Zelfzorg

Goede morgen of middag, wanneer je dit ook leest. Fijn dat je weer de tijd neemt om mee te lezen, we zien dat deze rubriek steeds fanatieker gelezen wordt en dat is leuk om te zien, dank jullie wel! Deze week was er voor mij een om niet over naar huis te schrijven, er was storm en dan bedoel ik niet alleen buiten. Mijn hoofd voelde weer zwart als inkt en ik kreeg hem niet zomaar lichter. Toch probeerde ik wél voor mezelf te zorgen. Hoe? Dat lees je hieronder. En zoals gewoonlijk lees je natuurlijk óók de zelfzorg momenten van ons team, pak je er gezellig een kop thee of iets anders bij?

Zelfzorg moment van Shirl:
Het was druk, heel druk. En hoewel ik super blij was en ben met mijn nieuwe fiets, is het wel héél zwaar om de kinderen ineens helemaal alleen en zelf weg te brengen. Het zorgde voor veel prikkels en nieuwe indrukken en daar ben ik beide niet erg goed mee. Omdat die twee een trigger zijn voor storm in mijn hoofd heb ik ook dingen gedaan die wel goed voor me waren; veel kopjes thee, koffie, lijstjes maken, de nieuwe flow lezen en pepernoten eten. Daarnaast maakte ik tijd om te sporten met mijn beste vriendin en ging ik een film kijken bij het vuur samen met Bas.

Zelfzorg moment van Bernice:

Een week lang in de kliniek voor een crisisopname, maakt me verdrietig. Ik zoek ontzettend naar manieren om me een klein beetje blij te voelen, maar alles gaat gepaard met tranen. Toch wil ik ze wel delen met je.

Het moment dat ik een piano zag staan, begon te spelen en vooral te ontladen. Een groepsgenoot deed mee en samen kregen we plezier.

Een ander moment was mijn spanning zo hoog, dat de verpleegkundige en ik zo’n vier keer het trappenhuis op en neer gegaan zijn, twee keer alle gangen door om de fitnessruimte te zoeken om even een half uurtje te mogen sporten.

Naast dat een kliniek je eigen plekje moet voelen, maakte ik in alles een mini hokje – hier wordt het mijn konijnenhokje genoemd. Want je kunt er in je eentje in zitten.

Maar boven alles. Mijn paar uurtjes verlof. Ik zag mijn oude groepsgenootje weer. En dat was echt het allerfijnste goudenrandje van de week!

Zelfzorg moment van Suus:
Hoewel deze foto’s met mijn smartphone gemaakt zijn, neem ik op vakantie altijd mijn camera mee op pad. Ik vind het fijn om de tijd te nemen voor fijne plaatjes. Van details, zodat ik nog precies weet hoe -bijvoorbeeld- de route naar het strand was. Zodat ik, als ik de foto’s terug kijk, me echt weer even op Mallorca waan. Thuis maak ik er een fotoboekje van. Dubbele zelfzorg dus. Heerlijk om te maken!

Zelfzorg moment van Loes:
Het is wat stil vanaf mijn kant. Het is maanden lang een puinhoop geweest hier, ontelbare ziekenhuis bezoeken, opnames, ambulances en ehbo bezoekjes.

Mijn zelfzorg was ik compleet vergeten, geen rust, onweersbuien in mijn hoofd en ik was ook écht mezelf niet meer en niet te genieten. Maar, het gaat eindelijk wat beter!

Nu bijna 3 weken geleden kon ik Nera ophalen, mijn hondje. Hoewel deze keuze eigenlijk één en al zelfzorg is, en heel bewust genomen is met mijn artsen samen, vreet dit natuurlijk ook heeeeel veel energie. Maar ze is het zeker waard.

Vorige week zondag kwam dan ook mijn eerste bewuste zelfzorg momentje. Nera was wat ziek, bij de dierenarts geweest, en het leek wat beter. Ik plofte dan ook heerlijk op de bank, tv aan, een lekkere kop thee, kaarsjes aan, en.. Kerstsokken😊 want deze maken mij blij. (foto 1)

Helaas bleek Nera helemaal niet beter te zijn, maandag zat ik weer bij de dierenarts en woensdag werd ze opgenomen. Ironie tot de met, want Nera blijkt erg op haar baasje te lijken. Misschien wel iets te! Ze is zwaar allergisch voor het voer dat ze kreeg, wat zorgde voor een extreem geïrriteerd maag en darmvlies. Ze gek werd van de jeuk en de plukken haar écht uitzichzelf trok, en ontzettend buikpijn had.

De mensen die mij goed kennen zullen de gelijkenissen zeker zien.

Gelukkig gaat het nu eindelijk weer beter, we zijn er nog niet. Maar met het nieuwe voer gaat ze met sprongen vooruit.

Dus zit ik zaterdag ochtend, na het wandelen lekker met de kaarsjes aan. Een kop koffie, waterfles met elektrolyten drink en mijn drinkvoeding op de bank. En ga ik lekker Girlmore girls kijken! (foto 2)

En als je een beetje opgelet hebt zie je dat er een andere tafel gekomen is deze week. Hij moet nog geschilderd worden. Leuk klusje voor ergens in de komende weken.

Zelfzorg moment van Anouk:
Deze week stond in het teken van griep…helaas. Maandag was ik er al bang voor dat ik het zou krijgen, aangezien ik twee jongetjes heb laten ophalen die ziek waren. Dinsdag en woensdag was ik al heel moe en had ik een beetje buikpijn en lag ik dus vroeg in bed. Donderdagmiddag sloeg het ineens om naar gigantische maagpijn en misselijkheid. Ik besloot maar geen avond eten te nemen en dat was maar goed ook. ‘S avonds had de buikgriep me flink te pakken. Ik kon niks meer en zelfs een kop thee zetten was nog te veel. Normaal wil ik alles zelf doen, ook als het niet kan, maar dit keer liet ik voor me zorgen. Zo kon ik in bed blijven, als ik de wc niet hoefde te bezoeken. Vrijdag heb ik zowat de hele dag geslapen en af en toe een hapje appelmoes of vla gegeten (die mijn lieve pap even kwam brengen) gegeten. Zaterdag voelde ik mij nog heel slap en heb het dus rustig aan gedaan, maar een boterham ging er al wel weer in. Hopelijk gaat het vandaag nog beter, want ik hoop morgen wel weer te kunnen werken. En hopelijk volgende week weer een wat leukere zelfzorg😉.

Dit was ons weekoverzicht, wat was jouw favoriete zelfzorg moment?

Liefs van ons

Founder van #maarjezieternietsvan. Moeder van 2 kinderen, vrouw van de liefste, baasje van een Golden retriever (Sem) Naast mijn chaotische gezinsleven ben ik ook nog in het bezit van veel te veel diagnoses, een heus pretpakket waar ik graag over schrijf. Ik haat taboes en stigma's en krijg jeuk van burgerlijke dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *