In Nederland hebben we het – hoe cheesy –  vaak over het weer. In principe wil ik het niet perse over het weer gaan hebben. Maar dat doe ik toch. Oké een beetje dan. Want wat was (en IS in sommige delen van het land) heet hè.
Hoe zorg jij voor jezelf met deze warmte? Gaat zelfzorg dan juist makkelijker of heb jij er juist dan méér moeite mee?
Deze keer gaat onze gezamenlijke zelfzorg rubriek over zelfzorg in deze hitte.


Favoriete zelfzorg moment van Suus: Dinsdag was het, hier in Friesland, het heetst in de afgelopen week. Normaal gesproken vind ik het héérlijk en heb ik er totaal geen last van. Dinsdag was het anders. Ik voelde me net een smeltend ijsje.
In huis hebben we het 24 graden kunnen houden, dus ik heb dan de hele middag binnen gezeten.
In de avond had ik enorme hoofdpijn, voelde ik me niet lekker en was ik ineens doodmoe. Toen heb ik – om af te koelen – een koude, natte theedoek in mijn nek gelegd en nam mijn favoriete ijsje.


Favoriete zelfzorg moment van Bernice: Wanneer de zon schijnt en het warmer wordt, voel ik me vaak gelijk een stuk vrolijker. Dat het afgelopen week zo warm was, was dan net wat teveel van het goede. Ik besloot dat ik alle dagen rustig door mocht komen en niks met veel inspanning moest doen. Misschien had ik hierdoor ook wel een aantal fijne zelfzorg momenten, omdat ik mezelf echt geen druk oplegde.
De week zat vol met ontzettend veel ijsjes. Softijs, waterijsjes en Italiaans ijs. Zalig. Samen met vrienden genoten we ervan. Naast de vele ijsjes heb ik ook ontzettend veel gezwommen. Heerlijk om dat buiten te kunnen doen. Na het zwemmen heb ik mijn Lamzac nog op het water gegooid om nog even te kunnen dobberen.

Favoriete zelfzorgmoment van Anouk: Zelf had ik het idee dat ik deze week niet echt goed voor mijzelf had gezorgd, want woensdagavond was ik meer dood dan levend.
Terugkijkend op de week, ben ik er achter gekomen dat ik toch echt wel wat zelfzorgmomentjes had ingepland. Bijvoorbeeld ‘s ochtends, als de schaduw nog op het terras in de achtertuin was, heerlijk met een boekje en een kop groene thee even bijkomen.
Wanneer ik geen zin had om te koken…of om te eten, zochten we een plek op met airco waar ze het voor ons bereiden. En dan ‘s avonds afsluiten met een heerlijke warme douche…’Warme douche???’ zul je wel denken. Ja, want als ik dan onder die warme douche weg stap, voelt de omgevingstemperatuur lang niet zo warm aan en was ik heerlijk loom van de warme douche, dus viel ik heerlijk in slaap. Maar toch…wat was ik blij dat het donderdag toch een tikje aangenamer was!

Favoriete zelfzorg moment van Shirl: De afgelopen week deed ik veel liefs voor mezelf. Ik gaf grenzen aan, luisterde naar mijn grenzen, hielp ons aan de eerste 2 samenwerkingen en had een gezellige middag en avond met de kids en Mark
Hij kwam mij ff helpen toen Bas een middagje weg moest.
Super lief en heel erg gezellig! Daarna hebben wij s’avonds nog even een ijsje gegeten en lekker niks gedaan.
Verder zeggen foto’s denk ik meer over mijn zelfzorg tijdens warme dagen denk ik want echt veel deed ik niet (Ha, toch nog een zelfzorg dingetje tijdens de warmte! Ik probeer niet teveel van mezelf te vragen in de hitte 😁)

Favoriete zelfzorg moment van Lau: Het was een bloedheet begin en einde van de week. Zweet all over the place! 
Op mijn werk was het niet te harden. Ik zette dus de koelkast vol met flesjes water en legde flesjes in de vriezer zodat ik iets kouds kon drinken om af te koelen. Ik heb zo min mogelijk gelopen, of bewogen. Ik kan namelijk slecht tegen warmte. 
Gisteren heb ik even meegedaan met het watergevecht. Het was heerlijk en verfrissend!!! Ik raad het iedereen aan. 
Oh, en dit weekend doe ik NIETS. Oké, ademen, eten, drinken en schrijven, maar meer niet. 

Favoriete zelfzorgmoment van Stigmalia: De zomer is weer aangebroken! Voor de één een heerlijke tijd, voor de ander puffen en overleven bij 30 graden. Ik was eerst de eerste, maar nu ben ik een puffer door m’n antidepressiva en omdat ik erg aangekomen ben daardoor.
Om de warme dagen door te komen gebruik ik mijn ventilator, waaier en waterijsjes. Ook drink ik veel water met ijsblokjes en douche ik een keer extra per dag. Ook vermijd ik de zon juist. Goed voor jezelf zorgen op hete dagen is erg belangrijk!

Favoriete zelfzorg moment van GewoonLoes: Afgelopen week was het bloedheet, maar dat wisten jullie natuurlijk al!
Ondanks dat het warme weer heel veel goed doet voor mijn pijn, doet té warm weer (en dan voornamelijk de luchtvochtigheid) juist extra pijn.
Ik slaap niet, tot nauwelijks, mijn maag en darmen raken compleet van slag (niet dat ze normaal gesproken zo goed bezig zijn) en mijn zenuwpijn is sky high.
Toch heb ik elke dag wel een stuk gelopen, maandag- en donderdagochtend gewerkt (hierover meer in mijn aankomende blog) en geprobeerd zo “normaal” mogelijk te doen als anders.
Ik heb veel ijskoffie gedronken, want cold brew coffee is the best!
En… mijn hangmat werd geleverd! Dus zodra het ‘s avonds wat koeler werd heb ik heerlijk liggen chillen in mijn hangmattie op het balkon.
Dit weekend ga ik ook gewoon weer rustig aan doen, veel drinken, watermeloen en komkommer eten en proberen een beetje te genieten.

Een bomvolle zelfzorg op zondag vandaag! Hoe kom jij de dagen door met deze warmte en waarmee zorg jij goed voor jezelf?
Laat het ons weten! Vinden we leuk 🙂

Liefs van ons allemaal

Suus | 31 - Woont in Friesland | vriendin - vrouw - tante - zusje Schrijft graag | Doet het liefst alles achter de schermen | Houdt van indie/alternatieve muziek - gaat graag naar concerten | Zwanger van onze eerste | Heeft haar eigen webshop: www.postvansuus.nl

Eén gedachte over “Zelfzorg op zondag #11”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *