Toen ik op mijn 22ste onverwachts zwanger raakte door de pil heen (die ik al zeker 9 jaar heel trouw slikte) had ik me nooit kunnen voorstellen dat ik nu – vier jaar later – aan tafel zou zitten met drie jonge kinderen (bijna 4, bijna 3 en 9 maanden oud) en een vierde op komst (rond februari volgend jaar).
Ontzettend druk maar ook mega leuk zo’n steeds groter wordend gezin, maar wat vind mijn omgeving er eigenlijk van?
Binnen onze eigen families vind iedereen het super leuk en ze kijken enorm uit naar onze vierde spruit, maar in het openbaar krijg ik toch nog wel vaak gemengde (en soms ook best wat gemene) opmerkingen over mijn leeftijd in combinatie met het hebben van een groot gezin.
Zo hoor ik vaak van de wat oudere mensen dat ze het super vinden dat er toch nog jonge mensen zijn die wél bewust voor een groot gezin kiezen, terwijl de vaak wat jongere mensen tegen mij zeggen dat het eigenlijk niet meer van deze tijd is om meer dan twee kinderen te hebben.
Ze vinden het dan ook vooral vaak erg ouderwets dat ik als moeder bewust thuisblijf voor mijn kinderen tot ze allemaal naar de basisschool gaan.

En dan is er natuurlijk ook nog die ene groep die denkt dat het hebben van zoveel kinderen gewoonweg een “foutje” is en dit dan ook gewoon ongegeneerd recht ik mijn gezicht durft te vragen. Gelukkig reageert de meerderheid van de mensen positief en vinden ze het vooral leuk dat wij als jonge ouders bewust kiezen voor een wat groter gezin dan wat tegenwoordig “de norm” lijkt te zijn.
Het is super druk en super chaotisch maar bovenal ontzettend leuk en gezellig in een groter gezin en ik zou dan ook echt niet anders meer willen! Voor nu is dit onze vierde én laatste baby – maar of dat ook echt zo zal zijn? De tijd zal het leren.

3 gedachten over “Mamaandag: Jong moeder (26) en een vierde op komst – de (voor)oordelen”

    • Haha inderdaad, die reacties krijg je ook al vaak 😂 en dan kijken ze ook nog eens raar als je zegt dat ze inderdaad van dezelfde vader zijn én je ook nog getrouwd bent 🤷🏻‍♀️

  • Soms verbaas ik me echt over de ‘brutaliteit’ van sommige mensen. Waarom dat soort vragen en opmerkingen? Ineens lijkt iedereen het dan beter te weten en een mening te hebben. Daar heb ik dan weer een mening over;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *