Miranda

Muziekblog | “Because the night belong to us”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Take me now, baby, here as I am
Hold me close, and try and understand
Desire is hunger is the fire I breathe
Love is a banquet on which we feed

Come on now, try and understand
The way I feel when I in your hands
Take my hand, come under cover
They can’t hurt you now

Ik hoor je denken, wat heeft een vrachtwagen met dit liedje te maken?  Nou voor mij alles. Hij staat voor mij en mijn man: mijn man had dit nummer op staan toen ik hem leerde kennen.

We hadden de jaarlijkse truckrun: een rit met gehandicapten en hij reed ook mee. De avond ervoor waren we al samen aan het lachen en gek doen toen we de vrachtwagen aan het schoonmaken en poetsen waren. Ik zou met de truckrun met een vriend meerijden, maar op het laatste moment kon dat niet meer. Ineens was hij daar en vroeg, ‘dan rij je toch met mij mee?’. Ik dacht “ach waarom ook niet”. Ik was op dat moment net getrouwd met mijn toenmalige man maar om de verkeerde reden. Toch was ik niet op zoek naar een nieuwe relatie.
Maar er was iets tussen ons. Het voelde als liefde op het eerste gezicht -iets waar ik nooit in geloofde. Inmiddels is dit alweer 8 jaar geleden.

In de radio had hij een USB-stick zitten met nummers van happy hardcore. Daarop kwam Because The Night van Jan Wayne voorbij. Op de een of andere manier is dat daardoor ons liedje geworden. Telkens als ik dat liedje hoor denk ik aan ons eerste weekend want dat was onvergetelijk.

We reden de rit over het eiland en het leek net alsof we elkaar al jaren kenden. ’s Middags ben ik  bij hem thuis geweest en  ’s avonds zijn we met z’n allen gaan stappen. Voor mezelf  bleef ik maar volhouden dat ik niet verliefd was. Ik was op dat moment getrouwd en dit mocht niet gebeuren. Maar toch bleef hij maar in mijn hoofd hangen.

Have I a doubt, when I’m alone
Love is a ring on the telephone
Love is an angel, disguised as lust
Here in our bed ’til the morning comes

Come on now, try and understand
The way I feel, under your command
Take my hand, and the sun descends
They can’t hurt you now

Tot ik niet veel later weer met hem meeging op de vrachtwagen. Toen wist ik het zeker, ik wil met hem verder. Hij heeft me daarna letterlijk uit de goot getrokken waar ik door mijn toenmalige man in was beland. Het ging ineens heel snel allemaal. Die woensdagavond heb ik nog een paar kleren en mijn honden opgehaald en ben ik naar mijn ouders gegaan. Dit onder het mom ‘ik moet nadenken’.
Die donderdag heb ik mijn ex verteld dat ik wilde scheiden. En vrijdag/zaterdag ben ik verhuisd. Voor mijn eigen veiligheid ben ik toen gelijk bij mijn (nu inmiddels) man ingetrokken. Bovendien was hij toch van zondag avond tot zaterdag ochtend weg.

Alles is enorm snel gegaan. Daarna was ik al snel zwanger van onze oudste zoon Jayden. We hebben heel veel mee gemaakt: veel ups en ook veel downs, maar ondanks alle ellende die we hebben (gehad), heeft het onze relatie alleen maar sterker gemaakt. Het heeft ons dichter bij elkaar gebracht. Hij is mijn soulmate, mijn maatje en mijn knuffelbeer. Degene waar ik me het veiligste bij voel.

“Because the night belongs to lovers
Because the night belongs to love
Because the night belongs to lovers
Because the night belongs to us”

Write A Comment