Het is alweer zondag en dat betekent dat het tijd is voor ons weekoverzicht! In de afgelopen week kwamen er niet veel artikelen online omdat we ons allemaal niet opperbest voelen, maar ons weekoverzicht slaan we natuurlijk niet over! Suus was druk met de verbouwing thuis dus deze week heb ik voor ons weekoverzicht gezeten, dat wil zeggen dat hij deze keer geschreven/gemaakt is via mijn telefoon want onze laptop is kapot. Afijn, laten we beginnen, lees je mee?

Favoriete zelfzorg moment van Fanteality:
Een simpel gezichtsmasker van de Primark. Deze met matcha ruikt trouwens heerlijk, spoelt makkelijk af en maakte mijn huid erg zacht! Er zit ook meer in dan ik gewend ben, waardoor ik ook mijn hals er rijkelijk mee kon insmeren. Het hoeft niet moeilijk te zijn om een moment zelfzorg te hebben.. Neem even de tijd voor jezelf! 
Fijne week allemaal. Liefs Sarah

Het favoriete zelfzorg moment van Lau:
Mijn hele week zat vol zelfzorg.
Ik had een beroerde week. Emoties vlogen alle kanten op en ik lag al vrij vroeg in bed. Niet om direct te slapen, maar even prikkelarm.

Donderdagavond kroop ik al vroeg mijn bed in met een gezichtsmaskertje en vrat ik een hele reep chocolade op. Het moest gewoon even. Het was fijn. Ik ontspande, het werd een fijne nacht.

Vrijdagmiddag heb ik gebruik gemaakt van de compensatie-uurtjes die ik nog had staan. Ik kon daardoor al om 14.00 uur van mijn werk zodat ik een paar uurtjes uit kon rusten voor mijn avondprogramma. Ik had een hele fijne fotografie workshop op het strand. Het was doodvermoeiend na zo’n zware werkweek, maar het gaf energie.

Op zaterdag was ik eigenlijk niet goed wakker geworden. Het voelde alsof ik overnacht had op het spoor en er minimaal twintig treinen over mij heen gereden waren. Ik had een afspraak staan. Ik wilde graag, maar ik had er het lijf niet voor. Na lang wikken en wegen heb ik besloten om toch af te zeggen en voor mezelf te kiezen.

Mijn zondag zal ook in het teken van luieren staan, zodat ik er mijn werkweek weer tegenaan kan. Het is maar tweeënhalve dag volgende week. Ik kan dat!

Favoriete zelfzorg moment van Stigmalia:
Deze week was een beetje saai door de blessure aan m’n been. Ik heb veel thuis gezeten en raakte beetje in sleur en verveling.
Mijn favoriete zelfzorg momentje was weer in bad gaan en dit keer met een heerlijke patchouli olie. Voor de rest heb ik ook veel aan zelfzorg gedaan door voor mezelf te koken, maar door ook eens een pizza te eten.
Helaas is pizza een no go of buikpijn door m’n koemelk eiwit intolerantie, maar af en toe mag het.
Deze week heb ik ook genoten van het zonnetje en ben ik gaan stemmen ondanks m’n manke been. Erg belangrijk! De opkomst in mijn gemeente was groter dan vorige keer voor de Europese verkiezingen, maar toch maar 52%. 

Favoriete zelfzorg moment van Shirl:
Zaterdag. Een hele drukke dag, voor mijn hoofd en lichaam althans. Voor ieder ander zou het een rustige, doffe dag zijn.
In de ochtend vertelde Luca (mijn lieve zoon van 7) dat hij zelf naar de voetbaltraining wou fietsen. Ik liep hem stiekem een stukje achterna en zag al gauw dat hij zichzelf echt goed red in het verkeer.
Terwijl meneer aan het trainen was deed ik wat boodschappen en toen hij klaar was heb ik hem opgehaald, iets wat volgens Luca echt niet gehoeven had. Maar goed ik moet er nog even aan wennen dat hij al zoveel zelf kan.

Toen hij thuis kwam heeft hij zich gauw omgekleed en niet veel later werd hij opgehaald voor een kinderfeestje. Voor de meeste moeders, ouders, of sowieso mensen, klinkt dit waarschijnlijk als een rustige ochtend maar voor mijn hoofd was het verschrikkelijk.
Toen Luca naar het kinderfeestje was, wou ik eigenlijk gaan stofzuigen maar ik besloot te gaan liggen en een serie te kijken. Dat, dames en heren, is van mijn hele week mijn lievelings moment. Dat ene kleine moment dat ik besloot dat het tijd was voor some me time in mijn nieuwe ‘grapjas’ 😉

Favoriete zelfzorg moment van Een wereld van verschil:
Ik heb in de zon gezeten met een luisterboek omdat ik moe was, in plaats van de stomme dingen die eigenlijk op mijn planning stonden 😎

Favoriete zelfzorg moment van Bernice:
Momenteel is zelfzorg niet iets waar ik om sta te springen. De dagen zijn zwaar en in deze week zijn er zoveel keuzes die ik moeilijk vind. Ik merk dat ik me dan terug trek en liever niemand zie of spreek.
Maar een lange tijd terug had ik met een vriendin afgesproken om naar een stad te gaan aan de andere kant van het land. Samen op avontuur en koffies drinken tot we erbij neervallen. Eens in de twee maanden en soms zelfs eens in de maand doen we dat.

We gingen naar den Bosch waar we taartjes aten tussen de planten. Ik kan daar zo van genieten. Ondertussen was er veel chaos in m’n hoofd, maar dat is okay. Ik ben altijd zo blij dat ik met die vriendin heerlijk kan praten en alles eruit mag gooien en even afleiding kan vinden! En geloof me, planten zijn de hemel.

Favoriete zelfzorg moment van Happinessfighter:
Deze week stond voor mij in het teken van mijn grenzen bewaken. Zo heb ik letterlijk mijn grens aangegeven toen iemand iets deed wat ik niet leuk vond. Ook heb ik een paar afspraken afgezegd zodat ik mijn rust kon pakken. Dat waren mijn zelfzorgmomentjes.

Favoriete zelfzorg moment van Suus:
In de hele afgelopen week waren we thuis bezig met verbouwen (en door de verbouwing en het frezen in de grond ook veel schoonmaken).
Af en toe trok ik me terug om even op te laden: Slapen, theetjes en boeken lezen. Even in een andere ‘wereld’ en los van wat allemaal nog ‘moet’.
Meerdere keren in de afgelopen week trok ik me terug op bed en moet zeggen dat dat écht lekker was.
Doe jij dat wel eens? De boel de boel laten? Opladen en dan weer verder?

Dat was het weer voor deze week! Wat is jouw favoriete zelfzorg moment van de afgelopen week?

Liefs van ons

Founder van #maarjezieternietsvan. Moeder van 2 kinderen, vrouw van de liefste, baasje van een Golden retriever (Sem) Naast mijn chaotische gezinsleven ben ik ook nog in het bezit van veel te veel diagnoses, een heus pretpakket waar ik graag over schrijf. Ik haat taboes en stigma's en krijg jeuk van burgerlijke dingen.

Eén gedachte over “Zelfzorg op zondag #6”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *