SCHRIJVERS

10 irritaties bij HSP

Pinterest LinkedIn Tumblr

Komt zij weer aan hoor, met haar lijstjes en irritaties. Ja sorry mensen, ik vind het gewoon super leuk om te schrijven over dat wat mij irriteert. Ik heb een heleboel diagnoses en voor HSP had ik niet eens een arts nodig, dat ik hooggevoelig ben kon en kan iedereen je zo al vertellen. Goed, bij deze de 10 meest voorkomende irritaties.

 1. Voelen dat er iets is met, bij of om iemand. Helemaal als je diegene vraagt wat er is omdat het je zo ontzettend dwars zit en vervolgens “er is niets…” te horen krijgt. Er is #€_&# wel wat!!! En dat je daar gelijk in had krijg je vervolgens veel later te horen, als de ander het überhaupt al toegeeft….
 2. Prrrrrrrikkels! Een irritant jeukwoord maar ook irritant om last van te hebben. Ik kan geen verjaardag bezoeken of op een terras zitten en ik ben de rest van de week overprikkeld. Verschrikkelijk!
 3. Mensen die zin hebben in smalltalk. Ja, daar heb ik al eens over geschreven dus ik ga niet nogmaals een pleidooi houden waarom ik dit haat, maar hij hoort wel thuis in dit rijtje
 4. Niet kunnen slapen omdat je hoofd zo vol zit met ideeën, gebeurtenissen en pieker onderwerpen.
 5. Irritante mensen. Ja irritant, dat woord spreekt al voor zichzelf. Maar neem maar van mij aan dat iemand die hooggevoelig is zich nóg meer irriteert dan 10 “normale” mensen bij elkaar.
 6. De eeuwige vermoeidheid. Ik hoef deze niet verder uit te leggen toch?
 7. Mensen die hooggevoeligheid of een ander prikkel-gevoelig syndroom niet geloven en je humeur/gevoel wijten aan iets anders (lees: “je zou wel ongesteld worden” “heb je slecht geslapen?” “Je zou wel gestresst zijn!” ETC)
 8. De opmerkingen “jij hebt ook altijd wat” “zet je erover heen” “Ja zo heeft iedereen wel wat” “Zo kun je voor alles een smoes verzinnen” “Heb je al eens ….. (Insert elk willekeurig ongevraagde advies) al eens geprobeerd?”
 9. Bij een ander voelen dat diegene iets heeft. Een voorbeeld: Mijn man is zo hooggevoelig dat hij het kan aanvoelen wanneer iemand zwanger is. Nee ik maak geen grap, hij wist het bij al z’n zussen en collega’s al voordat zij het zeiden. Waarom dat irritant is? Omdat je er niets over kunt zeggen, stel je voor dat je iets verkeerd voelt!
 10. Dingen slecht een plek kunnen geven en vervolgens de opmerking krijgen dat je dingen eens los moet laten. HOE DAN?!

Zo, dit was mijn top 10. Herken jij dingen of mis je dingen in mijn rijtje? Laat het ons weten, we vinden interactie met jullie erg leuk!

Liefs, Shirl

Founder van #maarjezieternietsvan. Trotse moeder van de liefste kinderen. Vrouw van de liefste man. Baasje van de liefste golden retriever. Ging van jaren leven op medicatie naar leven zonder medicatie en is daar mega trots op.

3 Comments

 1. Hopsakee. Hoewel bij mij de diagnose autisme is, is alles herkenbaar. En dat schijnt ook wel te kloppen, want autistische vrouwen schijnen ook heel hooggevoelig te zijn. En irritante mensen? Ik vind bijna iedereen irritant. Want ze maken geluid enzo;).

  • Shirl Reply

   Ja dat klopt indd. Dan krijg je hsp er gratis bij, als een 1+1 voordeel actie. Ik hou ook niet van mensen 😂

 2. Dat ik vaak te horen krijg: “Je bent niet echt een ochtendmens he?!”
  Of: “Heb je slecht geslapen? Je bent zo stil.”

  Uhm…ja mensen, ik weet het niet hoor maar terwijl jullie alleen bezig zijn met wat er op de planning staat vandaag, ben ik alles van de dag ervoor én de afgelopen nacht nog aan het verwerken. En ohja, óók de planning voor vandaag komt daar nog bij.
  En als jullie dan ook nog met z’n allen lekker blijven ratelen…
  You guys get the point…iets met prikkels en moe zijn…en dan moet de dag nog beginnen.

Write A Comment