Het is inmiddels al halverwege augustus. Time flies.
Ik merk bij mezelf dat ik, nu de dagen weer iets korter zijn (maar vooral ook donkerder), dat ik zin heb in wat meer gezelligheid in huis, in de vorm van brandende kaarsjes in de namiddag/avond.
Herken je dat? Het liefst met een bak pepernoten of een stroopwafel op mijn, nog warme, thee. Éven een momentje voor mezelf. Zelfzorg.

Zelfzorg moment van Suus:
Ik merk dat ik een beetje overspoeld raak van mogelijkheden. Een zwangerschap is een beetje vergelijkbaar (qua financiën en keuzes maken) met bruiloften en begrafenissen. Géén ervaring om te weten of je links of rechtsom wilt, je wordt overspoeld met info en keuzes, maar wat wil je nu zélf?
Goed, na een minder geslaagde groepsbijeenkomst (ik noem geen namen oid) hebben we de bijeenkomsten daar op volgend afgezegd. Het past niet bij ons.
Een zwangerschap is maar 9 maanden van mijn leven en nu ik geen therapie meer heb, wil ik daar ook echt van genieten. Keuzes maken die bij mij passen en die goed voelen voor mij (en ons).
Zodoende ging ik afgelopen dinsdag naar zwangerschapszwemmen. Wat was dat lekker zeg! De arm en beenspieren werden een beetje wakker en aan het eind lekker relaxed drijven in hetzelfde warme bad onder genot van een relaxed muziekje.

Zelfzorg moment van Bas:
Mijn zelfzorg moment was even uit de drukte van binnen ontsnappen.
Ik nam mijn tijdschrift en een kop koffie mee naar buiten onder de overkapping. Daar heb ik zeker wel een uur gezeten. Dat heeft mij weer een beetje kunnen opladen en ook wat leuke weetjes opgeleverd.

Zelfzorg moment van Shirl:
Mijn week was ronduit k#t, het bestond uit veel dissociaties en achterlijk veel tranen. Normaal ben ik absoluut niet van het praten maar ik besloot deze week heel veel met mijn man te praten en achteraf gezien is dat super goede zelfzorg geweest.Ik heb deze week veeeeeeel kopjes thee gedronken (want: blaasontsteking), een knuffel aapje voor mezelf gekocht uit zelfmedelijden en veel geslapen omdat de dissociaties zo vermoeiend waren.Daarnaast heb ik een abonnement genomen op happi.kids. Een blad gemaakt door de makers van Happinez maar dan voor ouders. Het eerste blad wat ik daarvan kocht las ik zo snel en makkelijk weg dat het mij ideaal leek om op die manier vaker een moment voor mezelf te nemen. Veel meer dan dit heb ik de afgelopen week niet gedaan omdat het zo slecht ging en gaat, ik hoop dat jullie week beter ging 🙂

Zelfzorg moment van Anouk:
Zoals ik in mijn blogs al eens vertelde, kreeg ik door middel van het volgen van een dieet de vermoedens dat ik endometriose heb, wat vervolgens ook bevestigd werd door een arts. Door het dieet ervaar ik een stuk minder klachten, maar de laatste maanden lukt het mij door alle tegenslagen niet meer om me aan het dieet te houden en nam ik de buikpijn op de koop toe.Na de datum van het opnieuw starten telkens te verschuiven…of het maar één dag vol te houden, kreeg ik vorige week wilde plannen om afgelopen maandag te starten met eerste een aantal detoxdagen en dan verder met het dieet. Direct na mijn vakantie leek me een perfect moment…ik vergat alleen even een plan te bedenken, een boodschappenlijst te maken en het te halen. Dus deze week ging het weer niet door, maar ben ik nu bezig met een plan aan het schrijven inclusief boodschappenlijstjes met quilty pleasure…want nu kan het nog😉. Achteraf gezien was het ook geen goed moment om te beginnen, want ik zat deze week helemaal niet lekker in mijn vel, behoorlijk uit mijn doen en het gevoel dat de tijd achteruit loopt. Ik heb verder dus veel op de bank gehangen of ben vroeg naar bed gegaan. Nog even en dan gaan alle kids weer naar school, heerlijk weer het gewone ritme en de tijd van kaarsjes en gezelligheid breekt weer aan. Kan niet wachten!

Zelfzorg moment van Bernice:
Met een lijf vol zenuwen, pakte ik mijn koffer in om vanaf woensdag opgenomen te zijn. Ik besloot de reis ernaar toe zo fijn mogelijk te maken. Gelukkig bracht een lief vriendinnetje mij en kletsten we tijdens de reis heerlijk. Ook stond de muziek hard aan en draaiden we als laatste ons lijflied. Ik had vooraf even koffie gemaakt om dit onderweg te kunnen drinken. Is voor mij echt even een geniet moment.


Suus | 31 - Woont in Friesland | vriendin - vrouw - tante - zusje Schrijft graag | Doet het liefst alles achter de schermen | Houdt van indie/alternatieve muziek - gaat graag naar concerten | Zwanger van onze eerste | Heeft haar eigen webshop: www.postvansuus.nl

3 gedachten over “Zelfzorg op zondag #18”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *