Gastblog

GASTBLOG |Doorzettingsvermogen

Pinterest LinkedIn Tumblr

We deden een oproepje aan jou, als lezer om een gastblog te kunnen schrijven. Deze keer kun je de gastblog lezen van JOY

Maandagochtend 09.00u. De telefoon gaat. Aan het nummer zie ik dat het ‘De Hoop’ is. Als zij bellen, is het eigenlijk om te melden dat de psycholoog ziek is en de afspraak niet door kan gaan. Ik vind het op zich wel prima, een relaxte vrije dag. Normaal als ik therapie heb, plan ik de rest van de dag ook vrij, maar echt relaxed is dat niet te noemen. Vandaag dus wel een relaxte vrije dag, een leuke vrije dag zelfs.

Die avond sleur ik mezelf uit huis om boodschappen te gaan doen en te gaan koken. Koken blijft een uitdaging en een maaltijd overslaan is heel verleidelijk. Ik loop een rondje door de supermarkt, nog een rondje en nog een rondje en eindelijk weet ik wat ik ga eten. Ik merk dat ik onrustig ben en mijn gedachten niet perse licht brengen. Van de tram naar huis voel ik m’n tranen omhoog komen en eenmaal binnen zak ik tegen de deur en begin te huilen. Ik wil niet meer! De pijn in m’n lijf, de medicatie, de chaos in m’n kop, ik wil het niet meer. Het is een gevecht dat ik daar op de grond voer. Vechten tegen gedachten die alles behalve helpend zijn en keuzes maken, constant keuzes maken. Keuzes waarvan je weet dat het de beste zijn, maar tegelijk de zwaarste. Ik ga m’n boodschappen maar eens uitpakken, want die staan inmiddels al een tijdje op de stoel waar ik met mijn hoofd tegen leun omdat het vechten me zo moe maakt. 

Lijkt het jou tof om ook een gastblog te schrijven? Je kunt mailen naar blog@maarjezieternietsvan.nl of via Instagram een berichtje sturen.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: