‘Hoor wie klopt daar? Daar wordt aan de deur geklopt.’ Het is dat ik midden in de stad woon en letterlijk non-stop Sinterklaas-liedjes hoor. De kinderen op de straat blij. En ergens probeer ik mezelf er in mee te trekken. Ik vier dan geen Sinterklaas, maar er zijn zóveel mensen die plezier beleven aan dit feest. Die nét even een moment nemen om als gezin, familie, vrienden samen te zijn. Elkaar iets moois, leuks, liefs te geven. En ik besefte dat dat ook onder zelfzorg hoort. Ook als je dit feest werkelijk helemaal niets vindt.

Zelfzorg moment van Rina:
Mijn zelfzorgmomenten voor deze week bestonden uit een tweetal bezoekjes aan de stad waar ik 7 jaar geleden mijn hart aan verloren ben: Utrecht! Maar ook aan kopjes koffie met gebak op donderdag, moederdochter momenten zowel op maandag als op donderdag, een lunchconcert in het stadhuis in Utrecht op maandag, koffie drinken met mijn beste vriend, verder werken aan mijn boek en niet onbelangrijk het volgen van de cursussen en trainingen voor mijn zelfontwikkeling.
Ik volgde een webinar van Simone Levie en heb daarbij weer een nieuwe stap gezet richting de start van mijn eigen bedrijf.
En ook dit weekend gaat de zelfzorg nog even door. Zaterdag gezellig film kijken met mijn kleine grote broer. Zondag staat wederom een bezoek aan Utrecht op de planning, dit keer met alle drie mijn dochters.
Maar nu ga ik eerst mijn kerstboom voorzien van wat gezelligheid. Fijne zondag allemaal!!

Zelfzorg moment van Suus:
Sinterklaas, het is me een feestje. Zo bang ik vroeger was voor de Sint en zijn Pieten: des te leuker vind ik het nu.
Er kan geen jaar voorbij gaan waarin ik mensen verras rond 5 december.
De schoen van mijn man vullen, lekkere zeep voor mijn moeder kopen, een vriendin verrassen. Ik geniet er enorm van.
Dit jaar zijn mijn broer, zijn vriendin en mijn 1-jarig neefje in NL. Wat is dan leuker om hun voor het eerst mee te laten genieten van dit feest?
Ik kocht wat kleinigheidjes voor iedereen, verstopte de zak in de gang en wachtte totdat iemand de zak ontdekte. Dat duurde niet heel lang.
We dronken fijn koffie en thee en aten er lekkere (warme) banketstaaf bij.
Mijn neefje deelde de cadeautjes uit 😉 en hielp ons met uitpakken.
Een geslaagd mini-Sint-feestje.

Zelfzorg moment van Bernice:
Even los van alle discussie over welke kleur een piet moet hebben; ik mocht Roetveegpiet zijn op de basisschool van een vriendin van mij op 5 december. En geloof me, het was me zo’n groot feest. Ik heb me heerlijk uit kunnen leven. Gek kunnen doen met de kinderen, kunstjes, sportspelletjes en soms gewoon alleen maar naar ze geluisterd. Want ook als piet, kan dat heel belangrijk zijn. Hier en daar strooide we pepernoten – na vorig jaar echt de boel op stelten te hebben gezet, werden we gevraagd het dit jaar nét iets minder heftig te doen, met het gooien van pepernoten.

Tussendoor tijd voor koffie, opladen en even facetimen met mijn zus. Daarna moesten we snel door, want de kids wachten. Uiteindelijk hebben we ook nog heel tof meegedaan met de kleuters die gingen gymen. Als pieten hebben we ons van de beste kant laten zien. En genoten dat ik heb! Ik krijg er weer een glimlach van op mijn gezicht.

PS. op de foto zie je niet zoveel van mijn pak. Ik had toffe veren in mijn haar en een echt meisjes roze pak aan 😉 hoe hip!

Zelfzorg moment van Casdoman:
Bij de term zelfzorg, moet ik denken aan het liedje:
Ik hou van mij. Het is geschreven door Harrie Jekkers. Het eindigt met de volgende woorden:Want ik hou van jou, is niet de sleutel tot de ander, maar ik hou van mij, al klinkt het bot en slecht. Want wie van zichzelf houdt, die geeft pas echt iets kostbaars als ‘ie ‘ik hou van jou tegen een ander zegt’. En deze woorden heb ik omarmd. Dus mijn zelfzorgmoment is tegen mezelf zeggen: IK HOU VAN MIJ. Probeer het eens!!!! 

Zelfzorg moment van Fenna:
Bij een vriendin blijven logeren, gezamenlijke eetmomenten met wie dan ook, veel reizen maar ondertussen niet vooruit komen door een dagelijkse filesleur, en ondertussen ook nog het huishouden zo goed mogelijk op orde proberen te houden en natuurlijk in de late avonden niet vergeten mijn ratjes te knuffelen. Achteraf had ik voor deze week misschien iets teveel gepland. Dát vraagt om een zelfzorg-momentje.

Niet alleen mentaal moe zijn maar ook ‘ogenlijk moe’ zijn zoals ik het noem, is voor mij een enorme trigger om tante Boulimia een eetbui te gunnen. Aangezien tante Bo geen dagpas heeft tot mijn persoonlijke retraite, bedacht ik mij VOORDAT ik mijn bed uitstapte hoe ik haar buiten de deur kon houden. Mijn ogen vertelden mij dat ik nog niet was uitgeslapen, maar gedachten namen de overhand waardoor dromenland ver weg bleef. Daarom zette ik een playlist op van Spotify met rustige pianomuziek (“Baby Sleep”) en maakte het nog voor een half uurtje donker in mijn hoofd voor wat extra rust. Uiteindelijk gooide ik mijn benen uit bed en maakte voor mijzelf een latte. (Leve de mini-melkopschuimer en Oat Barista van Alpro!)

     Even gewoon en gewoon even zitten.

Zelfzorg moment van Anouk:
Afgelopen weken was het sinterklaasgekte in het land. Een feest wat ik al jaren achter me heb gelaten. Geef mij maar kerst, dat feest ligt me beter. Vrijdagochtend wist ik dan ook niet hoe snel ik de kerstversiering van zolder kon toveren en ons huis weer in kerstsfeer kon hullen. Een echt zelfzorgmomentje. Ik denk dat het vooral komt door de negatieve lading die het sint-feest heeft gekregen door de hele pietendiscussie waardoor de sinterklaasperiode mij niet meer zo ligt. Ik kan niet zo goed tegen negativiteit. En kerst gaat toch vooral om lief zijn voor elkaar, gezelligheid en vreten (maar dat laatste vind ik niet zo belangrijk🤣). Oud en nieuw is het tweede feest waar je me heel blij mee maakt. Een einde van een jaar en weer een nieuw begin, met de mogelijkheid om alles anders te doen, er een beter jaar van te maken. Dit jaar heb ik voorgenomen om er anders in te gaan. Niet dit wordt mijn jaar, nu wordt het beter, maar nu ga ik van elke dag iets leuks/fijns proberen te zien en opschrijven, zodat ik volgend jaar rond deze tijd kan terug lezen dat ondanks tegenslagen (want die zullen er vast zijn, dit keer ben ik realistisch😉)het toch een goed jaar is geweest.😊Dit weekend heb ik nog wel een gezellige sint- en kerstavond met mijn vriendinnen. Een goed begin van de kerstperiode, gezelligheid, gourmet en een cadeautje.

Zelfzorg moment van Shirl:

Afgelopen week stond hier in het teken van Sinterklaas. Die goede, oude man veroorzaakte onrust en plezier bij de kinderen, oh wat vonden zij het spannend allemaal! Pakjesavond vierden wij gezellig met ons gezin en m’n schoonouders bij hen thuis, een rustige aanpak dit jaar. Hoewel de avond redelijk rustig verliep voor een pakjesavond was en is de nasleep voor mij ontzettend naar. Mijn lichaam en geest kunnen al die prikkels van de afgelopen weken maar moeilijk verwerken en daarom zorgde ik savonds goed voor mezelf. Mijn favoriete zelfzorg momenten waren dus in de avond. Ik vind de avonden het moeilijkste om door te komen dus even niets doen met een kop thee of koffie is voor mij op en top zelfzorg!

Wij hopen dat jij je week bent doorgekomen. Op wat voor manier dan ook. Sint is voorbij – en dat is voor velen echt een verademing. Komende weken gaat het allemaal draaien om kerst. Probeer rechtop te blijven staan, momenten voor jezelf te creëren, dat ben jij waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *