Eindelijk zit ik in de bus, onderweg naar mijn bezoek aan Jade. Mijn hart gaat als een razende tekeer en dat terwijl ik nog geen 15 minuten geleden mijn huis verliet.

Toen ik de deur uitging was de buurvrouw druk bezig in de tuin, een onverwacht sociaal moment dus, shit! Nu is het niet dat ik mijn buurvrouw niet aardig vind, het tegenovergestelde is waar, ze is fantastisch! Maar sociaal doen vergt al heel wat energie, laat staan onverwachts.

Na een kort praatje wenst ze me veel plezier met Jade en nadat ik haar bedank vervolg ik mijn weg naar de bushalte. Eigenlijk zou ik nog een kaartje op de bus doen, maar doordat er iets onverwachts tussendoor kwam lukt het me mentaal niet om ook nog langs de brievenbus te lopen.

Terwijl ik bij de bushalte zit, zie ik dat mijn buurvrouw met een andere buurvrouw praat over de zak grond die ze voor me heeft gekocht. Mijn gedachtes knallen alle kanten op. Roddelen ze over me? Vinden ze mij misschien niet aardig? 

Overal gebeurt er wat. Kinderen spelen luidruchtig in grote groepen, er rijd een vrachtwagen langs en er wandelen kletsende mensen. Het kost me dan ook enorm veel moeite om niet in de volledige paniek te schieten. Daarom zet mijn koptelefoon met muziek op, pak de ijskoffie die ik van thuis heb meegenomen uit mijn tas en probeer me te focussen op mijn ademhaling. Wanneer de bus dan eindelijk komt aangereden pak ik snel mijn spullen en stap in. 

In de eerste bus is de spanning nog enorm hoog. Ik ben nog bezig met wat er vooraf gebeurde en ook maak ik me druk over de overstap die ik moet halen. Pas wanneer ik op het station mijn overstap haal, lukt het me om weer wat op adem te komen. Nu kan ik mijn focus leggen op het zien van Jade en ik voel dat de spanning voorzichtig ruimte maakt voor het verlangen om haar weer te zien. 

Als ik haar dan eindelijk weer in mijn armen houd, is mijn glimlach niet meer van mijn gezicht te krijgen. Ik liet mijn angst niet de overhand nemen, maar keek het aan, nam het mee en zo ging ik, met volle angst vooruit. 

Eén gedachte over “Reizen met het ov en moeilijkheden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *