Psychisch

Het grote depri doe-boek (winnen)

Pinterest LinkedIn Tumblr

Via ‘Maar je ziet er niets van’ mag ik dit gave ‘Het grote depri doe-boek’ reviewen. Én aan het einde van de blog lees je hoe óók jij ‘Het grote depri doe-boek’ kan winnen!
Ik ben bij het team bloggers gekomen na de geboorte van onze dochter. We kwamen voor verschillende uitdagingen te staan met haar en dat heeft veel gedaan met mijn eigen gevoelens. In het verleden heb ik vaker depressies gehad en hierdoor herkende ik al snel dat het deze keer de ‘verkeerde’ kant op ging. Met hulp van naasten heb ik snel aan de bel getrokken en nu zit ik ondertussen weer in de lift! Dit was even een kort stukje over mij, binnenkort volgt er meer.

Het grote depri doe-boek

Het boek is getekend én geschreven door Marieke de Goeij, dit heeft ze gedaan toen ze zelf in een depressie zat. Behalve dat ze het nu zelf als naslagwerk heeft. Toen ze uit de depressie was, is ze begonnen aan dit boek met een geweldig mooi resultaat.
Het is opgebouwd in verschillende fasen. Het heeft mooie tekeningen vol kleur, een boek waar je al bijna vrolijk van wordt als je hem alleen al ziet. Elke fase begint met een kort overzicht van wat te doen in de periode.

Fase 1: We accepteren die shit

Ik zie deze fase van accepteren ook als fase waarin ik inzicht krijg in mijn klachten en mijn gevoelens. Mijn gevoel mag er zijn, het gevoel er laten zijn zorgt voor acceptatie en vooruitgang weet ik. In het boek staat een hele lijst met allerlei symptomen, het heet de symptomen bingo voorbeeld symptomen zijn: hartkloppingen, angst/onrust, paniekaanvallen, continue zorgen maken, hoofdpijn, alleen voelen (ook bij mensen) en nog veel meer. De symptomen bingo zorgt even voor het inzicht dat ik wel verschillende klachten heb waarvan er ook wat zijn die ik soms negeer.

Fase 2: Ons noodplan

In deze fase ga ik binnenkort starten, ik zie wel al verschillende dingen die ik al wel gebruik. ‘Je gaat het niet alleen doen’ dit staat bovenaan de bladzijde. Ik heb een A team klaarstaan. Ik heb het geluk dat ik een netwerk heb dat er voor mij is en die ik kan oproepen als ik het nodig heb. De tips in het boek helpen me al bij het doorbladeren van de fase. Hoe laad ik mezelf op? Goede vraag! Met dit boek denk ik daar wel verder in te komen. Tips om op te laden, tips om te slapen, tips om weer een structuur te krijgen en een trukendoos om soms afleiding te hebben van gedachten. Want natuurlijk mogen gedachten er zijn maar die hoeven niet de overhand te krijgen. 

Fase 3: De zon komt altijd weer door

Deze fase lijkt op dit moment nog lastig voor mij, het is een fase van langzaam verder kijken. Voel ik me vandaag niet al beter dan dat ik me een maand geleden voelde? Het lijkt ook wel een fase waarbij je de tijd mag nemen, kies voor rust en kies voor jezelf. Een voorbeeld van een bladzijde uit het boek zijn de tegoedbonnen.  Nee je krijgt geen korting op die ene broek van 100euro, het zijn tegoedbonnen om jezelf te geven. Een tegoedbon omdat je het verdient om naar de kapper te gaan! Dit was wel iets waar ik moeite mee had, afgelopen maandag net naar de kapper geweest omdat ik ook wel eens verwend mag worden!

Fase 4: Daar kunnen we op·bouwen.

Het is een van de fases waar ik onwijs naar uitkijk; genieten, lekker voelen en zelfzorg te ontwikkelen bij mezelf. Daar heb ik wat moeite mee, maar dat gaat met dit boek denk ik een stuk beter. Liefde voelen voor jezelf door een liefdesbrief te schrijven aan mezelf. Klinkt toch wel wat gek als ik het zo lees, als ik er dan over nadenk klinkt het toch ook wel weer erg logisch. Hoe belangrijk is het eigenlijk om ook van jezelf te houden. Moeilijk om te voelen, maar wat heb ik een zin om daarmee aan de slag te gaan. Lijkt me een oefening die me op het lijf is geschreven!

‘Ik hou van mij’ van Harry Jekkers

Fase 5: laat je groeien en bloeien.

Dit is een korte fase met lieve teksten; nu weer verder. Zelfstandig en met een mooi boek als naslagwerk. En nu de toekomst tegemoet! Wat gaat het een feestje worden als het boek eindigt en ik dat naslagwerk heb! Als de toekomst weer rooskleurig is en ik uit de depressie ben met hulp van familie, vrienden, professionals en dit super gave boek waar je veel aan zult hebben!

‘Het grote depri doe-boek’ winnen?

Ja, je kunt kans maken op het winnen van ‘het grote depri doe-boek’. Naast dat ik het geluk heb deze zelf te gebruiken, mag ik er ook eentje weggeven. Het enige wat je hoeft te doen, is in de reacties hieronder de volgende vraag te beantwoorden (de vraag is niet heel moeilijk hoor):

– Wie wil jij dit boek cadeau doen? (En ja, dat mag ook jezelf zijn), dit boek moet je zien als een soort beste vriendin die je hier doorheen loodst.
– Meedoen kan t/m maandag 21 februari.
– Gebruik je echte emailadres in je reactie (deze is afgeschermd). Zo kunnen we contact met je opnemen en het boek naar je opsturen.

Het grote depri doe-boek bestellen

Kun jij de win-actie niet afwachten en wil je het boek na het lezen van deze blog direct bestellen? Ga dan naar de site van Marieke en bestel hem daar!

Aftiteling Kim
Author

18 Comments

 1. Ik zou het boek kado doen aan mezelf 🙂 ik worstel al een hele tijd met depressie, met betere en slechtere momenten. Ik hoop dat dit boek me kan helpen de slechtere momenten korter en minder zwart te maken!

  • Ik zou het boek kado doen aan mezelf 🙂 ik worstel al een hele tijd met depressie, met betere en slechtere momenten. Ik hoop dat dit boek me kan helpen de slechtere momenten korter en minder zwart te maken!
   (Er zit een foutje in het emailadres van mijn eerste reactie, die mag genegeerd worden 😉)

  • Ik wil het boek graag cadeau doen aan mijn “kleine” zusje. Wij zijn 4 jaar geleden onze moeder verloren en ik merk dat ze de afgelopen tijd aan alles begint te twijfelen nu ze volwassen wordt en is ze vaak ook depri. Ik weet soms niet hoe ik haar kan helpen. Ik denk dat dit boek haar heel goed kan doen en hoop dat daarom aan haar te mogen geven!

  • Manouk Le Belle Reply

   Ik zou dit boek voor mijzelf willen winnen. Ik sinds mijn 12e last heb van depressies ,angst en paniekklachten, sinds vorig jaar de diagnose autisme en burnout erbij gekregen. Mijn klachten verergeren en ik kan steeds minder lichamelijk en geestelijk. Ik heb bijna alle soorten therapie en medicatie al gehad, maar niets helpt. Misschien dit boek hopelijk…

  • Ik zou het boek cadeau geven aan mezelf #zelfzorg. Helaas zit ik nu al maanden in een depressie, en iedere keer als ik denk dat ik er bijna ben val ik weer naar beneden. Zeer frustrerend. Ik hoop dat het boek me gaat helpen de zware randen er af te halen, mijn opluchting gaat zijn of zoals jullie het noemen, mijn beste vriendin!

 2. Ik wil dit boek mezelf cadeau doen omdat ik al heel lang last heb van depressieve episodes en hoop dat dit boek maar daarbij kan helpen!

 3. Ellen De rijke Reply

  Ik zou het boek mezelf cadeau doen. Omdat ik eigenlijk in zwaardere tijden terugval in mijn chronische depressie. Lijkt me fijn om dan terug te vallen op het boek. En wie weet kom ik er helemaal vanaf

  • Corrie Oudijn Reply

   Dit boek zou ik heel graag willen winnen voor mijzelf, omdat ik steeds weer worstel met terugkerende depressies.
   Ik zou daar zo ontzettend graag voor eens en voor altijd mee afrekenen.

 4. Ik doe heel graag mee voor mezelf! Ik zit in een zware periode met veel angsten en me slecht voelen. Momenteel ben ik al in de goede handen van een hartcoherentiecoach om weer een balans te vinden tussen hart en brein. Na deze sessies zou dit prima boek me verder kunnen helpen met mijn trapjes omhoog ✨

 5. Ik zou het boek graag cadeau doen aan mezelf❤️ Zit nu zo’n 3 jaar in een depressie. Het gaat al stukken beter, maar dit boek zal me zeker helpen met het laatste stuk

 6. Mijntherapiereis Reply

  Voor mezelf. Ga straks een intensieve therapie afsluiten. En toch er valt nog genoeg te leren. Daar kan dit boek me misschien wel bij helpen

 7. Marieke Bos Reply

  Ik zou zelf heel blij worden van dit boek. Dit kan mij verder helpen om meer rust te krijgen, dingen makkelijker los te laten en meer bij mijzelf te komen ❤️

 8. Ik zou het boek graag voor mezelf willen winnen. Ik ben in december uitbehandeld verklaard door de ggz en de wachttijden voor een nieuwe intake zijn ontzettend lang helaas. Tot die tijd wil ik mezelf er graag door heen loodsen met dit boek en misschien zelf al wat stapjes kunnen maken naar mijn herstel

  • Ik zou dit boek graag cadeau doen aan mezelf.
   Waarom?
   Omdat ik al heel veel jaren worstel met mezelf. Met sociale angststoornis en nog meer vergelijkbare dingen. Met m’n autisme en met mijn leven en überhaupt het leven tot nu toe.
   Het is elke dag een strijd en super moeilijk door m’n autisme om met het leven om te gaan.
   Vaak ook enorm ‘donkere’ gedachten in mn hoofd en veel overstuur van alles.
   Meer rot dingen nog dan echt fijne tijden in m’n leven ook eigenlijk, vrij veel meegemaakt wat ik liever niet had gehad en ook niemand wens!
   Dus dit boek zou fantastisch zijn en heb hem al een periode op m’n verlanglijstje staan en alles bij elkaar zou het geweldig zijn als ik hem zou mogen winnen. Hoop het enorm. Ik zou het super vinden in ieder geval! 🙂

 9. Thirsa Van es Reply

  Ik zou heel graag dit boek willen winnen. Het knopje moet om, er moet verandering komen in mijn depressive periodes. Alle hulp erbij is welkom! En hoe leuk is dit boek dan.. ben er stiekem een beetje verliefd op ;)!

 10. Groenestijn van Groenestijn Reply

  ik zou het broek graag voor mij zelf bestellen, sinds dezember in een enrstige depressie

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: