SCHRIJVERS

Beeldscherm generatie

Pinterest LinkedIn Tumblr

We zitten nu bijna een week op de camping wat betekent dat ik nu al bijna een week zonder telefoon doorbreng. Een week waarin ik veel zie, veel loop, en veel om me heen kijk naar het echte leven.
Gek genoeg heb ik mijn telefoon nog geen seconde gemist, ik vind het heerlijk dat men mij even alleen via Bas kan bereiken en geniet van alles wat ik zie en doe.


Als ik rondloop op de camping en stiekem naar de mensen in hun voortent kijk, zie ik geen mensen die in gesprek zijn met elkaar. Heel sporadisch zie ik ze een spelletje doen maar veelal zitten hele families naast elkaar en kijkt iedereen naar hun telefoon of Ipad.
De afgelopen week was het warm en verwachtte ik een behoorlijke drukte bij het zwembad maar men heeft tegenwoordig andere prioriteiten op de camping.
Ik zie mensen druk bezig met hun status bijwerken, snapchats maken en hun insta bijwerken, alles behalve in gesprek met elkaar.

Nou lijkt het alsof ik een afkeer heb tegen telefoons maar als je mij een beetje kent weet je dat dat alles behalve het geval is. Het enige waar ik me hier over verbaas is het feit dat men, zelfs op vakantie, zo’n waarde hecht aan het up-do-date zijn op internet.
Op de plek waar je (neem ik toch aan?) komt voor je rust vind ik niets fijner dan die rust voor lief nemen en even geen verplichtingen te hebben. Zorgen stel ik persoonlijk uit tot na de vakantie en de verplichtingen ook.

Ik vind het bijzonder en ben blijer dan ooit dat ik ervoor gekozen heb mijn telefoon thuis te laten en even geen aandacht te besteden aan het leven achter mijn scherm, het echte leven. Ik schreef er afgelopen week het volgende over:

Zo zonder telefoon bij me
zie ik wat me normaal ontgaat
ontdek ik de echte gesprekken
die ik mis
De heldere sterren aan de lucht
het echte leven tot ‘s avonds laat
zo zonder scherm v0or mijn neus
zie ik de konijntjes hollen
Heb ik tijd voor echte dingen
kijken, zien, luisteren
en lekker met de kinderen dollen

Zo zonder afleiding mis ik niets
van alles om mij heen
onthoud en vind ik van alles
heb ik meer kracht dan ik dacht
Ging ik van 30 tabletten naar helemaal geen
Ik hoor krekels, zie sterren en konijnen
omarn het echte leven
Na 1 dag geen telefoon
ontdek ik nu al hoeveel energie
even helemaal niets je kan geven


Hoe doe jij dat op vakantie?
Tot snel mensen! Volgende week ben ik weer volop aanwezig!Founder van #maarjezieternietsvan. Trotse moeder van de liefste kinderen. Vrouw van de liefste man. Baasje van de liefste golden retriever. Ging van jaren leven op medicatie naar leven zonder medicatie en is daar mega trots op.

1 Comment

  1. Goed idee zeg, om je telefoon gewoon echt thuis te laten. Ik herken wel wat je schrijft en kan me er soms zelf ook schuldig aan maken. Maar je hebt helemaal gelijk dat we door de telefoon vaak veel missen. Als ik met anderen ben, probeer ik dan ook bewust mijn telefoon niet of zo min mogelijk te gebruiken.

Write A Comment