De maan heeft al mijn hele leven een bijzondere betekenis. Als ik mij als kind bijvoorbeeld alleen en angstig voelde, klom ik via mijn raam het dak van onze boerderij op om vanaf daar te kijken naar de maan met al haar sterren.
Door hiernaar te kijken voelde ik mij minder alleen. Ik voelde mij minder alleen omdat ik wist dat alle mensen op deze aarde dezelfde maan zien en dat bracht troost.

Naarmate ik ouder werd en mij meer ging verdiepen in de maan vielen puzzelstukjes op zijn plek. De impact die de maan op ons als persoon heeft is enorm en wordt door velen onderschat. Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat ze de getijen en de sapstroom in planten beïnvloedt. Wij mensen bestaan voor zo ongeveer 70% water en andere vloeistoffen, niet heel gek dus dat ook ons lichaam en onze emoties reageren op de maan.

Ook nu nog kijk ik graag naar de maan als ik mij bijvoorbeeld alleen of onrustig voel. Ik gebruik de maan veel in combinatie met mijn edelstenen. Zo kan ik mijn emoties beter loslaten en voel hierdoor meer rust. Op mijn 20e liet ik daarom deze tattoo zetten. De 7 maanfases, met ieder zijn eigen kracht.

We zijn niet alleen, de wereld is groot en de maan is met ons, altijd.
En daarom is zij voor mij een erg belangrijk deel van mijn leven.

Kijk naar de maan en voel dat óók jij niet alleen bent.

Niet alleen maar samen, altijd.

Liefs, Naomi

2 gedachten over “De maan”

  • Mooie blog naomi! Ikzelf voel mij ook aangetrokken door de maan. Met volle maan heb ik vaak ‘s nachts meer energie en ga ik vaak nog later naar bed dan normaal, met nieuwe maan kan ik redelijk emotioneel zijn, vooral de laatste nieuwe maan had ik behoorlijk last van 😅

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *