Zoals jullie vorige week zondag al wel hebben kunnen lezen, zijn we een nieuw item begonnen. Een item, hoe kan het ook anders, over zelfzorg. Hier lees je onze eerste blog: zelfzorg-op zondag-1/

Ook deze week nemen we jou wederom mee in in de favoriete zelfzorgmomenten van ons, van de afgelopen week. Wederom is het weer heel divers. Hopelijk biedt het jou inspiratie! Dat is tenslotte waar we het voor doen.

Zelfzorgmoment van Bernice:
Het ging zo aan mijn neus voorbij en even dacht ik dat deze droom ook nooit meer uit zou komen. Een lange tijd terug zou ik naar de musical de lion king gaan en voor ik het wist, ging het zo slecht met me, dat ik opgenomen werd.
Ik mocht niet naar de lion king en het enige wat kon was saai in een kamer zitten. Lange tijden gingen voorbij tot zo’n paar weken geleden. Ik kletste met lieve vrienden over de Lion King. Zij wilde er nog graag heen en ik ook.

Zodoende zijn we er afgelopen donderdag heen gegaan. Het was magisch. Stiekem stonden er tranen in m’n ogen. Ik heb genoten, het decor en de muziek waren prachtig. Deze droom is uitgekomen en ik ben trots dat ik dit als nog heb kunnen zien. Dat had ik een tijd terug nooit kunnen bedenken!

Zelfzorgmoment van Stigmalia:
Afgelopen zondag, eerste Paasdag, kwam ik er met schrik achter dat ik mijn laatste antidepressiva pil innam en dat de apotheek op maandag dicht is, omdat het tweede Paasdag was.
Normaal ben ik een neuroot met al mijn medicijnen en heb ik voorraadjes al in huis. Dit keer dus niet. Ik had het wel besteld, maar er niet meer aan gedacht.
Ik had er voor gekozen om geen paniek te zaaien bij m’n ouders en de dag uit te zitten. Het begin viel wel mee, maar ik merkte wel dat van de bank afkomen om te douchen al moeilijk was.
Wel heb ik dit gedaan en heb ik uitgebreid gedoucht. Daarna wist ik het niet meer dus had ik een insta-vriendinnetje een berichtje gestuurd. Ondertussen geknuffeld met m’n kat Semmie.
De vriendin reageerde vrij snel, ondanks dat ze bij familie was geweest. Zij adviseerde mij om iets met de handen te gaan doen, spelletje, knutselen of kleuren.

Ik was inmiddels in de zon gaan zitten met een boek over de Dalai Lama. Dit boek was te ingewikkeld, dus maar ingeruild voor een young adult boek, dit werkte wel.
De dag erna ben ik meteen naar de apotheek gegaan en expres wel naar dagbesteding gegaan. Ik was weer super angstig, durfde niet naar de apotheek te gaan. Ik heb in die apotheek stage gelopen. Het is mij gelukt en dagbesteding vrolijkte mij op! Ik heb erover gepraat en ben extra lief voor mezelf deze week.
Dit is zelfzorg voor mij: Een extra uitgebreide douche, om hulp vragen bij een insta-vriendin, met mijn kat knuffelen, lezen (in de zon), tegen angsten in medicatie ophalen en naar de dagbesteding gaan.

Favo zelfzorgmoment van Fanteality:
Voor mijn verjaardag heb ik geurkaarsen en de zwitsal badlijn gekregen. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, je mag van zwitsal genieten! Heerlijk omringd met fijne geurtjes, rustig douchen en daarna insmeren is voor mij heel erg #zelfzorgopzondag .

Favo zelfzorgmoment van Suus:
Eigenlijk heb ik bijna niets nodig als het om zelfzorg gaat, en de zon dusdanig schijnt dat het lekker is om met een jurkje in de tuin te zitten.
Mijn favoriete zelfzorgmoment was dan ook afgelopen maandag, tweede Paasdag. Ik deed een rondje in onze achtertuin om te kijken hoe de bloemen in de bakken het deden: Plukte de dode bloemetjes er tussenuit, en gaf de bloemen water.
Mijn man was bezig om een ontbijtje voor ons te maken die we lekker in de tuin opgegeten hebben. Daarna nog een extra bak koffie en een tijdschrift. Vind niets fijner om de dagen zo simpel mogelijk te houden en geniet daar heel erg van.

Favoriete zelfzorg moment van Shirl:
Het is al vrijdag wanneer ik me besef dat ik de afgelopen week meer aan zelfzorg heb gedaan dan dat ik verwachtte toen ik wou gaan schrijven over zelfzorg.
Ik dacht namelijk dat ik een ‘niet-zo-pluis’ moment zou moeten uitzoeken omdat het zo slecht met me gaat deze week. De uitslagen van mijn psychische onderzoeken zijn nog steeds niet binnen, het zonnetje is weer verdwenen en ik vind de dagen even niet zo lief.
Tóch besefte ik me ineens dat het zorgen voor mezelf er ingeslopen is tijdens de 40 dagen, dat ik vaker lief ben geweest voor mezelf zonder dat ik dat bewust moest doen, zonder dat ik het écht doorhad.
High five voor de 40 dagen challenge, wie is er voor een herhaling? Ikkeee!

Goed, ik maakte mijn favoriete thee, zette koffie ook al mocht dat niet van de stemmen in mijn hoofd, ging extra lang douchen en genoot van elk kleine beetje zon dat er was!
Daarnaast kocht ik een Nintendo switch van het geld dat ik kreeg, omdat ik mezelf, de kinderen en Bas dezelfde goede herinneringen gun als die ik van de Nintendo 64 heb. At last but not least; ik schreeuwde om hulp waardoor Mark dit weekend wéér bij ons logeert. Echt, geef die man een medaille!
Zo, dit waren mijn zelfzorg momenten voor deze week? Wat was jouw zelfzorg moment?

Favo zelfzorg moment van Loes:
De afgelopen weken zijn erg zwaar, en ik besefte het ook niet meteen dat ik af en toe eigenlijk ook best lief ben geweest voor mijzelf. Gister haalde ik op aanraden van Shirl de Coconut Cola van de Jumbo. And I’m hooked!
Door mijn vreselijke migraine aanval breng ik de dag op de bank door, in mijn slobbertrui, sportlegging en mijn Coconut Cola😊
Cheers!

Tot zover weer de favoriete zelfzorgmomenten van ons en onze bloghelden hier. We hopen met z’n allen oprecht dat jij hier inspiratie uit kunt halen.

Hoe zag jouw zelfzorgmoment er uit? Laat het weten in de comments!

Liefs van ons allemaal

Suus | 31 - Woont in Friesland | vriendin - vrouw - tante - zusje Schrijft graag | Doet het liefst alles achter de schermen | Houdt van indie/alternatieve muziek - gaat graag naar concerten | Zwanger van onze eerste | Heeft haar eigen webshop: www.postvansuus.nl

2 gedachten over “Zelfzorg op zondag #2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *