Het is zondag! Iedere zondag zie je onze gezamenlijke zelfzorg op zondag rubriek al online komen en daarbij aansluitend lijkt mij het een héél leuk idee dat ik de hele week voor mezelf, maar juist ook voor jou als lezer, eens een week bijhoud wat ik aan zelfzorg doe op een dag.
Lees je mee?


Zondag: We zijn net terug van vakantie en hoewel we gisteren vooral de tassen uitgepakt hebben, de was hebben gedraaid, blijven er altijd kleine dingen liggen die je ook nog even moet doen.
In Heidelberg kreeg ik van mijn man super lekkere zeep van de Bodyhop. – no spon – maar wat is deze lekker zeg!
Ik besluit deze écht bewust te gebruiken om in te zetten voor zelfzorg. Ik nam de tijd om lekker te douchen en aan de zeep te ruiken en me rijkelijk in te zepen. Écht even een lekker momentje voor mezelf.

Maandag: Mijn nagels zijn wat lang geworden en ik besluit vandaag ze eens mooi te vijlen en te lakken. Ik kan daar écht van genieten. In de badkamer puilt mijn bak met nagellak een beetje uit. Maar wat is het héérlijk om een leuk kleurtje uit te zoeken.
Ik merk dat ik hier flink wat aandacht voor nodig heb en juist daarom vind ik het zo fijn. De focus, de geur en het resultaat.
Moet er wel eerlijk bij zeggen dat het binnen een dag -meestal- niet zo heel mooi zit, maar het gaat me dan ook echt om dit moment.

Dinsdag: Wat is het warm vandaag. Mijn moeder gaat morgen op vakantie en wil daarom nog graag even samen op een terrasje wat drinken. Gezellig!
We besluiten om in de ochtend al te gaan, dan is het het koelst en zo belandden we om 10:00 al op een terras aan een Fries meertje.
Ik houd zo van dit weer en terrasjes! We hebben zelfs nog geluncht hier.
Door de gezelligheid helemaal vergeten een foto te maken.

‘s Middags draait mijn humeur een beetje om. Ik kan maar niet afkoelen (terwijl het binnen 23,5 graden is), voel me niet lekker, ben duizelig en heb hoofdpijn. Op bed voel ik me ook een smeltend ijsje en kan de slaap niet vatten. Ik besluit om af te koelen met een natte doek in mijn nek en mijn favoriete ijsje. Dat helpt!

Woensdag: Vandaag rijd ik mijn moeder naar het treinstation. Autorijden is iets wat ik het liefst vermijd. Maar hallo, mijn moeder gaat alleen een reis maken naar Georgië en Armenië, iets wat ik super stoer vind, dus dan is haar naar het station brengen wel het minst wat ik kan doen.
Ik vind het super spannend omdat ik een lange tijd niet gereden heb en het is echt exposure voor mij.
Waarom dit onder zelfzorg valt? Op korte termijn ervaar ik stress. Op de iets langere termijn ervaar ik een succeservaring die ik aangegaan ben, in plaats dat ik die vermeden heb! (Meer over deze exposure kun je aankomende dinsdag lezen).

Donderdag: Wat was ik moe vandaag zeg! Ik had grootse plannen in de huishouding maar van die plannen heb ik er maar 2 uitgevoerd. De planning van de dag bijsturen op mijn energieniveau is dan ook een grote aandachtspunt voor mij en goede zelfzorg.
Ook kwam vandaag een WMO-consulent over de vloer om te kijken wat ik precies nog nodig heb. Ik gaf aan dat het tijd is voor een stapje verder (goede zelfzorg toch?)
Ik ga naar een dagbesteding máár ik voel dat het tijd is om te kijken naar een stap verder. Wat kan ik aan: vrijwilligerswerk, een werkervaringsplek of betaald werk? Dat ga ik de komende tijd uitzoeken met een ambulant begeleider. Althans, ik moet nog officieel fiat krijgen, maar zij was ervan overtuigd dat dat er door kwam.

Vrijdag: ‘s Ochtends vroeg stapte ik in de auto om met mijn camera en vriendin op pad te gaan in de natuur. Met als grootste reden om zo vroeg in de ochtend reeën tegen te komen en die te kunnen vastleggen.
De reeën hebben we gespot, maar ik heb ze niet kunnen vastleggen op mijn camera. Wel heb ik héérlijk met haar (bij)gekletst en theetjes gedronken en heb ik in haar tuin nog mooie plaatjes kunnen schieten.
Lekker zeg, even met je hoofd bij ‘het perfecte plaatje’, dit moet ik veel vaker doen eigenlijk! Gewoon lekker op pad met mijn camera.

Zaterdag: Vanochtend vroeg ging ik naar het tuincentrum voor wat nieuwe bloemetjes in bloempotten in de tuin. Daar word ik érg vrolijk van als ik deze zomerdagen in de tuin zit.
Ze hadden verbouwingsuitverkoop dus ik kocht ook nog fleurige lantaarntjes voor in de tuin (E1,- daar wordt een mens toch blij van!)
Het verpotten doe ik op een koeler moment want het is me vandaag veel te heet. Hallo zelfzorg!

Nou rest mij nog één vraag aan jou, als lezer. Is het leuk om een zelfzorg-plog te lezen van één schrijver van maarjezieternietsvan? Kunnen we deze vaker maken? Laat het ons weten in een reactie.Suus | 31 - Woont in Friesland | vriendin - vrouw - tante - zusje Schrijft graag | Doet het liefst alles achter de schermen | Houdt van indie/alternatieve muziek - gaat graag naar concerten | Zwanger van onze eerste | Heeft haar eigen webshop: www.postvansuus.nl

4 gedachten over “Zelfzorg week-PLOG”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *