Jezelf iedere dag weer staande houden, kan soms ontzettend lastig zijn. Maar door elke dag een of meerdere zelfzorg momentjes in te plannen, maak je je dag zoveel meer haalbaarder. Toen ik net bedacht waar ik de inleiding van deze blog aan wilde koppelen, besefte ik dat veel van onze bloggers deze week hebben gedeeld, dat er moeilijke dingen voorbij kwamen. Wat doe jij op een dag wanneer het moeilijk is? Wat plan je juist dan in om extra goed voor jezelf te doen?

Zelfzorgmoment van Bernice:
Sinds ik in de kliniek zit, neem ik regelmatig tussen de therapiën door even tijd voor koffie. Daar hebben ze vaak op één mok ‘Mega Mindy’ staan. Precies de mok die bij mij past. In de vorige kliniek werd ik altijd Ninja genoemd. Daarnaast aten we afgelopen week pannenkoeken en laat ik daar nou echt enorm van genieten. Zo bouwde ik de meest lekkere pannenkoek met aardbei, chocoladesaus en slagroom. NOM! En om de week goed af te sluiten, sportte ik in mijn eigen sportschool. Dat is toch wel echt het allerbeste wat ik kan doen om mijn week te eindigen. Ik kan zo genieten van sporten.

Zelfzorgmoment van Anouk:

Ik voelde mij al een tijdje niet zo lekker. Mijn lichaam deed pijn alsof ik de griep had en ik was erg snel moe. Daarom ben ik van de week regelmatig extra vroeg naar bed gegaan. Zo lag ik er dinsdag om 19:00 uur al in met wat tijdschriften en een heerlijke kop thee. Even tijd voor mezelf, heerlijk ontspannen lezen. Uiteindelijk kon ik om 21:00uur mijn ogen echt niet meer openhouden en ben ik lekker gaan slapen. Dit is toch echt wel mijn ultieme zelfzorgmoment. Ik kan ontspannen in bed liggen, eventueel met een warme kruik om de spieren extra te ontspannen. Even geen prikkels van tv, muziek, mobiel of andere mensen en gewoon lekker lezen.

Zelfzorgmoment van Anne:
Eindelijk een keer een diamond painting gekocht en er deze week lekker de tijd voor genomen.

Zelfzorgmoment van Naomi:
Na een zwarte week tóch een weekend weg gaan, dat is voor mij voor nu zelfzorg. Waarom? Omdat je het niet alleen hoeft te doen en je dus óók op zwarte dagen naar vriendinnen mag gaan.

Ik ga, met volle angst vooruit.

Doe het samen, niet alleen, nooit alleen

Zelfzorgmoment van Bas:
Hangen op de bank, Formule 1 kijken, heerlijk. Het liefst kijk ik dan ook nog de formule 2 en 3 er bij. Alleen dat kost mij te veel tijd haha.

Zelfzorgmoment van Loes:
Ondanks dat ik niet zo goed voor mijzelf zorg de laatste tijd, en de laatste weken echt vreselijk zwaar zijn. Heb ik toch geprobeerd af en toe écht iets voor mijzelf te doen. Zoals rustig op bed lezen, want Harry Potter blijft leuk! Pannenkoeken bakken, kaarsjes aan een en serie op zetten. Volgende week proberen wat meer en bewuster voor mijzelf te zorgen, en wat liever te zijn voor mijzelf.

Zelfzorgmoment van Shirl:
Ik ben deze week erg destructief en toch ook lief voor mezelf geweest. Juist omdat ik óók minder lief voor mezelf was heb ik de tijd genomen om lief voor mezelf te zijn. Ik heb veel in de hangmat gehangen, Videoland gekeken, Netflix gekeken, geschreven in mijn schrift en getekend waar er nog plek was in dat zelfde schrift. Ook heb ik de was gedaan en beneden opgeruimd en schoongemaakt toen de kinderen en Bas even allemaal weg waren; zodat ik een paar uur van een schone ruimte kon genieten.

Ik ben deze week begonnen weer op mijn eiwitten te letten en ga vanaf morgen weer naar de sportschool samen met mijn beste vriendin!

Op dit moment lig ik onder ons afdakje te luisteren naar de regen en ik geniet! Heerlijk! Wat vinden jullie van de herfst?

Zelfzorgmoment van Denise:
✖Longontsteking en bronchitis ✖ Het was spannend… Bijna ziekenhuis opname maar toch, mede dankzij goede zorg thuis, eerst thuis proberen en rusten. Vandaag dag 3 van de kuur en de ventolin (zit nog een ding bij.waar ik door moet ademen) Ben nog erg benauwd, moe maar hoest beter en.lijk iets fitter. Vandaag nog héél kalm aan maar misschien een.korte, hele korte, wandeling maken buiten. Snak naar het buiten zijn want het is heerlijk weer. Straks rustig klein blokje om, op tijd stoppen voor een uithijg moment en weer lucht happen en weer rustig verder. Dat een lullig bacterie je zo ziek kan maken hé…. Onzichtbaar met blote oog maar zo ziek dat ik werd en woensdag hoge spoed bij de huisartsenpost was. Schrok van al die mensen opeens om.mij.heen want bleek even niet goed te gaan. En zo stom dat je dat zelf niet eens zo door hé t. Zat alleen te janken omdat ik zooooooo benauwd was, 🙈

Wat was jouw favoriete zelfzorg moment van de afgelopen week en welke zelfzorg plannen heb je nog aankomende week?

Liefs van ons!

Eén gedachte over “Zelfzorg op zondag #21”

  • Ik ga morgen een ultiem geniet dag maken voor mijzelf. Nog steeds niet helemaal beter maar voel me wel beter. Erg benauwd nog wel. Morgen naar mijn ouders want heb hulp nodig voor mijn fentanyl pleisters die mijn moeder plakt morgen want mijn man gaat weer werken na dit na weekend voor mij gezorgd te hebben. Ik ga heerlijk in de fijne tuin van mijn ouders koffie drinken, altijd met wat lekkers erbij, even kindloos tot 15.30 uur en alle energie opladen om alles weer te kunnen. Zal foto’s maken uiteraard van mijn zelfzorg momentjes komende week want deze week ga ik extra lief zijn voor mijzelf.

    Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *