De tweede week van zelfzorg op zondag van 2020 is aangebroken. De scholen zijn weer begonnen. En de meeste mensen zijn alweer een week aan het werk. Om mij heen zie ik dat iedereen weer probeert, om het ritme na de feestdagen weer terug te krijgen. Wanneer ik op dinsdagochtend om half 7 in de trein stap, verbaas ik mij over de vele mensen, die net als ik op dat tijdstip al onderweg zijn naar werk of school. Tegelijkertijd vraag ik mezelf af, of deze mensen aan het einde van deze dag nog energie over zullen hebben en of zij daarbij op deze dag op enig moment aan zelfzorg hebben gedacht. Aan het einde van deze blog zal ik je meenemen naar mijn zelfzorgmomenten van deze week.

Zelfzorg van Bernice:
Heel eerlijk, wat een zware week was dit. De dagen gingen voorbij alsof ze zó zwart waren, terwijl er echt wel leuke dingen tussendoor kwamen. Ik had veel last van tranen, veel moeite met mezelf en ik vond de tijd doorkomen vooral pittig. Ondanks dat, begon ik deze week met het leren van keyboard spelen. Tijdens muziektherapie, merkte ik dat ik daar heel veel spanning mee kon ontladen. En niet alleen daarmee, ook met contrabas. Dus op naar mijn droom najagen, leren, leren leren en gaan voor contrabas. Daarnaast heb ik deze week een avond series gekeken met Raaf naast mij op de bank. Ik had het zo onwijs nodig om niets te moeten, maar gewoon even te liggen, en te kijken.

Zelfzorg van Ingenborgh:
Deze week was opnieuw een minder weekje voor mij.  Geen energie, zwarte gedachten en ik had nergens zin in.  Zelfzorg betekende deze week voor mij dan ook veel rust nemen. Netflix kijken in bed met een kopje thee en mijn lieve kat Ollie ❤ Verder heb ik mezelf donderdag ochtend toch even naar de sportschool gesleept om een uurtje met een vriendin te sporten.  Sporten en bewegen is voor mij heel belangrijk maar toch merk ik dat het als het slecht gaat er een beetje bij insluipt. Ik heb weinig energie en ja dan blijf ik liever in mijn bed. Ondanks dat ik stiekem weet dat bewegen beter voor me is. Maarja we zullen maar zeggen; dat is het leed dat depressie heet ! Volgende week een nieuwe week met nieuwe kansen.

Zelfzorg van Leonie:
Ik dacht dat het wat rustiger zou worden, zo na kerst en nieuwjaar, maar dat bleek niet zo te zijn. Mijn vriend en ik zijn wat kamers aan het opknappen, van jaren 70 stijl naar 2020 stijl. Door deze drukte en chaos in het huis was zelfzorg erg lastig deze week. Ik merkte wel dat ik het miste, ik heb mijn me-time momentjes echt wel nodig eigenlijk. Gelukkig had ik op vrijdag een afspraak bij de manuele therapeut. De therapeut heeft me helemaal los gemaakt, dus mijn nek voelt weer wat relaxed aan. Er kwamen wel even wat vastgeroeste emoties uit toen ik eenmaal thuis was, maar ook dat luchtte op. Deze week dus een zelfzorg moment voor mijn nek!

Zelfzorg van Shirl:
Afgelopen week werd ik opgenomen op de paaz in Enschede. Zelfzorg op de afdeling hier is lastig. Ik moet veel samen doen met de mensen die hier ook verblijven en vooral het samen eten hier valt me zwaar. Ik moet dus verplicht met regelmaat over mijn eigen grenzen heen en ben daarna kapot. Zelfzorg op de afdeling is voor mij vooral even de schuifdeur dichtdoen en ontprikkelen op bed. Op de foto’s zie je waar ik op dit moment mee bezig ben tijdens therapie en op m’n kamer.

Zelfzorg moment van Rina: In de inleiding, welke ik schreef op woensdag, gaf ik al aan dat ik op dinsdagochtend om half 7 in de trein zat. Ik begon die dag namelijk in mijn nieuwe baan bij Seats2meet in Utrecht. Start tijd 7:30 uur. Op zich is dit een mooie tijd, wanneer je weet dan ik dan om 16:00 ook weer klaar ben. Omdat ik echter in een dorp woon waar de bus- en treinverbindingen anno 2020 nog niet optimaal geregeld zijn, komt er voor mij heel veel extra’s bij kijken. In de eerste plaats betekent dit namelijk nog ca 50 minuten reistijd voor ik in Utrecht ben.

En zo kwam het dat ik niet alleen op dinsdagochtend maar ook op donderdagochtend reeds om 5:40 naast mijn bed stond. Ik gaf mezelf 40 minuten de tijd om aan te kleden, te ontbijten, nog even een kop thee te drinken alvorens ik om 6:20 op de fiets richting het station fietste.

Omdat het meer dan een jaar geleden was, dat ik voor het laatst had gewerkt. En ik van mijzelf weet, dat ik minimaal 8 uur slaap per nacht zeker wel nodig heb, plande ik mijn dagen voor deze week dan ook zo in, dat ik die uurtjes zou kunnen gaan maken. En dus lag ik maandag- en woensdagavond voor 21:30 uur languit in mijn bed.

Zaterdag was mijn derde, maar tevens ook laatste werkdag van deze week. Aan het einde van deze middag stond nog een borrel gepland voor 50 man. Samen met een collega zorgde ik dat alles nadien tip top en schoon achterbleef en sloten we om 18:30 uur de deur achter ons dicht. Ik voelde me zelfs zo goed zaterdagavond, dat ik samen met een vriend een hapje ben wezen eten en daarna nog wat ben wezen drinken in Utrecht. Alvorens ik de trein naar Amersfoort in stapte, verwende ik mijzelf eerst nog even met een white Mocha met een dikke toef slagroom. Lekker hoor!!

Wat een geweldige eerste werkweek heb ik gehad. Alvorens ik de tweede werkweek in ga en maandagochtend om 5:45 weer de wekker af gaat, mag ik van mijzelf op deze zondag extra lang in bed blijven liggen en lekker lui in mijn huisbroek op de bank film gaan kijken. Ik heb er zin in!

Hoe heb jij afgelopen week voor jezelf gezorgd? Wat lukte er wel en wat lukte er niet? En wat heb je aankomende week nodig voor jezelf of misschien van één van ons om ervoor te zorgen, dat ook jij je rustmomenten kunt gaan pakken? Laat het ons gerust weten in een reactie, of als commentaar op de blogpost op Instagram en Facebook.

*Trotse moeder van 3 unieke dochters *In gevecht met lichamelijke pijnen door fibromyalgie en artrose *Herstellend van een burn-out en depressie *In therapie om al haar andere psychische problemen onder controle te kunnen houden *Schrijft graag over alles wat haar bezig houdt *Gaat in 2020 haar eigen bedrijf opzetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *