Shirl

Mamaandag: Oei, ik groei! 2.0

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ken je die boeken waar menig ouder lekker op gaat? Met van die fases er in waarop ze alles fijn kunnen afschuiven want “het is een fase, het komt wel weer goed!” Die boeken die ophouden met fases na ongeveer 2 jaar, want na 2 jaar moet het maar eens gedaan zijn met die fases. Nou, terwijl ik met ‘onze’ Naomi aan het appen was besefte ik me ineens dat ik nog steeds last heb van fases. Ben jij nou benieuwd welke fases er na die 24 maand (lees; jaar) nog steeds aanwezig zijn bij deze mama? Lees dan even verder..

  1. De ik wil niet eten fase. Jep, still here bitches! Soms wil ik alles eten wat ik in mijn mond kan stoppen en soms wil ik mezelf gewoon uithongeren omdat ik geen zin heb in eten. Waarom niet? Daarom niet! Als peuter hoefde ik toch ook niet uit te leggen waarom niet?
  2. De ik doe alles wat niet mag of kan fase. Ik denk dat ik hier forever in ben blijven hangen? Ik hou gewoon niet van richtingen snap je? Behalve die ene, tegen de richting in, richting.
  3. Ik huil nog steeds wanneer ik geen chocolade krijg terwijl ik dat wél wil. Ik denk dat dit geen fase meer te noemen is maar ik gebruik hem lekker toch.
  4. “Waarom?” Ik ga nog steeds lekker op mensen die met een mening of feit aankomen waar ik niet zo goed bij kan. Tijdens zulke momenten of gesprekken kan mijn bandje nog steeds heerlijk blijven hangen op “waarom?”
  5. Ik wil nog steeds het liefste alleen naar onze eigen wc. Nee mam, dit was geen fase.
  6. Ook al ben ik boos, verdrietig, teleurgesteld of weet ik veel wat; muziek kan me altijd opvrolijken (het kan, dat wil niet zeggen dat het altijd lukt)
  7. Ik vind groeien nog steeds vervelend. Vooral omdat ik enkel nog in de breedte kan groeien, of (later als ik groot ben) vergroeien
  8. Ik kan de dag vrolijk beginnen, 3 minuten later kan de wereld een living hell zijn en 3 minuten daarna zie ik weer regenbogen en eenhoorns. Ik heb nog steeds last van fases, de hele dagen door. Als je klein bent noemen ze dat fases, nu word het neergezet als “moodswings”
  9. Als het slecht gaat schuif ik dat niet (meer) onder stoelen of banken. Als een echte peuter 2.0 laat ik iedereen weten dat het ff kut gaat..
  10. Wie niet weg is, is gezien. Ik kom! Ja sorry mensen, ik vond 9 wel genoeg.

Heb jij nog wel eens last van fases? Let us know!

Founder van #maarjezieternietsvan. Trotse moeder van de liefste kinderen. Vrouw van de liefste man. Baasje van de liefste golden retriever. Ging van jaren leven op medicatie naar leven zonder medicatie en is daar mega trots op.

Write A Comment