
  2. Ik ben niet aanspreekbaar maar reageer wel op dingen. Of het ook daadwerkelijk toegevoegde waarde heeft is een vraag.
  3. Ik ben er wel, maar alles wat je zegt komt niet binnen.
  4. De wereld draait door, je ziet me wel zitten, maar ik voeg niks toe aan de gehele toestand waar ik op dat moment verkeer. Dan kun je denken aan: het verkeer; ja ik reed tegen een paal aan. koken; ik liet aanbranden wat ik maakte, op de bank; ik zocht mijn telefoon terwijl ik hem vast had, enzovoort.
  5. Mijn hersenen zijn overprikkeld, je kunt praten met me, maar diepzinnige gesprekken hebben, is zinloos want een minuut later heb ik geen idee waar we het überhaupt over gehad hebben.

Met leven op Saturnus bedoelen we dus eigenlijk dat we geestelijk even niet op deze wereld zijn. Je ziet ons wel maar of we jou ook zien en ervaren, dat is de vraag. Je helpt ons door er gewoon te zijn en ons te laten voor wie we zijn; ga niet teveel in op onze afwezigheid, dat werkt namelijk ontzettend averechts.

Leven op Saturnus, heb jij het ooit meegemaakt?

Shirl

Founder van #maarjezieternietsvan. Moeder van 2 kinderen, vrouw van de liefste, baasje van een Golden retriever (Sem) Naast mijn chaotische gezinsleven ben ik ook nog in het bezit van veel te veel diagnoses, een heus pretpakket waar ik graag over schrijf. Ik haat taboes en stigma's en krijg jeuk van burgerlijke dingen.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Jazeker, ik kom er ook af en toe. Afgelopen maandag publiceerde ik er zelfs een blog over, alleen noemde ik het anders;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *