Ouderschap

Tien dingen die iedere moeder herkent

Pinterest LinkedIn Tumblr

Oef, laatst sloeg het schaamrood op mijn kaken toen ik aan de praat raakte tijdens een ommetje met mijn zoontje van net één. Ik kwam een kennis tegen die ik lang niet gezien had en ik maakte een opmerking waarbij ik wel door de grond kon zakken, zo gênant was dat!
Ik bedacht me: Zouden meer kersverse moeders dat doen? Dat moet toch wel? Hoe dan ook: Ik schaamde me enorm en ik wist ook dat wát ik ook zou zeggen, geen enkel woord het weer goed zou kunnen maken.
Vooropgesteld: Moeder zijn, het moederschap vind ik dus echt het allermooiste wat ik ooit meegemaakt heb en nog volop meemaak. Het gaat alleen niet altijd van een leien dakje.

Verkleinwoorden

1. ‘Dankzij’ deze opmerking kwam deze blog online: “Wat een groot hondje heb jij.” Hoe kwam het in hemelsnaam in me op om dat te zeggen? Ik kon dus wel door de grond zakken. Ik weet ook niet meer wat ik wél wilde zeggen, maar dit kán toch niet?
Het gebeurt me wel regelmatig dat ik met verkleinwoorden praat en dat herken je vast als kersverse moeder. Maar deze zin sloeg echt alles. Wat ik wel bedoelde weet ik niet eens meer. Ik weet wel dat wát ik ook zou zeggen, niets maakte deze zin meer goed.

Moederschap: Team vlek is present

2. Al-tijd vlekken in je kleren. Is het niet van de melk die je baby teruggeeft, dan is het wel van een plakhand of de hapjes die hij vakkundig afweert.

3. Zin hebben om te eten of iets (warms!) te drinken, maar geen idee hebben wanneer. Oké, deze fase ben ik inmiddels doorheen. Maar in het begin was ik blij als ik snel een klein toastje kon smeren en in mijn mond kon stoppen.

4. Dat het speelgoed van je kind pijn doet. En hoe! Ik kan lang naar mijn zoontje kijken om te zien hoe zoet hij speelt. Maar heb je ooit op een blokje gestaan? Autsch.

5. Vochtige doekjes zijn multifunctioneel. Ze zorgen niet alleen voor schone billen, maar ze voldoen ook prima tegen plakhandjes, als stofdoek of om gauw mijn gezicht te reinigen. I love vochtige doekjes!

Genieten van stilte? Nope!

6. Je kunt niet meer vertrouwen op stilte. Als het oorverdovend stil is en je zit met je kind in één ruimte kan het niet anders dan dat ze wat aan het uitspoken zijn. Hier volgt een stilte vaak met een oorverdovend lawaai. Ons zoontje kan, als hij goed zijn best doet, bij de radio en dan voornamelijk bij de knop om de radio wat luider te zetten.
Ook betrap ik hem wel eens op een graai uit de bloempot. Toen ik laatst ging stofzuigen zag ik naast iedere pot die op de grond staat een handjevol modder. Dit is vast nog maar het begin.

7. De bodem van de wasmand. Huh, de wat? Die heb je dus echt al heel lang niet meer gezien.

8. Je bent nooit meer alleen. Need I say more? Nee, ook op de wc niet.

9. Jezelf een enorme loedermoeder (en meer) vinden als je een nacht bij moet tanken op zolder en jouw partner de nacht op zich neemt.

Voor wie koop jij als moeder als eerst kleren?

10. Als ik nieuwe kleren koop dan zijn het nieuwe kleren voor mijn kind. Ik kan me oprecht niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst kleren voor mezelf kocht. Wel heb ik een super lieve moeder van wie ik een setje kleren cadeau kreeg toen mijn zwangerschapskilo’s verdwenen waren.

In hoeveel punten herken jij jezelf? Ik ben eigenlijk heel erg benieuwd!
Stel me alsjeblieft ook een beetje gerust met het feit dat jij ook wel eens een verkleinwoord hebt gebruikt of een andere gekke zin hebt geraaskald.


If you get tired learn to rest not to quit

2 Comments

  1. Hahahahaha zo blij dat ik niet de enige ben met deze struggles Suus! Groeten van team koude koffie 💕

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: