Muziek

MUZIEK | Weg van jou

Pinterest LinkedIn Tumblr

Muziek, ik kan erover blijven schrijven want ik vind het zó bijzonder hoe iedereen muziek op zijn eigen manier kan interpreteren en steun kan hebben aan een tekst die voor iemand anders weer iets heel anders kan betekenen. Sinds Susan en Freek dit nummer uitbrachten krijg ik een brok in m’n keel bij het horen van de tekst want hij past zo bij Bas en mij, alsof ze hem voor ons hebben geschreven.

Ze zegt me als je gaat vergeet me niet
Ik moet lachen en zeg zeker niet
Ik ben weg van jou
Ze nemen mij nooit weg van jou

Dit prachtige nummer kwam uit toen ik al een tijdje ontslagen was van de PAAZ-afdeling maar bovenstaande tekst is precies wat wij voelden toen ik opgenomen werd. Ik was bang dat Bas me zou vergeten, waarop hij mij keer op keer verzekerde dat hij altijd bij me zou blijven, wat er ook gebeurt. Het voelde zó fijn toen ik deze tekst hoorde en besefte dat ik niet de enige ben met de angst om verlaten te worden.

‘T is twee uur ‘s nachts en ik zie je valt langzaam in slaap
Als jij een ander was, was het denk ik allang klaar
Maar dat je mij versterkt
Da’s waarom het werkt

Regelmatig heeft Bas mij nachtenlang vastgehouden omdat ik zoveel verdriet en angst had en hij liet me pas los als hij zeker wist dat ik sliep. Ik ben me er heel erg van bewust dat menig ander me allang verlaten had, maar deze man gaat onvoorwaardelijk door het vuur voor mij. Alles waar ik onzeker over ben, alles waarin ik weet dat ik tekort schiet (nee, niet onzeker bedoeld maar je kunt nou eenmaal niet overal goed in zijn hè?) Al die dingen vult hij aan en al mijn krachten worden versterkt doordat ik weet dat ik mezelf mag en kan zijn bij hem. Voor de één heel vanzelfsprekend, voor mij voelt dit huwelijk elke dag weer als een wonder.

Het is eigenlijk wel gek dat je onzeker kan zijn
Maar ik beloof je dat ik luister, je moet weten dat wij
We blijven echt wel staan
Voel jij toch ook wel aan?

Ik heb nog nooit iemand ontmoet met zo’n geduld als jij
Zelfs met ‘t water aan je lippen heb jij zeeën van tijd
En dat je mij versterkt
Da’s waarom het werkt

Zelfs toen Bas het hele huishouden moest runnen zonder mijn steun omdat ik écht van de wereld was door al mijn medicatie, klaagde hij nooit en ging hij door. Hij hield me vast, hij was er, hij ging mee naar elke afspraak en werkte daarnaast ook nog fulltime. Het water stond hem daadwerkelijk aan zijn lippen maar hij bleef, hij gaf niet op zelfs niet toen hij daar volgens menig mens alle redenen toe had!

Hij zegt me als je opfokt dan geeft het niet
Als ik domme dingen zeg, ik meen het niet
Ik ben weg van jou
Ik zie geen beren op die weg van jou

Mijn weg naar wie ik nu ben en wie ik nog wil worden zit vol met bulten, omwegen, kronkels en héél veel beren maar hij ziet ze niet. Hij ziet mij en heeft niet meer nodig dan mij en ons gezin. Hoeveel geluk heb ik met zo’n vent?

Ik hoop dat wij onze kinderen kunnen laten zien en voelen wat vechten voor elkaar is en dat zij altijd zullen blijven zien dat echte liefde het vechten waard is, óók wanneer het moeilijk is. Elkaar opgeven is nog nooit een optie geweest en ik ben waanzinnig blij met waar we nu staan ❤️

Founder van #maarjezieternietsvan. Trotse moeder van de liefste kinderen. Vrouw van de liefste man. Baasje van de liefste golden retriever. Ging van jaren leven op medicatie naar leven zonder medicatie en is daar mega trots op.

Write A Comment