Wanneer ik mijn Instagram de afgelopen week opende, zag ik al regelmatig heerlijke warme kopjes chocolademelk met dikke lagen slagroom voorbij komen. Hoe graag ik daar aan mee wilde doen, wacht ik nog even tot het nog nét iets kouder wordt. Maar wat een perfect zelfzorg moment is dat zeg. 

Sowieso vind ik Instagram de laatste tijd heel fijn in het openen en zien van fijne zelfzorgmomenten. Misschien komt dat ook wel door degene die ik volg hoor. – Goed gaan we dus op terugkomen, want er borrelt een wereld van ideeën in me op! Op naar het lezen van de fijne zelfzorgmomenten van onze lieve schrijvers. 

Zelfzorg moment van Shirl:

Ik moest er deze week even over nadenken want het was druk, Suuz is vandaag (wanneer jullie dit lezen) jarig en ik leg mezelf dan altijd veel verplichtingen op. Nou heb ik zoals jullie kunnen zien in onze highlights op insta, een hele dag story’s gemaakt en die dag ging ik werken aan de blog in mijn favoriete Grand café. Ik denk dat, dat mijn favoriete zelfzorg moment was naast alle dagelijkse kopjes koffie en lievelings thee, was dit kopje het fijnste.

Zelfzorg moment van Bernice:
Komt ze weer hoor, met d’r eindeloze kopjes koffie. Maar echt – onderweg zijn en koffies drinken, ik geniet er van. Ik was onderweg naar de kerk op de fiets en nam mijn thermobeker mee om op de fiets nog even van een koffie te genieten. Verder heb ik heerlijk voor MJZENV in een koffiezaakje kunnen werken. Geniet ik ook onwijs van. Het geeft soms heel veel rust om even ergens anders te zijn dan thuis.

Zelfzorg moment van Suus:
In de afgelopen week heb ik mijn eerste (zwangerschaps) yoga-les gehad.Ik was vergeten hoe fijn ik yoga vind. Wat was dit lekker! De kleine was het er mee eens, die heeft vanaf het moment dat ik contact met hem maakte, aan één stuk door getrappeld

Zelfzorgmoment van Rina:
Zelfzorg betekent voor mij ook regelmatig gezond en gemakkelijk eten.

Waarom gezond en gemakkelijk eten? Gezond, omdat ik in mijn herstel de nodige vitamines goed kan gebruiken, gemakkelijk omdat de energie om te koken mij regelmatig ontbreekt.

2 Weken geleden werd ik gevraagd om afgelopen dinsdag 5 november op de Inspiratiedag van het UWV mee te werken. Heel even heb ik nog getwijfeld, maar niet heel lang hoor. Ik wist namelijk dat deze dag mij ontzettend veel nieuwe dingen en nieuwe contacten zou gaan opleveren. Dat ik na deze dag echter 2 volle dagen nodig had om bij te komen, door overprikkeling, dat had ik niet zien aankomen. Het bevestigt hiermee alleen maar weer dat ik nog een lange weg naar herstel te gaan heb.

En wat was ik blij dat ik bij thuiskomst niet meer hoefde te koken, omdat er al een grote pan groentesoep klaar stond. Even in een klein pannetje opwarmen en klaar!
De smoothies staan symbool voor de overige vitamines die ik de dagen erna binnen kreeg. Pas op donderdagavond voelde ik, dat mijn concentratie en denkvermogen weer richting het normale niveau terugkwamen. Nou ja normaal, wat is daarin de standaard als je herstellende bent van een depressie?

Gezond en gemakkelijk eten zijn voor mij wel de standaard. En voor jou? Xxx Rina

 

Hopelijk hebben jullie ook mooie momenten van zelfzorg gehad en hebben jullie hier inspiratie uit kunnen halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *