Afgelopen maandag maakte ik voor mezelf een zelfzorg ‘bucketlist’ voor deze week. Een lijstje met zelfzorg activiteiten die voor mij haalbaar én leuk zijn. Die echt een cadeautje voor mezelf zijn en laagdrempelig zijn voor mij.
Een bucketlist aan zelfzorg activiteiten die ik deze week (maandag tot en met zondag) wil hebben gedaan.

Zo’n lijstje is natuurlijk heel persoonlijk. We zijn als mens heel verschillend van elkaar, mijn lijstje kan voor jou misschien wel een straf zijn. Maar hier een voorbeeld van mijn lijstje.

Zelfzorg bucketlist
-favoriete ontbijt
-favo magazine lezen
-insmeren met bodylotion
-snailmail maken
-nagels lakken
-thee en water drinken
-mindfulness
-deze week 2x 15 minuten op de crosstrainer
-wandeling maken tijdens installatie meterkast

Koffie is mijn favoriet. Maar ik merk dat ik af en toe best wel buikpijn heb als ik veel (zwarte) koffie drink. Sowieso vergeet ik vaak genoeg thee en water te drinken, vandaar dat deze op mijn lijst staat.

Daarnaast wil ik een klein beetje meer bewegen. Eigenlijk wil ik veel meer bewegen, maar ik weet van mezelf dat dat van niks naar meer bewegen een grote stap is en het handig is om een groter doel in kleine doelen te formuleren. Daarom begin ik met 2x 15 min op de crosstrainer die thuis staat.

Aankomende vrijdag wordt bij ons thuis de hele meterkast vervangen. De elektriciën zal wel even in huis zijn, en ‘lawaai’ maken. Zelf heb ik daar best wel moeite mee. Mijn meneer is deze dag vrij, dus hij kan de elektriciën opvangen en van koffie voorzien. Ik gun mezelf om éven een rondje te wandelen buiten. Eventjes rust, eventjes in de natuur en even wat anders aan mijn hoofd. Ik hoef niet altijd alles aan te kunnen.

Dat is ook zelfzorg. Lief zijn voor jezelf. Waarom zou je de lat altijd zo hoog voor jezelf leggen?

Deze bucketlist heb ik verwerkt in mijn weekplanning.
Zo weet ik zeker dat ik mijn zelfzorg momenten niet kan vergeten.

Template
Wil je deze template zelf ook gebruiken? Dat kan natuurlijk. Je vindt deze hier: templates

Is het haalbaar? Dat weet ik niet. Maar volgende week laat ik jullie weten hoe ik deze week met de zelfzorg bucketlist beleefd heb.

Liefs,

Suus

Author

Suus | 32 - Woont in Friesland | Moeder - vrouw - vriendin - zusje - tante Schrijft graag | Doet het liefst alles achter de schermen | Houdt van indie/alternatieve muziek - gaat graag naar concerten | Heeft haar eigen webshop: www.postvansuus.nl

2 Comments

  1. Mooi, dit. Alleen al het inplannen van zelfzorg in je week vind ik een teken van heel lief zijn voor jezelf. Ben benieuwd naar de update volgende week.

    • Suus Reply

      Leuk te lezen Naomi! Ben zelf ook wel erg benieuwd 😉 En inderdaad, het voornemen is al een super goede stap! Liefs

Write A Comment