Vorige week maandag heb ik een ‘zelfzorg bucketlist’ gemaakt voor een hele week. Als test voor mezelf. Ik was gewoon super benieuwd of het me zou helpen om verschillende zelfzorg activiteiten in te plannen in mijn planner.
Dit is de ingevulde buckelist:

-favoriete ontbijt
-favo magazine lezen
-insmeren met bodylotion
-snailmail maken
-nagels lakken
-thee en water drinken
-mindfulness
-deze week 2x 15 minuten op de crosstrainer
-wandeling maken tijdens installatie meterkast

Heel eerlijk? Ik denk dat het me oprecht geholpen heeft! Ik heb zo verschillende zelfzorg activiteiten ondernomen. Ik heb van tevoren bedacht waar ik zin in had en wat haalbaar zou zijn.
En dat heb ik ingepland in een planner.

Alleen de wandeling is niet gelukt op dat moment. Dat kwam puur omdat mijn man last minute een afspraak had bij de huisarts.

Voor de rest ben ik een stuk bewuster bezig geweest met zelfzorg. Juist omdat ik van tevoren had bedacht waar ik écht zin in zou hebben én het feit dat het gewoon zwart op wit stond.
Zo voelde het voor mij alsof ik er een beetje minder ‘onderuit’ kon.
Één dag lukte het iets minder goed een zelfzorg momentje in te plannen. Ik bleef het zelfzorg momentje maar uitstellen en toen heb ik bewust een alarmpje gezet op mijn mobiel.
Zo heb ik de hardnekkige gedachten kunnen tackelen. Ben meteen naar boven gegaan om een leuk kleurtje nagellak uit te zoeken en heb mijn nagels gelakt. Dat maakt me altijd redelijk zen: De geur, binnen ‘de lijntjes’ lakken, laten drogen. Even alle aandacht daarbij.

Ondertussen zag ik in insta-stories afgelopen vrijdag ook positieve berichten van volgers die de lijst ook positief hadden kunnen afvinken! Héél tof om te zien 🙂

Test geslaagd!
Wil jij de zelfzorg bucketlist template? klik dan hier
Je kunt deze natuurlijk op elk gewenst moment invullen en in je week plannen. Veel succes en geniet er van!

Liefs, Suus

Author

Suus | 32 - Woont in Friesland | Moeder - vrouw - vriendin - zusje - tante Schrijft graag | Doet het liefst alles achter de schermen | Houdt van indie/alternatieve muziek - gaat graag naar concerten | Heeft haar eigen webshop: www.postvansuus.nl

2 Comments

  1. Mooi om te lezen. En ik vind het echt goed dat je zelfzorg zo belangrijk vindt dat je er zelfs een alarmpje voor zette. Goed bezig!

Write A Comment