Shirl

Mamaandag | 10 herkenbare dingen als je zwanger wil worden

Pinterest LinkedIn Tumblr

Iedereen die graag zwanger wil worden, kent het waarschijnlijk wel. Op een gegeven moment lijkt je hele leven te draaien om het testen. Is het niet het testen of je zwanger bent, dan wel om ovulatietesten. Wanneer een zwangerschap even op zich laat wachten, wordt ‘zwanger worden’ vaak een steeds minder leuk begrip. Want: ‘wanneer komt dat kleintje nou eens?’
‘Wanneer blijf je eens plakken, lief klein hummeltje?’

Het voelt vaak oneerlijk. Zwanger worden duurt lang. het is zwaar en eigenlijk gun je het iedereen dat ze binnen een paar ‘keer’ zwanger zijn. Maar toch zijn er ook dingen waar een Insta vriendin en ik laatst erg om konden lachen omdat we dachten dat wij de enige waren die dit deden. Wat dit dan was?
Hier komt ‘ie:, onze top 10 herkenbare dingen in deze fase van ons leven:


1. Zo’n 10 apps op je telefoon hebben die berekenen wanneer je ovulatie is, wanneer je ongesteld moet worden en wanneer je de beste kansen hebt. Stel je voor dat je aan 1 app genoeg had!

2. Testen, testen, testen. Overal in huis liggen ze! Eerst testen we ons helemaal de rambam of we misschien al ovuleren en vervolgens testen we (veel te vroeg) of we zwanger zijn.

3. Google knows everything, right? Nou, tijdens de zwangerschapswens heb ik google vaker bezocht dan het toilet denk ik. Ik zocht op ”Hoe ver voor je DPO kun je positief testen?” tot aan ”eerste zwangerschapssymptomen” werkelijk, alles is wel voorbij gekomen. Wat heb jij vaak gegoogeld?

4. Ondersteboven liggen na de seks, in de hoop dat de zaadjes het eitje sneller zullen vinden.

5. Aan de gang gaan met een bakje en een spuitje van de apotheek omdat je ovuleert en de man er niet is of geen zin heeft of om welke andere reden dan ook je het even zonder man moet doen.

6. Het leed dat bloeden heet. Ja, dat kennen we allemaal, of bijna allemaal. Maar als je graag zwanger wil worden is ongesteld worden echt de hel na de zoveelste wachtweken.

7. Wanneer je mensen vertelt over je kinderwens te horen krijgen ”Je moet er ook niet zo mee bezig zijn, dan komt het vanzelf!” Oh, please….

8. Als je al kinderen hebt te horen krijgen ”Maar je hebt … toch al?” JA en? Mag ik daarom geen wens meer hebben? Ik wist niet dat op een kinderwens dezelfde ‘regels’ gelden als bij een vallende ster 😉

9. Kwaaltjes. Zodra er ook maar één herkenbaar kwaaltje is, was ik alweer op Google te vinden voor een uitgebreid ‘onderzoek’ over het desbetreffende kwaaltje. Volgens Google ben ik al 100 keer zwanger geweest.

10. Het niet mogen vertellen dat je zwanger bent omdat je volgens anderen moet wachten tot dat je, je eerste echo hebt gehad of de 3 maanden voorbij bent want: ‘stel je voor dat het mis gaat’. Ja? En? Dan mag niemand het weten? Als je het niet vertelt, laat dat dan aub je eigen keuze zijn en niet die van anderen!

Dit waren de 10 meest herkenbare dingen voor ons, heb jij er nog meer?

Founder van #maarjezieternietsvan. Trotse moeder van de liefste kinderen. Vrouw van de liefste man. Baasje van de liefste golden retriever. Ging van jaren leven op medicatie naar leven zonder medicatie en is daar mega trots op.

3 Comments

 1. Wauw, een en al herkenning hier. Ook dat mensen vragen waar het aan ligt dat het niet lukt. Onbegrepen subfertiliteit is voor sommigen onbegrijpelijk en stellen dan nog de vraag of we wel frequent genoeg intiem zijn.

 2. En als je dan een test hebt gedaan…veel te vroeg natuurlijk.. dan op weet ik veel hoeveel verschillende manieren bekijken of je toch echt een streepje ziet..
  In het daglicht / bij het badkamer licht / met de flits van de telefoon..
  En dan toch weer de teleurstelling… Zo wit als het kan..

 3. Met 4 gezonde meisjes een jongetje dat een engeltje is geworden heb ik geen kinderwens meer maar herken wel wat dingen.
  Ovulatie testen heb ik overigens nooit gebruikt maar het te vroeg testen herken ik wel ,haha.
  Tot ergenis van mijzelf eigenlijk. Pas toen ik dat los liet gaf dat zoveel rust.
  Ik voelde mijn eisprong altijd super duidelijk maar legde het seks moeten hebben naast mij neer. Tuurlijk doe je dat vaker want je wilt beide een kindje. Gelukkig was ik altijd snel zwanger.
  Wat ik vaak deed als ik twijfelde of ik een licht positieve test had dat was in alle onmogelijke manieren de test in dag licht houden. Ik zie mijzelf nog staat bij het raam maar waar niemand mij zag natuurlijk. Altijd boven of badkamer.
  En toen ik een overduidelijke positieve test had dan nog 5 testen doen plus een digitale test want ik moest het 100.000% zeker weten want deed geen genoegen met 1 positieve test. Haha.
  Mijn man werd er gek van. Na boodschappen doen, kotsmisselijk, kwam ik wéér met een clear blue test thuis. Een verpakking met dubbele testen die een kruisje geven als je zwanger bent maar ik had ook de digitale test mee. Hup, gauw even plassen en testen, wéér. Leuke, grappige maar ook wel dure tijd in mijn geval. Die testen zijn stiekem best duur en maar blijven testen! En nu heb ik 5 kinderen van van te houden en 4 om voor te kunnen en mogen zorgen.

Write A Comment