Larissa

Mamaandag | Eerste pleegzorgplaatsing

Pinterest LinkedIn Tumblr

Eind november vorig jaar meldden wij ons aan bij pleegzorg. Een aantal huisbezoeken volgden en daarnaast moesten wij deelnemen aan een cursus. We hebben veel geleerd over wat we kunnen verwachten van pleegzorg. In januari werden we officieel goedgekeurd en ingeschreven als crisispleegouders.

Het eerste telefoontje

Vlak na onze inschrijving werden we gebeld. Een klein mannetje van 1,5 jaar zocht een plekje voor enkele weken. Natuurlijk zeiden we ja, en even later stond hij voor de deur. Met een mini tasje met nauwelijks spulletjes erin werd hij bij ons gebracht. We startten een inzamelingsactie om een gaderobe voor hem te verzamelen en haalden een bed en een kast: binnen no time was alles ingericht. 

Zoektocht

Voor iedereen begon een enorme zoektocht. Er was opeens een leeftijdsgenootje in huis voor onze dochter. Voor ons veranderde het van zorgen voor één kindje, naar zorgen voor twee kindjes! Het waren pittige weken. Slechte nachten en hij had ons heel veel nodig overdag. Soms heel lastig in combinatie met eigen kinderen. 

Inmiddels zijn we acht weken verder. Het is nog steeds pittig. Je kunt merken dat het een getraumatiseerd kindje is en dit is soms zoeken. Over een aantal weken zal hij weer weg gaan, en moeten we opnieuw wennen aan de gezinsdynamiek. Onze dochter gaat haar grote vriend zeker ontzettend missen. Het brengt ons ook heel veel gezelligheid!

Mamaandag is een rubriek die iedere maandag terugkomt. Deze blog is van vorige maandag.
Er wordt op een eerlijke manier geschreven over alles wat met ouderschap te maken heeft. Ook wensmoeders of moeders na stilgeboorte zijn van harte welkom om te komen schrijven.
Meer info over een gastblog? Mail dan naar blog@maarjezieternietsvan.nl

Write A Comment