Helend

Post van Suus wil psychische klachten normaliseren

Pinterest LinkedIn Tumblr

De meesten van jullie kennen mij als Suus van Maarjezieternietsvan maar wist je dat ik ook eigenaresse ben van een webshop? Mijn webshop heet Post van Suus.
Ik kreeg permissie van mijn collega’s om eens wat te schrijven over mijn webshop.

Waarom Post van Suus?

Mijn liefde voor (post)kaarten is ontstaan in een kliniek. Ik maak er dan ook geen geheim van dat ik in mijn pubertijd heel veel muren in de psychiatrie heb gezien. Witte, kale muren, ramen die open konden op een kier. 
Soms, dagen, soms weken, soms maanden, soms nóg langer.
Mijn favoriete moment van de dag was het moment dat de begeleiding naar de receptie ging om te kijken of er post was.
In het begin stalde ik die uit op mijn bureau, bovenop de kast en in de vensterbank, toen deze vol was ging ik verder op de muur. Perfect, postkaarten op de muur. De kneedgumfabriek was blij met me en zo waren de muren ook niet langer meer kaal.

Iedereen die mij een kaartje stuurde, kreeg er ook eentje terug. Ik vond het fijn de verbinding te voelen. Motivatie, een hart onder de riem, steun, er werd écht aan mij gedacht. Alle kaarten heb ik nog steeds bewaard en dat zijn 2 dozen vol geworden.

CPTSS


Sinds een tijd weet ik dat CPTSS ‘het monster’ in mijn hoofd is en ik kan zeggen dat ik wel redelijk aan het herstellen ben (daar doe ik mijn uiterste best voor) maar genezen zal ik nooit. Dat is ruk.
Het is nu in remissie en ik hoop dat dat zo blijft. Mijn missie met Post van Suus is dan ook om openheid te creëren over mentale gezondheid. 


Traumakliniek


In 2018 ben ik ruim 3 maanden opgenomen geweest in een traumakliniek om een behandeling aan te gaan.
In de eerste 3 weken moest ik mijn waarden opstellen dat ging om waarden zoals: Wat maakt het leven voor jou zinvol om aan je klachten te werken? Wat zou je willen, na 3 maanden traumakliniek?
Één van mijn waarden was het hebben van een webshop met kaarten en stationery voor mensen met psychische en chronische klachten. Als steuntje in de rug.

Na een half jaar na ontslag uit de kliniek vroeg mijn man mij: Wanneer ga je de webshop starten en dát was precies het zetje wat ik nodig had om de stap te zetten.

Quote be proud of your progress Post van Suus
Op mijn instagram plaats ik ook graag motiverende quotes

Start webshop Post van Suus


Op instagram vroeg ik wie me kon helpen met het ontwikkelen van mijn eigen kaartenlijn en logo en zo kwam ik in contact met Sjoerdje van AT7design
Zij kwam bij mij op de koffie en zo ontstonden er al snel ideetjes en plannen. Zij is voor mij aan de slag gegaan om de Post van Suus kaarten te ontwerpen en we verstonden elkaar goed!

Zo kon ik mijn webshop in Mei 2019 starten. Zó spannend!
Inmiddels is mijn webshop uitgegroeid tot en webshop met een grote Post van Suus kaartenlijn en kaarten van verschillende andere ondernemers. Ik vind de kaarten zelf geweldig omdat ze bij mij passen (aquarel en teksten) maar bij alle nieuwe ontwerpen blijft het spannend wat een ander er van vind. Tot nu toe krijg ik altijd zulke leuke complimenten. Dankjewel als je dit leest!

Dat vind ik het allermooiste aan mijn webshop: het maatschappelijk doelIk krijg de meest bijzondere en lieve reacties in mijn inbox. Het komt vaak voor dat ik te horen krijg waarom iemand een kaartje heeft gekocht en zo blijkt het dat de kaartjes écht nodig zijn.
Dat vind ik het allermooiste aan mijn webshop, het maatschappelijk doel.

Mocht je niet weten over welke kaarten ik het heb? Of wil je gewoon sowieso een kijkje nemen? Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van deze blog?. Klik dan vooral hier voor mijn website.

Laat je me weten wat je van de kaarten vind en welke quotes of afbeeldingen jij graag op een kaartje ziet? Ben erg benieuwd!

Liefs,

Suus
If you get tired learn to rest not to quit

2 Comments

  1. Zo’n kaart is toch wel extra bijzonder, als je de achtergrond kent. Heel mooi dat je dit doet.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: