Deze keer neem ik je mee in een aantal van mijn zelfzorg momenten afgelopen week. De zelfzorg momenten kwamen voor mij soms heel onverwacht maar dat maakte het wel tot heel goede momenten!

Zondag:

Een bizar vol weekend ging voorbij en toen ik deze ochtend uit bed stapte, besefte ik dat maar al te goed. M’n lijf trilde, het eten kwam niet binnen en alles in me liet duidelijk merken dat ik op was. Toch hield ik de dag vol en ging ik ‘s middags zelfs nog even langs bij lieve vrienden waar we goede gesprekken en veel lol hadden. Toen ik ‘s avonds thuis kwam had ik heel erg mazzel. Niet veel later was er voor de deur een schietpartij. Met de schoten in m’n hoofd en de angst in m’n lijf heb ik een vriendin geappt en Vos dicht tegen me aangeplakt in bed. Hij geeft me wat meer rust en dat is wel heel fijn.

Maandag:

Terwijl de dag vol was met therapie oriëntatie wat heel veel tijd in beslag nam, was ik thuis zo ingestort dat de wereld me heel even gestolen kon worden. Ik heb thuis m’n chill kleding aangedaan en mezelf met een kop thee op de bank gegooid en heel veel warme dekens over me heen.

Dinsdag:

Lekker dit. Terwijl ik mijn zelfzorg van vandaag op wil schrijven, zie ik ineens dat het vandaag dinsdag is. Stiekem moet ik om mezelf lachen want om de een of andere manier denk ik de hele dag al dat het maandag is. Hoewel ik niet helemaal het idee had dat deze dag zelfzorg zou lukken, werd het toch wat.

Vandaag begon ik de dag met een heerlijke sportsessie. Dat is iets wat ik ontzettend nodig heb wanneer de storm in mijn hoofd groot is. Ik merkte wel dat mijn energielevel zo laag was maar het hield me niet tegen in iets.

Na het sporten heb ik samen met een vriendin ergens koffie gedronken en genoten van een brownie. Het was echt even een moment van rust, niks hoeven en genieten van koffie. ( hier heb ik geen foto van.)

Toen ik eenmaal ‘s middags op de bank lag en niks meer kon, is Vos op mijn buik komen liggen. Ik heb de app geopend voor Mindfulness en daar echt even tijd voor genomen.

Woensdag:

Met tranen in bed start ik de ochtend. Ik geloof dat er wel uren voorbij gingen voordat ik bedacht dat sporten ‘m vandaag niet zou worden. Ik zou een meting hebben met het maken van een nieuw schema. Na veel twijfelen, heb ik de sportschool gebeld en gevraagd of het Okay was dat ik niet kwam. Vond het even moeilijk om niet te doen want had de afspraak liever laten staan, maar het was het beste voor vandaag. Uiteindelijk heb ik de hele dag in bed en op de bank gelegen. En Vos met mij, hij is niet van m’n zijde geweken en dat was wel heel fijn. Donderdag:

‘We maken het niet laat hoor.’ App ik naar Naomi voordat ik op de fiets spring, na een stortvloed van tranen en frustratie de dag doorkomen. Ik had niet zoveel energie meer maar naar Naomi gaan was de beste keuze die ik vandaag had kunnen maken. Samen kletsen, koffie drinken en Jade in bad doen, was even fijn om uit m’n eigen negatieve bubbel te komen. En voor ik het wist was het kwart over twaalf. We hebben zo fijn gekletst, de tijd gevuld.

Ik hoop dat je het leuk vond om van mij een aantal dagen gezien te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *