Goedemorgen lieve mensen!
Na ons fijne succes met de 40 dagen zelfzorg challenge dachten wij al gauw aan een zelfzorg-vervolg. Afgelopen week kwamen we dan ook met z’n allen op een erg leuk idee. We gaan onze zelfzorg momenten van de afgelopen week met jullie delen, en dat gaan we vanaf nu iedere zondag doen.

Zelfzorg hoeft niet iets groots te zijn, het zit hem vaak juist in de kleine dingen! Om jullie (en elkaar) te inspireren en misschíén zelfs te motiveren, delen wij voortaan elke zondag onze favoriete zelfzorg moment van de voorgaande week. Lees je met ons mee?

Favo zelfzorgmoment van Shirl
Afgelopen vrijdag besloot ik een mijlpaal te maken van het feit dat ik nu twee weken zonder zelfbeschadiging ben doorgekomen. Het was namelijk al een tijd geleden dat ik twee hele weken overleefde zonder mezelf pijn te doen. Om dit te vieren stak ik een restje hout, dat we nog hadden, in de hens. Voor de eerste keer helemaal alleen maakte ik een vuurtje.

Ik tekende Henk (zo noem ik de stemmen en beelden die ik zie) en mikte ik hem in mijn goed vlammende vuurtje. De rest van de avond heb ik lekker in mijn hangmat gelegen en naar het vuur gekeken. Ik kan er zo onwijs van genieten om in m’n eentje prettige dingen te doen!


Favo zelfzorgmoment van Bernice:
De dag beginnen met een betraand hoofd, wetende dat de dag lang duurt en er weinig op de planning staat is niet het meest favoriet. Toch gebeurde dit afgelopen week. Snel besloot ik om dingen in te zetten om goed naar mezelf te luisteren en niet aan mezelf voorbij te lopen!
Ik trok mijn sportkleding aan en vertrok richting sportschool. Daar eenmaal bezig ging de tijd zo snel voorbij. Met een zalige training erop fietste ik naar huis en om het goed af te maken, douchte ik en genoot ik nog van een goed kop koffie. Dit hielp me echt om even te landen en heerlijke tijd voor mezelf te hebben. 

Favo zelfzorgmoment van een wereld van verschil:
Mijn fijnste zelfzorgmoment van de afgelopen week was dat ik na een drukke ochtend naar het bos ben gegaan om even bij te komen, en daar een hoop spelende honden zag.
Ik ben lekker op een bankje gaan zitten om van het zonnetje te genieten.


Favo zelfzorgmoment van Suus:
Mijn fijnste zelfzorgmoment in de afgelopen week was op de dagbesteding. Daar ontdekte ik per ongeluk hoe leuk het is om tussen een aantal bestaande contouren lijnen te maken, en tussen al die lijnen patronen te maken met een fineliner.
Daarna expirimenteerde ik met ecoline en kijk eens: hoe leuk is dit! Ben echt even opgegaan in lijnen, patronen en kleuren. Even los van mijn gedachten en chaos in mijn hoofd.

Favoriete zelfzorg moment van Stigmalia:

Deze week had ik best veel fijne zelfzorg momenten! Afgelopen maandag ging het niet echt lekker. Ik zat er door heen. De koek was even op.

Individuele therapie maakte het alleen maar erger. Na therapie ben ik gaan hangen. Op gegeven moment ben ik toch maar wat gaan doen. Heb wat getekend voor m’n Bullet Journal. Vond deze makkelijk en leuk om te doen. Lekker simpel, want ik ben nog maar net begonnen. Werd helemaal rustig door het tekenen.

In de rest van de week sijpelde het gevoel nog door. Groepstherapie was spannend, maar had eindelijk weer een voldaan gevoel na 3 maanden. Hoop dat dat zo blijft. Donderdag mijn rust gepakt en ziek thuis gebleven. Even opladen, had weer verhoging. Mijn weerstand is zo laag, dat ik altijd snel, maar redelijk kort ziek ben.

Op Goede vrijdag was ik vrij. Heerlijk. Zelfstandig met de trein naar een vriendin gegaan. Heerlijk langs het water gelopen in Wormerveer.
Genoten. Zaterdag was ik erg moe van elke nacht kort slapen en de gezelligheid de dag ervoor. Toch mijzelf mijn bed uit gesleurd, gedoucht en na een ontbijtje gemaakt te hebben een kaartje geschreven voor iemand en een rondje bos gefietst. Gewoon omdat in je eentje dingen doen in de natuur heerlijk is. Alles op mijn eigen tempo. Zelfzorg hoeft dus niet iets heel groots te zijn, deze week waren het wel redelijk grote dingen, maar fijne dingen.

Vanaf nu delen we iedere zondag onze favoriete zelfzorgmoment.
Tot volgende week!

Liefs van ons

Founder van #maarjezieternietsvan. Moeder van 2 kinderen, vrouw van de liefste, baasje van een Golden retriever (Sem) Naast mijn chaotische gezinsleven ben ik ook nog in het bezit van veel te veel diagnoses, een heus pretpakket waar ik graag over schrijf. Ik haat taboes en stigma's en krijg jeuk van burgerlijke dingen.

Eén gedachte over “Zelfzorg op zondag #1”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *