SCHRIJVERS

Zelfzorg op zondag #9

Pinterest LinkedIn Tumblr

Woooooow! Ik sprong even een gat in de lucht toen ik vanmorgen mijn gordijnen opende. Een zielig beetje sneeuw had de daken licht bedekt. Ik werd er gewoon blij van. Want een aantal zondagen terug, vertelde ik in de inleiding over mijn niet gemaakte sneeuwpop, dat ik die misschien wel van een hoopje zand moest maken. Maar wellicht dat er nog meer sneeuw gaat vallen komende periode. Nu is het tijd voor de mooie zelfzorg momenten van onze schrijvers!

Zelfzorg moment van Bas:
Een reeks van 4 nachten. Dat is best te doen, maar wel met een lekker tussendoortje.
Ik kies dan het liefst voor fruit en noten.

Dit keer hadden we nog wat wortelen in de koelkast. Deze ook maar geschilt en meegenomen. Dat is best lekker voor tussendoor kan ik zeggen.

Voor mij werkt het beter dan bijvoorbeeld een zak chips. Daar word ik uiteindelijk alleen maar meer moe van.

Zelfzorg moment van Myrthe:
Afgelopen week had ik een draak van een week met ontzettend veel afspraken of hele dagen weg vanwege afspraken aan de andere kant van het land. Behalve woensdag: ik had die dag maar één afspraak gepland. Met een vriendin zou ik een nieuwe bril gaan uitzoeken en daarna samen ergens theedrinken. Ondanks dat ik kon uitslapen werd ik relatief vroeg wakker en ben ik m’n bed maar uitgegaan. Ineens had ik een vrije ochtend. Daar waar ik een paar maanden geleden nog compleet in paniek raakte van vrije tijd, durfde ik stil te staan en te voelen waar mijn behoefte lag: thee en creativiteit. Al snel zat ik met een halve liter thee, mijn bullet journal, etui en nieuwe washitapes heerlijk te tekenen. Op de foto zie je één van de creaties die ik maakte. Ergens achterin m’n hoofd sudderde een enorme to do lijst, maar die heb ik genegeerd. Het was nu tijd om bij te tanken na twee volle dagen en weer op te laden voor de twee drukke dagen die nog zouden komen. En wat was dit fijn. Ineens besefte ik me hoe eenvoudig het kan zijn. Ik hoef niet naar een Spa, een massage te krijgen of op een retraite om te ontspannen. Ik kan het ook gewoon hier. Thuis. Alleen mezelf, thee, papier en wat tekenspullen. Meer niet. 
Oh en die nieuwe bril? Die is besteld!’

Zelfzorg moment van Shirl:
Omdat Bas 4 nachtdiensten had was het thuis hectisch en druk. Ik heb geprobeerd genoeg aan zelfzorg te doen maar merk dat ik dat slechter doe wanneer ik me helemaal niet goed voel. Maandag liet ik 3 kiezen trekken en de napijn was en is verschrikkelijk. Natuurlijk zorg ik wel voor mezelf, want dat moeten we nou eenmaal hè? Maar ik moest mezelf onder de douche slepen omdat ik er zo weinig energie voor had en mijn geplande bad/me-time werd al helemaal niets. Wat me wel lukte was thee drinken, liters thee gingen er doorheen deze week. Bij alles wat ik thuis deed, dronk ik thee. Niet alleen omdat ik het lekker vind, maar het vult ook een beetje als je weinig kunt eten door een mond vol hechtingen. Dus ook dat voelde niet echt als mijn zelfzorg moment(en). Vrijdag ging ik voor het eerst zonder iemand aan mijn zij en zonder shitload aan medicatie op pad, ik ging mijn tattoo laten bijwerken en dat vond ik mega spannend. Maar ik deed het wel, voor mij en mij alleen. En dat maakt dat van alles wat ik deed aan zelfzorg, dit mijn absolute hoogtepunt was. Wat vinden jullie? Beter nu toch? 🙂

Zelfzorg moment van Bernice
Een week vol met veel. Zo dronk ik koffie met lieve vriendinnetjes, at ik een taartje omdat een vriendinnetje een nieuwe baan had en ging ik gisteren naar de dierentuin! Dat was denk ik wel het alllllerfijnste van de week! 

Write A Comment