Shirl

Van online naar offline vriendschap

Pinterest LinkedIn Tumblr

Terwijl het volstroomt in de La place, hebben Shirl en ik er al ruim een kop koffie en taartje op zitten. We kunnen zo over naar het volgende kopje koffie. Gezellig kletsen en de tijd verstrijkt zonder dat we het door hebben. Bijzonder hoe dat is, dat je een vriendschap kunt laten ontstaan via een blog.

Via Suus kwamen we in contact met elkaar en was er gelijk een klik. Met z´n drieën bouwen aan de blog, in een whatsappgroep en er was meer dan alleen de blog. Er kwam ruimte voor alles. Voor wie we waren, als persoon en wat we doormaakte in de dagen. Zo nu en dan kwam er een facetimegesprek tussendoor om voor de blog iets te bespreken maar altijd sloten we af met een persoonlijk gesprek. We vonden het belangrijk die tijd in elkaar te steken omdat we meer zijn dan alleen een blog.

Van whatsapp gesprekken, spraakmemo’s en facetimegesprekken kwam dan ook een meeting bij de Ikea.  Met een buik vol kriebels en een hoofd vol spanning vertrokken we beiden naar de IKEA om elkaar daar voor het eerst te ontmoeten. Voor het eerst, terwijl we elkaar al zo goed leken te kennen. Voor het eerst offline daten, hoe zou dat gaan?

Die kriebels verdwenen als sneeuw voor de zon. We bestelden een taartje, schonken koffies in en kletsten alsof we elkaar echt al jaren kenden. De tijd ging veel te snel voorbij en voor we het wisten, moesten we nog zoveel doen voor de blog. Dat was ook een van de dingen waarom we hadden afgesproken. Dus gingen we aan de slag. Een date die dus ontzettend gezellig was en waar we veel samen konden betekenen voor de blog. En de vriendschap die online bestond, werd ineens offline nog gezelliger!

1 Comment

  1. Zo gaaf! Je leest altijd verhalen over hoe slecht online gedoe is voor vriendschappen, terwijl er echt honderden verhalen zijn zoals deze. Online vriendschappen kunnen juist prachtige dingen opleveren.

Write A Comment