Miranda

Durf te genieten van de kleine dingen.

Pinterest LinkedIn Tumblr

Geniet van de kleine dingen in het leven. Maar wat als je zelfs dat niet meer kan?Genieten van de natuur, een kleine kusje van je kind of een bloem die bloeit in je bloembakken.Wat als je niet meer kan genieten?

Iets waar ik veel mee zit het niet kunnen genieten van al het moois om me heen. Het genieten is er maar voor een paar tellen en dan is het weer weg. Dan neemt de duistere kant het weer over.

Ben ik dan nu een slechte moeder omdat ik niet kan genieten van mijn kinderen? Nee want ik werk eraan om weer te kunnen genieten. Ik wil wel maar durf het vaak ook niet.

Vaak is het maar even dat ik geniet van de kleine momentjes. Ik noem ze dan ook de zilveren randjes om mijn donkere wolken. Ik zou alleen zo graag willen dat ze wat langer bleef hangen. Soms is het eng om te genieten, want dan denken “de mensen” gelijk weer :’oh ze is weer helemaal oké’.

En nee Ik durf en mag geen auto/vrachtwagen rijden. Ik kan nu niet eens voor mijn eigen kinderen alleen kan zorgen, dat ik daar voor de hulp van mijn schoonmoeder en ouders nodig heb. Mijn huishouden die ik zelf niet meer kan bij houden omdat het zo’n rotzooi in mijn hoofd is. Ze zeggen wel eens rommel in je hoofd, rommel in je huis nou dat is ook echt zo. Gelukkig krijgen we daar nu hulp voor 1 x per week die dan het hele huis doet en dan lukt het wel met hulp van mijn schoonmoeder om het bij te houden.

Ook is met dank aan mijn begeleider, een 1 op 1 DGT behandeling gestart en sta ik op de wachtlijst voor de groeps DGT van 10 maanden… maar dit is alvast ter overbrugging van in de hoop me alvast wat te leren om te gaan met de stemmingswisselingen en dus ook leren weer genieten van de kleine dingen. En ik ga vechten en van elk moment hoe klein dan ook genieten ook al is hij kort. Ik kan toch zeggen ik heb er even van genoten.

2 Comments

  1. De zilveren rand om je donkere wolk. Ik hoop zó dat de zon op een dag weer door je donkere wolken gaat schijnen.

Write A Comment