Shirl

Mamaandag | “Ik ben trots op jou, lieve mama!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ineens is het zover, Luca is negen jaar. Negen jaar geleden kreeg ik de mooiste titel die ik me kan wensen, een titel die ik met trots draag. De afgelopen jaren zijn pittig geweest maar als er iets is waar ik nooit aan heb getwijfeld dan is dat wel hoeveel ik van mijn muiters hou. Het was dan ook een mooi moment toen Luca op zijn verjaardag zei “ik ben trots op jou, lieve mama!”.

De voorbereidingen

Maandenlang vroeg ik het me af: hoe gaan we de verjaardag van Luca vieren in deze tijd? Suuz haar verjaardag vierden we aan de deur en met opgestuurde cadeautjes, want we wisten dat zij dat niet erg zou vinden maar juist als prettig zou ervaren. Luca is echter een ander verhaal, hij heeft echt behoefte aan mensen om zich heen die hem (naast ons) het gevoel geven dat zij van hem houden. Hij krijgt daar energie van dus dat gunnen we hem. De afgelopen maanden keek ik daarom een beetje bij anderen af en zo bedachten we ons dat een soort kiss en ride (zonder kiss 😉) wel leuk zou zijn voor hem. De voorbereidingen waren zo gepiept: we informeerden onze naasten, bestelden een taart bij Esther en Luca mocht drie klasgenoten uitnodigen. Hartstikke simpel, zo’n coronaverjaardag.

Hoera, eindelijk jarig!

Luca kreeg een ontbijtje zoals hij dat het lekkerste vindt en in de woonkamer stond een nieuwe fiets. Hoera, eindelijk jarig! Aan het einde van de dag zaten we aan de eettafel met zijn vriendjes en hadden we het over de ouders van zijn vriendjes en andere ouders uit hun klas. Ze vertelden over de leeftijden van de ouders en vroegen hoe oud ik ben. Toen ik vertelde dat ik nét 29 geworden ben keken ze verbaasd en een beetje geschrokken. “ZO JONG?” klonk er door de ruimte. Ik zag Luca denken, heel even was hij stil en ineens zei hij met een grote lach “ik ben trots op jou, lieve mama”.

Goud waard

Niets in de wereld kan omschrijven wat dat met je doet als moeder, niets kan omschrijven hoe ik me toen voelde. Elke dag vertel ik de kinderen 300 keer hoeveel ik van ze hou, geef ik ze knuffels en vertel ik dat er niets is waarmee ze niet bij mij terecht kunnen. Elke dag strooien we met liefde en vertellen we lieve dingen. Maar toch, deze opmerking ineens uit de mond van je kind horen terwijl zijn vriendjes erbij zitten (en hij dus eigenlijk zo stoer mogelijk wil zijn) is écht goud waard.

Wat ben ik trots op jullie!

Mamaandag is een rubriek die iedere maandag terugkomt. Deze blog is van vorige week maandag.
Er wordt op een eerlijke manier geschreven over alles wat met ouderschap te maken heeft. Ook wensmoeders of moeders na stilgeboorte zijn van harte welkom om te komen schrijven.
Meer info over een gastblog? Mail dan naar blog@maarjezieternietsvan.nl.

Founder van #maarjezieternietsvan. Trotse moeder van de liefste kinderen. Vrouw van de liefste man. Baasje van de liefste golden retriever. Ging van jaren leven op medicatie naar leven zonder medicatie en is daar mega trots op.

1 Comment

  1. Haja ik weet het nog als de dag van gisteren, beetje angstig hoe ik zou reageren zei je Papa ik ben zwanger, nu is ie al weer 9 jaar
    Wat vliegt de tijd
    Super trots mag je wezen op je 3 bengels topper 💕💞

Write A Comment