Goedemorgen! Het is inmiddels al mei, besef ik me nu, nu we de volgende zelfzorg op zondag publiceren. Time flies.
Inmiddels al de derde keer zelfzorg op zondag. We vinden het zelf dan ook erg tof dat we voor de derde keer dit rubriek vullen vol met inspirerende zelfzorg momenten. Ze zijn écht ijzersterk! Lees je ook vandaag weer mee?

Zelfzorg moment van Bernice:
Lang was ik niet in het buitenland geweest. Ergens een aantal jaar terug wel één dag in België omdat ik ging liften. Maar echt voor vakantie niet.  Nu woont een vriendin enkele maanden in Duitsland en wilde ik haar graag opzoeken voor een aantal dagen. Dus ik besloot met de trein te gaan. In de tijd dat ik ziek werd, heb ik dat lang niet gedurfd en al helemaal niet lange stukken. Geloof me, het was waanzinnig. Ik voelde me een echte wereldreizigster en heb nog genoten ook!

In Duitsland was het heerlijk. We zijn een dag naar Keulen geweest waar we heerlijk rondslenterden, koffies dronken en lekkere taartjes aten. En op zondag zijn we in Bonn naar de botanische tuinen geweest waar ik bijna met mijn billen in een cactus lag. Het was zo fijn om even weg uit Nederland te zijn, te genieten met vriendinnen en te beseffen dat ik dit gewoon vaker mag gaan doen!

Zelfzorg moment van Suus:
Afgelopen dinsdag werd mijn moeder jarig en nodigde ze mij en 2 anderen uit voor een lange wandeling in de Drentse AA, en dat af te sluiten met koffie en taart.
We hebben km’s gewandeld, gepicknickt en weer uren gewandeld. Het was écht heerlijk om in de natuur te zijn. De natuur is al super groen en het lijkt wel alsof het de laatste dagen geëxplodeerd is. Wat fijn om de vogels te horen fluiten, de Drentse AA te horen stromen, beversporen te ontdekken en een enórme rhododendron aan een meertje te spotten.
Ja, hier ga ik vaker wandelen want ik werd hier lekker zen van. Fijne (onverwachte) zelfzorg.

Zelfzorgmoment van Fanteality:
Het leek de afgelopen week wel alsof de zon iedere keer doorbrak op het moment dat ik in de tuin ging beginnen.
Mijn zelfzorg moment van deze week is dat ik mijn chronische pijn en vermoeidheid serieus neem, ook al moet er een hoop werk verzet worden. Geen stress, maar plezier hebben! Daarom had ik een kookwekker meegenomen naar de tuin en ik mocht van mezelf niet langer dan 3×10 minuten werken, met 7 minuten pauze tussendoor.
De dag erna had ik zo’n spierpijn dat ik de dag daarop besloot om 4×7 minuten te werken, met steeds 10 minuten pauze. Dat ging al een stuk beter!

Vandaag had ik niet zulke erge spierpijn dat ik niets meer kon doen, dus besloot ik wat bietjes te planten. Die waren al bijna aan elkaar vergroeid en het moest snel gebeuren. Ook vandaag heb ik weer goed gelet op werktijd en pauzetijd.
Ik ben echt trots dat ik het voorzichtig in stappen doe, en doorzet in de zelfzorg, ondanks dat ik af en toe zoveel meer zou willen doen.


Zelfzorgmoment van Shirl:

Deze week koos ik ervoor om een weekendje weg te gaan. Heel erg spannend want dat betekende ook dat ik zelf en helemaal alleen met de trein naar Amersfoort moest reizen. In Amersfoort werd ik gelukkig opgepikt door Mark en z’n moeder, dat scheelde weer een heleboel overstap-paniek. Inmiddels ben ik hier nu 1 nacht en wanneer jij dit leest is mijn tweede nacht alweer voorbij. Het is fijn om hier even niets te hoeven en volledig aan mezelf te kunnen denken en werken. Slapen wanneer mijn lichaam dat nodig heeft en een rondje om wanneer dat het beste aanvoelt. En hoewel ik me wel schuldig voel tegenover de kinderen, is dit wel erg fijn.

Wat was jouw favoriete zelfzorg moment?

Heel veel liefs van ons ❤️

Suus | 31 - Woont in Friesland | vriendin - vrouw - tante - zusje Schrijft graag | Doet het liefst alles achter de schermen | Houdt van indie/alternatieve muziek - gaat graag naar concerten | Zwanger van onze eerste | Heeft haar eigen webshop: www.postvansuus.nl

Eén gedachte over “Zelfzorg op zondag #3”

  • Fijne momentjes weer. Mijn favoriete zelfzorgmoment was gisterenmiddag, toen ik na een paar korte nachten gewoon de hele middag sliep. Ik had ‘t nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *