SCHRIJVERS Suus

Groener-gras-syndroom

Het gras is altijd groener aan de overkant. Het zit in een mens gebakken om te willen hebben wat een ander heeft: Die toffe schoenen, dé perfecte relatie, een trip naar een Spaans, zonnig eiland in oktober.
Het -gras is groener aan de overkant- syndroom lijkt er stevig ingebakken.

Ik merk dat af en toe, dat als mensen feitelijk naar mij kijken, op die manier naar mij kijken. Ja, ik ben gelukkig in mijn relatie, getrouwd, een dak boven mijn hoofd die we zelf gekocht hebben, heb een leuke webshop én als kers op de taart ben ik zwanger.
Wát een paradijsje.

Dat ‘paradijsje’ heb ik keihard voor geknokt. Dat zie je er niet aan. Vanaf -ongeveer- mijn 14de tot aan mijn 29ste was het voor mij, met af en toe goede periodes, overleven. Overleven omdat ik ernstige psychische klachten had.
Er ging geen jaar voorbij zonder gedwongen opname, crisisopname, behandelopnames of intensieve therapiën. Tot ik in 2018 een interne behandeling deed tegen CPTSS.
Het blijft altijd knokken. Het voelt niet alsof ik lekker achterover kan leunen omdat ik er niet op durf te vertrouwen dat het PTSS monster me niet bij de keel zal grijpen. Hij ligt op de loer en dat weet ik. Al vertrouw ik er steeds meer op dat ik alle geleerde truucjes en tools beter in kan zetten en weet wannéér ik ze in kan zetten.

Daarnaast voel ik me nu als een bambi in de wereld staan. Wankel. Onzeker. Kan dit goed gaan? En hoe lang zal dit goed blijven gaan? Ik ben gewend om door heftige stormen te gaan, kan het water waar ik op vaar nu kalmer zijn? Het klinkt gek, maar het is wennen.

Het is niet nodig om naar het groene gras te kijken. Weet jij veel hoe de vork in de steel zit. Bovendien: Misschien lijkt de andere persoon alles te hebben, maar heeft hij of zij een narcistische partner, lekke schoenen, voelt hij of zij zich standaard eenzaam (hoeveel vrienden die ook om zich heeft) etcetc.
Van groen gras aan de overkant maak je jezelf -ten onrechte- ongelukkig.

Suus

Suus | 31 - Woont in Friesland | vriendin - vrouw - tante - zusje
Schrijft graag | Doet het liefst alles achter de schermen | Houdt van indie/alternatieve muziek - gaat graag naar concerten | Zwanger van onze eerste | Heeft haar eigen webshop: www.postvansuus.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

  1. Ja, dat syndroom is vrij hardnekkig. Ik herken het wel, maar uiteindelijk is het toch echt waar dat ieder huisje zijn kruis(je) heeft.

    1. Inderdaad hardnekkig. Niet alles is altijd maar wat het lijkt.

      1. Ik denk altijd maar: hoe groen het gras aan de overkant ook is, het moet gewoon gemaaid worden.
        Mooi geschreven blog. Er kwam 1 woord in mij op:KRACHT. Na het lezen dacht ik wat een krachtige persoonlijkheid zit er in degene die dit heeft geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *