Miranda

MUZIEK | “Treur niet om mij”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Miranda neemt je mee in een stukje gedachten over twee begrafenissen en hoe zij hierover nadenkt. Is dit voor jou een moeilijk onderwerp. Sla deze blog dan over.

“En als de klok luidt, het tijd is
Ik zing voor de laatste keer
En als ik daar lig, in vrede
Zing deze dan nog een keer”

De laatste tijd gaat de dood erg veel door mijn hoofd. Denk jij wel eens aan hoe jij jouw eigen uitvaart zou willen? Wat voor kist? Wel of geen bloemen? Welke muziek zou ik willen dat ze dan draaien.

De dood heeft een groot deel in mijn hoofd overgenomen en denk ik nu anders dan dat je normaal zou doen bij een uitvaart of condoleance.

Zo is een paar maanden geleden de oma van mijn beste vriendin overleden. Door alles kon ik het niet aan om naar de condoleance of begrafenis te gaan, maar ik kende oma al mijn hele leven en voelde me “verplicht”  om afscheid te nemen en er toch even te zijn voor mijn vriendin. Ik mocht samen met mijn moeder en zij met haar moeder apart afscheid nemen. Oh wat lag ze er netjes bij, precies zoals ik haar me herinnerde. Ze lag er heel vredig bij met zelfs een klein lachje erbij leek het wel.

En daar sloeg mijn hoofd om. Dee gedachten gingen van ‘lag ik daar maar’. Ook lag er een hele mooie glazen plaat over de kist, prachtig versierd met bloemen en bladeren in het glas gegraveerd. En wat dacht ik:’Ik wil ook zo’n glazen plaat over mijn witte kist.’

Zo hadden we pas een uitvaart waar we met de vrachtwagen als ere haag stonden en hem zijn laatste rit naar de begraafplaats begeleiden. Wat was het mooi en speciaal om die samenhorigheid van alle andere chauffeurs te zien.Via een live-stream konden we de dienst mee kijken. Het was mooi met als laatste nummer “Treur niet om mij”

Toen brak ik en kwamen die klote gedachtes weer op. Ik zag het rek voor achterop de vrachtwagen voor me dat die bij mijn man achterop de auto zou staan. En wilde ik ook een ere haag maar dan wel wat kleiner. Maar toen zag ik de tekeningen van zijn kinderen op de kist en draaide het weer om. Ik dacht ‘nee ik wil mijn jongens zo niet zien ik moet blijven leven voor hun!’

Write A Comment