Op dit moment kunnen we al 3 maanden gezamenlijk een rubriek over zelfzorg vullen. Hoe mooi is dát.
Vandaag nemen we je ook weer mee naar onze favoriete zelfzorg momenten van de afgelopen week.


Favoriete zelfzorg moment van Bernice:
Een week vol tranen die op sommige momenten niet leken te stoppen. Maar door alles heen, zijn er een aantal momenten geweest die me er doorheen gesleept hebben en ik dus onder zelfzorg versta. 
Dinsdag had ik een behoorlijk heftig gesprek wat me nog meer van slag maakte dan ik op dat moment al was. Ik gooide het even eruit tegen Suus en Shirl en Suus gaf aan dat ik voor dat moment even wat fijne dingen kon doen om m’n hoofd wat relaxter zou zijn. Zo haalde ik Vos op schoot en maakte ik een goede lunch waar ik op dat moment behoefte aan had. Een croissantje met ei, meloen en koffie. 

Ook sprak ik afgelopen week af met lieve Naomi en Jade. Eerste keer dat we elkaar zagen na heel veel appen. Naomi kwam bij ons blogteam en al snel kwamen we erachter dat we nog geen tien minuten bij elkaar vandaan wonen. Dus samen thee drinken, eindeloos kletsen en blij worden van Naomi en Jade. Naomi heeft me op sommige momenten deze week ook zoveel moed ingepraat en ze stuurde me wat krachtige nummers toe. Muziek kan zoveel doen! 

Favoriete zelfzorg moment van Suus:
De afgelopen week had ik na een EMDR sessie een hoofd vol onweer en pijn. Ik kan niet anders dan heel rustig aan doen. Mijn man nam deze week alles over in het huishouden en ik deed dingen die fijn voor me zijn.
Ontbijten met vers fruit en muesli, fijne theetjes, Tommy (de kat) knuffelen en af en toe wat werkzaamheden voor mijn Post van Suus webshop.
Daar kan ik wel écht van genieten: bestellingen inpakken.

Postkaart Post van Suus

Favoriete zelfzorg moment van Shirl:
Zelfzorg… Waar ik de vorige weken niet lang na hoefde te denken moet ik dat deze week toch wel. Misschien omdat zelfzorg steeds meer in mijn/onze leefstijl geïntegreerd is, misschien omdat ik deze week toch te weinig aan mezelf gedacht heb. Nu ik er langer over nadenk denk ik dat het een combinatie van beide is; ik heb echt wel momenten gehad waarbij ik echt dacht aan wat goed voor mij is maar ben mezelf deze week ook waanzinnig vaak voorbij gelopen. Mijn favoriete zelfzorg moment was denk ik wel dat ik Woensdag besloot naar bed te gaan in de namiddag omdat ik me echt even helemaal niet goed voelde en (blijkbaar) slaap nodig had want ik sliep ook al vrij snel toen ik eenmaal lag. Waar ik trouwens ook trots op ben is dat ik samen met Bas heb overlegd toch weer te stoppen met de mirtazapine want sinds ik die niet meer slik voel en ben ik een stuk minder zombie.

Mijn tabletten verzameling, deze elke dag innemen is al zelfzorg an sich

Favoriete zelfzorg moment van Anouk:
Ik keek er de hele week al naar uit. Vrijdag heerlijk een dagje vrij. Mooi weer en boordevol inspiratie voor mijn bullet journal. Dus ik bedacht mij om ‘s middags lekker in de tuin te gaan zitten, met al mijn knutselspullen. Maar helaas dacht mijn buik daar anders over. ‘S ochtends begon mijn buik al behoorlijk te zeuren, maar ‘s middags was het niet meer te doen. Dus hing ik op de bank met een kruik, kop thee en naproxen achter de kiezen. Hopelijk gaat het morgen beter en kan ik dan nog even mijn creativiteit kwijt in m’n bullet journal. 

Op de bank met een kruik en thee, luisteren naar mijn lichaam

Favoriete zelfzorg moment van Bas:
Afgelopen week was het waanzinnig druk, we gingen naar de Efteling, Luca had (en heeft) allerlei afsluitende dingen op school want onze bink gaat na de zomervakantie naar groep 4! En daarnaast hadden en hebben we nogal wat afspraken staan met vrienden en hulpverleners. Weinig tijd voor zelfzorg dus, maar ik ben er toch in geslaagd aan mezelf te denken.
Ergens voelt het gek en raar om af en toe eens tijd voor mezelf op te ”eisen” maar het niet niets wat ik/wij de hele weken, dagen en maanden allemaal mee moeten maken dus ik ben blij dat Shirl mij weer wat ruimte kan geven om ook goed voor mezelf te zorgen.
Ik heb deze week ‘s avonds getennist, ben bij een vriend wezen gamen en heb samen met Shirl GOT gekeken. Gisteren hebben we met vrienden ge bbq’t en toen Shirl in een diepe slaap was heb ik nog even gegamed.
Tijd in je relatie steken is ook zelfzorg, niet waar?

Dit was ons zelfzorg overzicht voor deze week, een iets kortere dan vorige week, maar we hopen dat je het alsnog leuk vond om weer mee te lezen en je wellicht gemotiveerd hebben ook meer zelfzorg in je leven toe te passen.

Tot volgende week! <3

Liefs van ons allemaal

Suus | 31 - Woont in Friesland | vriendin - vrouw - tante - zusje Schrijft graag | Doet het liefst alles achter de schermen | Houdt van indie/alternatieve muziek - gaat graag naar concerten | Zwanger van onze eerste | Heeft haar eigen webshop: www.postvansuus.nl

Eén gedachte over “Zelfzorg op zondag #12”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *