Tijd voor jezelf en rust voor je lichaam. Precies wat we elke week weer inplannen in onze leventjes. En als ik voor mezelf spreek, merk ik dat het de ene keer echt veel makkelijker gaat dan de andere. Ik ben wel benieuwd hoe makkelijk het jou afgaat en zou je als tip mee willen geven, dat als je het moeilijk vindt om zelfzorg te doen, je best een lijst kunt maken met activiteiten en fijne dingen die voor jou een moment van zelfzorg kunnen zijn. Dat maakt het misschien makkelijker om echt even tijd voor jezelf in te plannen.

Zelfzorg van Lau
Mijn zelfzorg deze week was zeer uitgebreid! Mijn ouders zijn vrijdag vertrokken voor een weekje vakantie. Zusje 1 is bij haar vriend en zusje 2 is nog op vakantie. 
Dat betekende dus dat ik het hele weekend alleen zou zijn. Dat is erg lang geleden en zó fijn. Ik knap er zo van op om even alleen te zijn. Even te doen wat ik wil. Kijk wat ik wil. Eet wat ik wil. Slaap wanneer ik dat wil. 
Van mij mogen ze dus vaker gaan. 

Zelfzorg van Suus
De afgelopen week zijn mijn man en ik van Heidelberg naar München gereden om daar een week op te passen op mijn neefje van een half jaar oud. Het weer was prachtig dus we hebben lekker veel met hem kunnen wandelen en lekker langs de Isar (rivier) gezeten op een kleedje. Daarnaast ook wel vakantie kunnen vieren, en veel zelfzorg momenten gehad. Leuke plekken ontdekt in München met wel érg lekker ijs. S’avonds op het balkon eten, lezen en kletsen en heel veel apfel- en Rabarberschorles gedronken. 

Zelfzorg van Bernice
Deze week bestond uit zo ontzettend veel verschillende momenten. Ik moet zeggen dat het zelfs even zoeken was naar de echte zelfzorg momenten. Ik begon de week met het maken van een nieuwe poster voor in mijn lijst. Creatief bezig zijn, vind ik heerlijk. Helemaal wanneer mijn hoofd stormt. Alles kunnen uiten in kunst. Ook heb ik deze week een aantal fijne lunches gemaakt. Kan ik onwijs van genieten en helemaal wanneer het lang terug was, dat ik iets at. Sinds ik een behoorlijke bloedarmoede heb, moet ik echt iets rustiger aan doen. De hele week fanatiek sporten, lukte dan ook niet. Wel heb ik even kunnen skeeleren en vrijdag zelfs volop gesport. Word ik toch het meest blij van. En als laatst, de zon is fijn en zo heb ik heerlijke met vrienden bij een plas gezwommen. Feestje!

Zelfzorg van Bas:

Zoals jullie inmiddels vast wel zullen weten draag ik veel zorg voor Shirl, mijn vrouw. Een ‘taak’ waar ik op dit moment onbetaald verlof voor heb kunnen nemen met ondersteuning van de gemeente. Ik ben ontzettend dankbaar voor de rust die dat met zich mee brengt en tegelijkertijd ontzettend bang voor het moment dat ik haar weer waar vrijer zou moeten laten. Ik weet dat we samen op weg zijn naar een verbetering maar de zorgen blijven altijd achter in mijn hart en hoofd spoken. Mede hierdoor hebben wij een soort prioriteit gemaakt van het gamen (voor mij dan), want tijdens het gamen vind ik een soort rust en afleiding voor mezelf. Elk moment dat ik ga gamen, tennissen of iets doen met een vriend zie ik dan ook als een zelfzorg moment. Óók mannen hebben zelfzorg nodig! 😉

Zelfzorg van Shirl

Yeaaass, daar ben ik weer. Deze keer hoefde ik er niet lang over na te denken wat mijn zelfzorg momenten waren. Toen mijn ambulante begeleidster mij afgelopen Dinsdag vertelde dat de gemeente geen driewieler of (electrische) bakfiets wou vergoeden ben ik gelijk op marktplaats gaan kijken naar alternatieven. Al snel stuitte ik op een advertentie waar ik meteen enthousiast door werd; een zo goed als nieuwe (normale) bakfiets voor niet veel geld. Kassa! En zo stond er vrijdagavond ineens een bakfiets voor de deur, zo kan ik weer leren fietsen met de kinderen. Leren ja, want fietsen op een bakfiets bleek moeilijker dan ik dacht! De dag erna (afgelopen Zaterdag dus) was het weer me-time. Dit keer in een tattoo studio in Oldenzaal. Ik wou een tattoo voor de kinderen zonder hun namen en dat is helemaal goed gekomen. De kunstenaar die hem zette verstond precies wat ik bedoelde en zette onderstaande tattoo. Wil jij graag weten waarom ik voor deze tattoo koos? Kijk dan op mijn instagram: @ptsshirl

Dat was onze TIENDE zelfzorg op zondag al! Wat zijn de afgelopen weken voorbij gevlogen zeg! Wat was jouw favoriete zelfzorg moment de afgelopen week en vinden jullie het leuk om vaker (en/of meer) van Bas zijn kant van ‘het verhaal’ te lezen?

Laat het ons weten!

Liefs van ons allemaal, fijne zondag lieverds!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *